Budget Recept: Verse Groente Soep

wortelsoep

Verse groentjes weggooien gebeurd hier in huis gewoon té vaak. Te veel gekocht, verandering van planning of gewoon geen zin om te koken.
Zo lag er laatst een portie prei bijna te vergaan in de ijskast. En deze week moest ik snel beslissen wat ik met die kilo-zak winterprei wilde.

Misschien loop ik wel hopeloos achter met deze post, maar ik heb ontdekt hoe je die heerlijke vitaminen dus niet weg hoeft te gooien en smakelijke verse soepjes kunt maken. En dus tevens ook budget bezig bent, want dat is tegenwoordig ook heel belangrijk 🙂

De truc, maak er soep van met die dingen die we allemaal wel in huis hebben. Uien, knoflook, peper, zout, kruiden, boter of olie, water, bouillonblokjes en je groente 🙂
Verder nog nodig: waterkoker, staafmixer en een (soep)pan

Snij een ui klein, pel een a twee teentjes knoflook en maak ook deze klein. Fruit dit zacht en gaar met de boter of olie in een grote (soep)pan.
Ondertussen een liter water alvast in de waterkoker aan de kook brengen.
Als je uitjes met knoflook gefruit zijn eventueel een theelepel kerrie toevoegen en dit nog even mee fruiten.

wortelsoep
wortelsoep

Giet het kokende water in de pan en doe de bouillonblokjes erbij. Ik heb standaard de groente-bouillon blokjes van de Appie ik de kast liggen
Daarna de groente naar keuze erbij (uiteraard in blokjes, partjes, ringen, whatever gesneden)
Ongeveer 10 tot 15 minuten doorkoken tot de boel gaar is en klaar om met de staafmixer tot een gebonden soepje gemaakt te worden. Te dik, dan nog wat water bijvoegen en nog even doorkoken. Peper, zout en/of wat andere kruiden naar smaak toevoegen. En klaar is je heerlijke soepje!

Ik heb bovenstaande dus al gedaan met prei en een keer met wortel. Beiden erg geslaagd en smaakvol.
De helft van de wortelsoep gaat nu trouwens de vriezer in tot een volgende keer. Of dat een succes is, is dus nog even afwachten.

Ook leuk:

5 reacties

  1. Inderdaad een handig idee! Hier wordt niet zo vaak groente weggegooid maar soms heb je van alles nog een beetje zonder dat je weet wat je ermee moet maken en dan haal ik er meestal wat bij zodat ik een pasta kan maken maar soep ervan maken, is natuurlijk ook een lekkere mogelijkheid!

Laat ook jouw reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.