Domein

Hoe het ooit begon

Het is ooit eens begonnen met ICQ. Via deze Instant Messaging tool had je ook de mogelijkheid een soort van profiel pagina aan te maken. Maar de mogelijkheden waren te beperkt. Ik heb toen een webruimte bij mijn provider aangemaakt en leerde stukje bij beetje de eerste stapjes op HTML-gebied. Na wat maandjes geprutst te hebben met een “homepage van Saskia” vol met flikkerende gifjes en schreeuwende banners naar persoonlijke homepages ontdekte ik het fenomeen webloggen.
Mijn ruimte bij mijn provider werd in combinatie met blogger.com en een externe comment-tool omgetoverd tot weblog.

De weblogs schoten uit de grond en werden mooier en beter. En dat wilde ik dus ook: Op 7 oktober 2001 ging dan ook Images and Words live.

De naam Images and Words

Images and Words
Images and Words

De naam is afkomstig van een album van Dream Theater genaamd: Images and Words. Toen en nu nog steeds behoord dit tot één van mijn favoriete albums.

Tools

De eerste jaren werd deze website nog aangestuurd door Pivot maar vanaf oktober 2006 ben ik WordPress gaan gebruiken. Behalve WordPress zijn er natuurlijk nog de nodige plugins nodig om de website te krijgen zoals je wil. Al mijn gebruikte plugins vind je hier netjes bij elkaar op een aparte pagina (de lijst wordt ook weer gegenereerd door een plugin).