De grote opknap klus

Al jaren schuiven we het voor ons uit of maken we plannen die nooit gerealiseerd worden. Zo was er ooit het plan voor een plavuizen vloer voor in de woonkamer, daarna toch weer een grindvloer. Van beiden kwam om verschillende redenen niets terecht. En de jaartjes verstreken. Ondertussen zijn de muren in de woonkamer verre van wit verschoten, ook hebben we een ‘toen-hippe’ blauwe muur die me zowat de strot uit komt en ligt er een oud-roze vloerbedekking die bijna naar grijs neigt. De trap naar de bovenverdieping staat er al jaren bij alsof ie uit een oorlogsgebied komt. Slaapkamer en kantoor hebben in maart 2009 al een fikse opknapbeurt gehad, maar de kastenkamer is toen door tijdgebrek (en zin) overgeslagen en past niet echt in het geheel. ’t Meubilair in de woonkamer is een bonte verzameling van allerlei stijlen die niet meer echt van deze tijd zijn. Losliggende kabels, want geen mogelijkheid deze weg te werken. Ontbrekende plinten in de keuken. Een afzuigkap die al jaren niet werkt. Een uitgeleefd huis dus!

Kortom, tijd voor ACTIE!

Daarom besloten dit jaar eens geen grote vakantie te doen, maar het huis eens onder handen te nemen. Afgelopen dagen dus druk met budgets, spaarcenten, plannen, schetsen, meten en rekenen.

En inspiratie opdoen natuurlijk. Pinterest komt nu eindelijk eens goed van pas. Rond klikken en plaatjes verzamelen die mijn hart sneller doet kloppen.

Inspiratie voor de nieuwe woonkamer

Rust, ruimte en uitnodigend. Af en toe een tikje industrieel. Onderhoudsvriendelijk. Minimalistisch maar toch gezellig. Dát is de stijl die we willen creëren.

Nu alleen nog aan de slag en niet weer op de lange baan schuiven!

Ook leuk:

2 reacties

  1. Super leuk om je huisje op de knappen! Heel veel klus plezier… de voorpret is meestal al fijn 🙂

    Wij hebben al ongeveer alles verbouwd in huis, behalve de badkamer die over een tijdje onder handen wordt genomen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.