Fietsroute Rondom Geul en Maas

Fietsroute Rondom Geul en Maas
Getagd:

Met de aanschaf van onze fietsen afgelopen Mei 2020 ontstond ook het idee om eens wat vaker een pre-made fietsroute te rijden. Middels die voorgemaakte fietsroutes ontdek je mooie nieuwe wegen en kom je op plekken die zelf waarschijnlijk helemaal niet verzint. En dat zijn nu juist dingen waar ik van hou, onbekende plekken ontdekken! Ook al is dat in het voor mij redelijk bekende Maastricht en Zuid-Limburg. Deze fietsroute rondom de Geul en Maas bracht mij dan ook op plekjes waar ik nog nooit was geweest.

Toen we nog motor reden werden onze tripjes vaak opgenomen en vermaakt tot filmpjes. Toen nog door de man. Nu neem ik het edit-stokje over. Als wij een leuke fiets-route hebben ontdekt en gefilmd dan zal ik deze delen op mijn blog. Op deze manier krijg je een betere kijk of deze route misschien ook wel iets voor jou is.

Fietsroute Rondom Geul en Maas

Dus toen het op 3 maart prachtig zonnig weer was besloten we een route te fietsen die ik al een tijdje had klaarliggen. Een route die vlak bij Maastricht ligt: Fietsroute Rondom Geul en Maas. Het officiële start- en eindpunt is bij het station van Meerssen. Je kunt hier prima je auto parkeren mocht je wat verder weg wonen.

Fiets mee op de auto? 10 top fietsendragers.

Zelf hebben wij de het start en eindpunt gelaten voor wat het is en zijn vanaf een voor ons handiger punt de route ingereden. Wel hebben we deze route in zijn geheel gereden. En hij valt niet tegen. De fietsroute van loopt van Meerssen, Rothem, Maastricht (noord), Borgharen, Itteren, Bunde en Geulle en via allerlei andere leuke Limburgse dorpjes weer terug naar Meerssen.

De route is 28,6 km lang en gaat grotendeels over redelijk vlakke wegen. Het enige pittige stuk in de route is de Slingerberg. Maar als je net zoals ons over e-bikes beschikt is ook die een peulenschilletje!

Ik vond de Fietsroute Rondom Geul en Maas Meerssen via de website van Visit Zuid-Limburg. Je vind daar de knooppuntenlijst. En de downloadbare route mocht je een fiets-navigatie tot je beschikking hebben.

Fietsroute Geul en Maas - Kasteel Geulle
Fietsroute Geul en Maas – Kasteel Geulle

Persoonlijk vond ik dit een heerlijke route. Wij reden ‘m op een mooie zonnige dag in maart. Maar ik ga ‘m zeker nog eens fietsen van de zomer, als hopelijk de terrassen weer geopend zijn.

Ga jij wel eens recreatief fietsen? En zo ja, een route of gewoon de neus achterna?

Meer Limburg:

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag. Jij betaalt zelf niets extra’s! Door te klikken en te kopen via deze links kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!
ReizenReizen

7 Reacties

 1. Corrina Wassenaar

  Heel mooi wij fietsen ook graag. We rijde van die knooppunten routes echt genieten

  Antwoord
 2. Cynthia

  Wat een mooie foto’s! Wij zijn meer van het wandelen en fietsen echt te weinig. Ik wil het wel weer meer gaan doen!

  Antwoord
 3. Lindaschrijfthetop

  Meestal maak ik een fietstocht als we er even op uit zijn in Nederland. Fietsen mee en een paar huren. En hup erop uit!

  Antwoord
 4. Felice Veenman

  Sinds ik wandel verslaafd ben, fiets ik nog maar weinig. Toch weer eens oppakken. Fietsen in Zuid-Limburg is altijd een goed idee, daar is het zo mooi

  Antwoord
 5. Frederique

  Nee ik fiets zelf helemaal niet. Houd er niet zo van. Maar ik wandel wel graag en dan vind ik het leuk om eens een route te volgen.

  Antwoord
 6. Melanie Hoogvliet

  Met fietsen heb ik vaak meer last van mijn HMS dus ik loop liever. Alhoewel ik fietsen eigenlijk leuker vind omdat je dan veel meer van de omgeving kunt zien.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Na meerdere veelbelovende blogs te hebben gelezen over dit prachtige stuwmeer in Oostenrijk ging hij op mijn bucketlist; De Lünersee! Voor als ik eens in de buurt zou zijn, dan zou een wandeling rondom de Lünersee zeker op de agenda staan. En tijdens onze vakantie...