11 jaar Last.fm

Discover more music – Last.fm is a music discovery service that gives you personalised recommendations based on the music you listen to.
featured_lastfm
Last.fm brengt je muzieksmaak in beeld aan de hand van een persoonlijk profiel. Door middel van zogenaamde “scrobbles” (beluisterde muziek) wordt een persoonlijk muziek profiel samengesteld met daaraan een wereld aan muzikale informatie gekoppeld.

11 Jaar geleden. 7 april 2004, uit nieuwsgierigheid gewoon eens aangemeld op deze website. Al 11 jaar lang worden mijn beluisterde deuntjes opgeteld, geordend en gecategoriseerd.
En waar vroeger vooral werd geteld op mijn pc door middel van de winamp en de last.fm plugin, komen mijn statistieken tegenwoordig vooral voort uit de muziek geluisterd vanaf mijn iPhone al dan niet in combinatie met de Spotify-dienst.

Elke band of artiest heeft een eigen pagina. Elk album, song, of gegeven “tag” is klikbaar. Wie/Wat speelt er (binnenkort) in je buurt. Kortom je kunt als je daar interesse in hebt, uren rondklikken op deze website en allerlei muziekgerelateerde informatie tot je nemen.
Leuk voordeeltje is ook dat aan de hand van je reeds beluisterde muziek suggesties word gedaan welke muziek je nog wel eens leuk zou kunnen vinden. Ik heb op deze manier her en der kennis gemaakt met verrassende bands!
lastfm_profile

Tijd voor een duik in 11 jaar muziek statistieken
Last.fm vind je op: www.last.fm
Mijn statistieken vind je terug op mijn eigen user page.

Totalen:

 • 29800 plays since 7 Apr 2004 (genoteerd @ 06-04-2015 15.00)
 • 244 artiesten/bands

Top 5 artiesten van de afgelopen 11 jaar

 1. Dream Theater 1,977
 2. Masterplan 1,844
 3. Queensrÿche 1,810
 4. After Forever 1,714
 5. Iron Maiden 1,598

Top 5 meest beluisterde albums afgelopen 11 jaar

 1. Stream of Passion – Embrace The Storm 496
 2. Iron Maiden – Live After Death 475
 3. Journey – Journey’s Greatest Hits 417
 4. Def Leppard – Rock Of Ages: The Definitive Collection 406
 5. Masterplan – Masterplan 363

Wat ik eraan heb, aan deze statistieken, eigenlijk niets, nada, geen fluit (lol!). De statistieken zijn een leuke bijkomstigheid.
Wel leuk vind ik de hele website die achter mijn persoonlijk profiel hangt met al zijn informatie.

Kortom: Hou je van muziek, van nieuwe muziek ontdekken, cijfertjes rondom je muziek, rondklikken op een website bomvol informatie, video’s, plaatjes en nieuwtjes, meld je dan vooral aan bij Last.fm!

Was jij al bekend met de website Last.fm?

Ook leuk:

10 reacties

 1. Ik vind last.fm vooral leuk om te zien wat je de afgelopen jaren geluisterd hebt en hoezeer je muzieksmaak veranderd is. Ik gebruik het nu niet meer maar vroeger was het ook handig als vrienden om zo naar elkaars muzieksmaak te luisteren.

 2. Nog 3 weekjes, en dan zit ik er ook 11 jaar op. Met nog net iets meer scrobbles :-p (ik loop richting de 212000 en al meer dan 7000 verschillende bands/artiesten) en dus nog meer onzinnige maar leuke statistieken 🙂

 3. Wat leuk dat je al zo lang gebruik maakt van Last.fm! Ik heb het vroeger veel gebruikt maar ben het eigenlijk uit het oog verloren. Ik ga er weer eens naar kijken. 🙂

 4. Dit klinkt best wel ideaal….
  Daar ga ik in het weekend eens naar kijken…
  Mooi lijstje ook met je meest geluisterde nummers..

  Enne, nu we het toch over muziek hebben, check mijn blog morgen even 😉

 5. Wauw, 11 jaar. Ik heb Lastfm ook jaren geleden gebruikt maar nu al jaren niet meer, zou toch wel leuk zijn geweest zo te kunnen zien welke artiesten je beluisterd..

 6. Awesome, 11 jaar! Ik joinde ook ergens in 2004/2005 geloof ik. Maar heb verschillende accounts gehad helaas.. je kan op jouw account wel echt een enorme muziek geschiedenis terug zien, dat is wel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.