De eeuwige strijd met de kilos 2.0

Diegene die mij en mijn blog al langer volgt, weet dat ook ik altijd en eeuwig in strijd ben met mijn gewicht.

diet

In het voorjaar had ik als streven om weer in mijn motorbroek te passen. Het ging met ups en downs, veel gezond eten en ook weken met maaltijd shakes, maar op een of andere manier lukte het niet om die ‘stoppen met roken’en ‘ziek thuis zitten’ kilo’s er helemaal af te krijgen. Ik liet de boel weer verslonzen, vooral toen zich wéér een hardloop blessure aandiende. Moed en doorzettingsvermogen zakte me letterlijk in de schoentjes. Ik liet het weer voor wat het was. Stom stom stom eigenlijk, want ik was best goed op weg. Ik was 8 kilo van mijn gewenste 12 kwijt.

Ook merkte ik dat het sporten mij gewoon goed deed. Lekker het hoofdje even helemaal leeg rennen. Of me in het zweet werken met een kettlebell, thuis op zolder. Záálig! Even helemaal afschakelen en echte me-time. Iets wat ik gewoon echt nodig heb. Maar die stok achter de deur, die mis ik. dus ik laat het telkens weer verslonzen met als resultaat dat ik weer weken niet sport en allerlei uitvluchten verzin.

Daarom, heb ik sinds 27 oktober maar eens een abonnement genomen bij een sportschool. Een super de luxe sportschool nog wel. Ik heb zelfs een fit-coach aangewezen gekregen, hoe luxe is dat! 🙂 Verder heb ik op zaterdag 24 oktober mijn gewicht opgenomen met als doel dit aantal alleen maar naar beneden te krijgen.

En om maar eens een extra stok achter mijn eigen deur te plaatsen: in de zijbalk een echte heuse voortgangs-ticker 😉
Als je zelf ook een MyFitnessPal accoutn hebt, voeg me gerust toe. je vind me onder sasnl.

(Foto: idealmagazine.co.uk)

Ook leuk:

10 reacties

  1. Pfff, ik vind het echt vermoeiend om steeds maar met mijn gewicht bezig te moeten zijn. Ik ben er dus ook weer even klaar mee.
    Maar ik wens je wederom veel succes!!!

  2. Zo herkenbaar hoor! Ik worstel er ook altijd mee, soms kan ik het eventjes loslaten en soms zit het me weer helemaal tot hier. Momenteel staat het sporten weer op een laag pitje, wat last van de knie, maar gelukkig lopen we dan wel weer elke week, dus daarom blijf ik qua gewicht ook wel gelijk maar toch… 10 kilo eraf, zou geweldig zijn…

    1. Ik ben ook niet altijd even aktief, maar vind het wel een mooie houvast. Maakt je bewust van het aantal calorietjes dat je inneemt en ook weer verbruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.