Amsterdam. De HotSpots?

Als tiener ben ik er ooit eens met school geweest; een soort van excursie in klas drie van de Mavo. Maar verder ken ik onze hoofdstad niet. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

Over een paar weekjes staat er dan ook eindelijk eens een weekendje Amsterdam op de planning. Als echte toeristen willen we natuurlijk een boottocht doen :). En ik heb al begrepen dat ik voor leuk shoppen richting negen straatjes moet gaan. Maar voor de rest is ons uitstapje Amsterdam en hoe deze in te vullen in nog geheel blanco.

En hierin vraag ik dan ook jullie hulp. Wie weet de hotspots? Waar kun je bijvoorbeeld héérlijk eten (zowel lunch als diner zijn welkom) voor een schappelijk prijsje? De leuke “daar doe ik een drankje” terrassen? Zijn er leuke shops die ik niet mag overslaan? Of misschien wel een markt waar ik eens overheen moet slenteren?

Kortom, help!

Ook leuk:

16 reacties

 1. De Albert Cuypmarkt is heel leuk! Ik weet alleen niet precies wanneer die wel/niet is.
  Wel een van de bekende markten volgens mij.
  Ik vind Amsterdam echt te gek. Alvast heel veel plezier!!

 2. Leuk, Amsterdam! Wil ik ook graag weer eens naar toe, laatste keer was denk ik 4 jaar geleden met zo’n treinkaartje. Toen inderdaad zo’n bootttoch gedaan, super leuk om te doen! Die 9 straatjes lijken me ook erg leuk, toen niet gedaan omdat we het gewoon niet wisten. Wel door de hoerenbuurt geslenterd, ook wel een bevelenis hoor… Anne Frank huis ook nog bezocht, ook erg leuk en zeker indrukwekkend! We hebben toen heerlijk geluncht bij een eetcafeetje dat geloof ik Utrecht heette, geen idee waar ie zit hoor maar misschien via google kom je er wel achter…

 3. Wauw, nu stel je echt een superbrede vraag haha! Maar ik ga hem zo goed mogelijk voor je proberen te beantwoorden (want dat ben ik natuurlijk als Amsterdammer wel aan je verschuldigd hihi). De negen straatjes moet je zeker doen, ook door Jordaan lopen is erg leuk. Als je van markten houdt (biologisch) zou je naar de Noordermarkt op zaterdag kunnen gaan. De Albert Cuypmarkt kan ook als je gewoon lekker rond wilt slenteren, maar ik vind dat nogal toeristisch (maar om gezien te hebben kan wel leuk zijn). Als je een markt wilt zou ik lekker naar de Dappermarkt gaan, is wel wat kleiner maar veel gemoedelijker. Misschien wandeling in Vondelpark als het mooi weer is (is namelijk altijd wel leuk)? Of Westerpark, maar dat is wel iets verder (maar ook heel gezellig en daar kan je ook lekker eten). Op de Nieuwmarkt heb je ook leuke kroegjes waar je lekker kan zitten (poco loco, del mondo, bekeerde zuster). Tja en gewoon even naar Museumplein: is ook altijd leuk (en kan je met de IAMSTERDAM op de foto haha). Over Utrechtste straat lopen is ook altijd heel leuk: bijzondere winkeltjes (beetje hippie) en leuke eettenten.. Ik vind Heinekenplein (om lekker drankje te doen en mensen te kijken) ook altijd wel leuk… En wat betreft avondeten: zitten heel veel leuke restaurantjes, maar is beetje afhankelijk van waar je bent. Dus dat vind ik wel moeilijk om te zeggen c.q. tips in te geven haha.

  En tja PC hoofdstraat raad ik je niet aan, maar dat is meer omdat ik er echt weinig aan vind. Maar om het “gezien” te hebben kan het leuk misschien leuk zijn.

  X

 4. Ik vind Amsterdam een geweldige stad. Het leeft 24 uur per dag en ik hou ervan.

  Vondelpark moet je ook even door heen lopen. Ik zou gewoon lekker wandelen en de bekendste pleinen en straten pakken.

  Heel veel plezier!,

 5. Ik hoop dat jullie zullen genieten van het weekendje Amsterdam! Prachtige stad, ik kom er graag. Echt goede tips heb ik niet, uit eten gaan heb ik daar nooit gedaan. Meestal ga ik naar de stad en dan ga ik sowieso altijd naar Lush, I love Lush! 🙂 Het Vondelpark is erg mooi om te bezoeken!

 6. Phoe.. Ik zeg altijd: Wat je er ook gaat doen, Amsterdam stelt nooit teleur.

  Ik zou ook het Vondelpark niet overslaan. Voor het stappen: De Bastille. Toeristisch, maar heel leuk.

  Veel plezier!

 7. Leuke vraag!
  Ik woon al langer dan 20 jaar in A’dam en mijn tip voor jou is: de Javastraat in Oost. Niet toeristisch en heel bijzonder. Tot voor kort was die straat eenzijdig met uitsluitend zogenaamde ‘etnische winkels’. Tegenwoordig is ze gemêleerd met een aanbod aan concept stores, hippe cafés en coffee bars, bijzondere kledingwinkeltjes (voor hem en voor haar) én er zijn nog steeds de Marokkaanse en Turkse kruideniers waar je je ogen uitkijkt voor wat betreft gezonde producten, super foods en verse kruiden, allemaal tegen spotprijzen.
  Een aanrader, ook in de Javastraat, is het Eetlokaal: http://www.eetlokaallt.nl/ Een sympathiek initiatief waar doven en slechthorenden worden opgeleid voor het restaurantwezen + je kunt er lekker, goed en ook weer spotgoedkoop eten en drinken. (Het is er trouwens ook gezellig.)
  Have fun!

 8. In een van de zijstraatjes in het winkelcentrum zit een klein restaurantje, De Rozenboom, daar kun je heel gezellig iets eten of drinken en het is nog betaalbaar ook. We komen er altijd even als we in Amsterdam zijn 🙂

 9. Ik ben er al een paar keer een dagje geweest, ook een keer in de zomer en mijn mams wilde ook is zo’n boottochtje doen.. Ik ben bijna dood gegaan haha veelste warm in zo’n bootje en een klein beetje saai ook vond ik. Sex museum heb ik ontzettend gelachen en oude foto’s bewonderd, madame tussaud vond ik wel leuk, niet heel bijzonder. Verder vind ik Amsterdam heel duur, 6 euro voor een glas cola.. Belachelijk. De typische toeristen winkeltjes vond ik dan wel weer leuk om te zien.

 10. Haha ik ben volgens mij één van de weinige die niks heeft met Amsterdam. De enige reden die mij/ons er naar toe brengt zijn de concerten. En uhm die ene gave winkel waar ik bijvoorbeeld mijn vest van Assasins Creed heb gekocht. Nee, doe mij maar Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.