Een week ontbijten

Dat ontbijten goed voor je is, mag geen geheim zijn. Ik ga hierover dan ook geen preek houden.

Wat ik wel ga doen, is een foto overzicht geven van een week ontbijtjes. Want ontbijten is iets wat ik elke dag gewoon doe. No excuses! Ik kan gewoon niet zonder ontbijt. Anders heb je gewoon een hele sjago van een Sas. En ik het kader van een gezonde levenstijl en de strijd tegen de kilo’s wordt het ontbijt dus absoluut niet overgeslagen.

Ontbijt 7 November
Ontbijt 7 November

Zaterdag 7 november: een lekkere stevige ontbijt smoothie van banaan, havermout, dadel, ongezoete amandelmelk en een theelepeltje maca high energy. 294 calorietjes

Ontbijt 8 november
Ontbijt 8 november

Zondag 8 november: banaan-ei pannenkoejes. Het recept vind je hier.

Ontbijt 9 november
Ontbijt 9 november

Maandag 9 november: havermout met appel, blauwe bessen en dadels. Zoals je misschien als merkt, ik ontbijt erg vaak met havermout. Ook banaan en appel behoren tot mijn favoriete ontbijt ingrediënten.

Ontbijt 10 november
Ontbijt 10 november

Disndag 10 november: vandaag gaan we na een lang weekend aan het werk. Dus iets minder tijd in de ochtend. Mijn ontbijtje voor de dinsdag bestaat uit (de allerlekkerste) Griekse yoghurt met Quaker granola en een beetje honing. O, en wat ik ook elke morgen doe, maar niet zichtbaar op alle foto’s, een groot glas water en een multi-vitamine tablet.

Ontbijt 11 november
Ontbijt 11 november

Woensdag 11 November: Wederom Havermout 🙂 Op een bedje van banaan en een schepje “Tijd voor ontbijt – Kokos & Papaja” er boven op.

Ontbijt 12 november
Ontbijt 12 november

Donderdag 12 november: Ook weer havermout. Dit keer met een half appeltje. Ik was aan de late kant, dus heb er minder werk van gemaakt dan anders.

Ontbijt 13 november
Ontbijt 13 november

En vrijdag 13 november, last but not least, weer een bakje Griekse yoghurt met Granola. Deze keer met wat blauwe bessen en twee dadels in stukje.

En jij, ontbijt jij elke dag? En hoe, wat ligt er op jouw bordje (ligt er in je kommetje)?
Heb ik je geïnspireerd met een van mijn ontbijtjes?

Ook leuk:

10 reacties

 1. Ik vind het knap dat je kunt ontbijten, dat is bij mij al een probleem sinds ik van de fles af ben en vast voedsel ging eten, volgens mijn moeder, ik stopte al heel jong met ontbijten als ik de kans kreeg. waarom? Geen idee, kreeg absoluut het goede voorbeeld en ja het is heel belangrijk. Toen ik nog werkte, ontbeet ik ook, negen van de tien keer, maar eigenlijk, liever niet.

  Om de één of andere reden haal ik mijn ochtend makkelijker met een lege maag, of tenminste, alleen vloeibaar, water, thee of koffie… en dat is nog zo, pas na 2 uur wakker zijn, kan het zijn dat ik trek krijg, dan eet ik ook wel iets, tenminste, als ik mij er zelf toe zet. Ik heb er zo’n hekel aan, om dingen te maken voor mijzelf. Hoe goed het ook is, hahaha

  Als ik dit laatste nog kan tackelen, heb ook mijn momenten dat ik maandenlang goed ga, met simpel yoghurt, lijnzaad en wat fruit erin, maar ergens komt daar de klad in en hop, hallo oude patroon. Nu heb ik net toevallig? Wat Griekse yoghurt gegeten omdat ik trek kreeg… maar ik ben al vanaf voor 6 uur op en wakker.

  X

 2. Het ontbijten schiet er hier ook vaak bij in, de meiden naar school brengen, snel booschappen doen dan vergeet ik het vaak. Die banaan-eipannenkoekjes zien er heerlijk uit!! Ga ze zeker ook maken!

 3. Ik sla eerlijk gezegd nooit mijn ontbijt over. Probeer het zo gevarieerd mogelijk te doen. De banaan-ei pannekoekjes maak ik ook geregeld, beetje blauwe bessen erbij idd en een kloddertje griekseyogurt. Als tussendoortje maak ik vaak een appeltje in stukjes met flink wat kaneel en dan ook een eetlepel griekse yoghurt erdoor. Hmm zo jammie! Verder eet ik ook nog wel vaak een boterham, beschuitjes of krackers etc.. Havermout heb ik een tijdje gedaan, maar ben er toch geen groot fan van :s

 4. Ik ontbijt iedere dag, maar wel gewoon met een standaard boterham.
  Ik gruwel echt van pap, havermout en alles wat in een kommetje gaat. Brrr…
  Hier meestal 1 snee witbrood en 1 snee roggebrood. Lekker…

 5. Oh, die havermoutontbijtjes ga ik zeker uitproberen! Doordeweeks is het meestal iets van zuivel, dus of yoghurt of kwark of inderdaad havermout met wat fruit en in de weekenden dan brood.

 6. Dit geeft me weer wat inspiratie. Ik eet eigenlijk elke ochtend griekse yoghurt met banaan, kaneel en walnoten. Het lijkt me wel eens lekker om de dag te beginnen met een smoothie met havermout. Dank voor de tip 🙂

 7. Nou dat ziet er goed uit! Ik ontbijt altijd! Zonder voel ik me gewoon niet fijn. Ik eet eigenlijk elke dag hetzelfde… yoghurt met blauwe bessen en cruesli… Maar als ik jouw ontbijtjes zo zien… mmm… lijkt me heerlijk om zoveel variatie te hebben.. maar heb nog niet de tijd ervoor genomen om een aantal lekkere combinaties te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.