Florida – Onze voorbereiding

Categorie: Florida | Noord Amerika
Getagd:

En dan heb je voor het eerst sinds hele lange tijd een verre reis geboekt. Naar Florida! Je kunt je wel voorstellen dat ik nu een enorm blij ei ben. Dat ik door het huis stuiter is nog uiterst zacht uitgedrukt! 😀 Maar behalve een reis boeken komt er meer kijken bij een verre reis. Ik neem je graag mee in onze voorbereiding. En misschien heb jij nog wel tips voor me!

Florida – Fly en Drive

Wij hebben een fly en drive geboekt via Tui.nl. De vlucht en een auto zijn dus geregeld. Wat we willen gaan zien en wat we willen gaan doen, dat moet nog allemaal uitgezocht worden. Universal Studios Hollywood, Everglades National Park, met de kont in het zand in Key West en flaneren over de boulevard in Miami staan voor nu al op het lijstje. Maar dat lijstje zal zeker nog langer gaan worden.

Voorbereiding Reis Florida - Miami

Verzekeringen

Je reis goed verzekeren is belangrijk! Waar wij vooral op gelet hebben bij de boeking is dat de auto volledig gedekt is qua verzekering. En het eigen risico is volledig afgekocht. Verder hebben we een annuleringsverzekering bij onze reis afgesloten. De reisverzekering is een apart verhaal, maar daarover verderop meer.

Paspoort

Wij hebben momenteel alleen een ID kaart. Hier is enkel jaren geleden bewust voor gekozen. Omdat wij niet buiten Europa reisden, dan voldoet een ID kaart prima en scheelt behoorlijk in de centjes.

Maar voor Amerika is dus een paspoort nodig. Een afspraak bij de gemeente is ondertussen gemaakt. En pasfoto’s liggen klaar. – check -.

ESTA

Als de paspoorten geregeld zijn kunnen we verder met de volgende belangrijke stap: het visum of beter gezegd Esta.

Een visum van de Verenigde Staten voor Nederlanders is een ESTA. Een ESTA kan alleen online aangevraagd worden. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. ESTA is een online applicatiesysteem dat is ontwikkeld door de regering van de Verenigde Staten om reizigers vooraf te screenen voordat ze toestemming krijgen om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat op weg is naar de Verenigde Staten.

Reisverzekering

Wij hebben momenteel een doorlopende reisverzekering van ANWB. Een prima verzekering. Echter is de dekking alleen Europa. Deze verzekering moeten we dus óf opzeggen óf uitbreiden. Maar voor ik beslis, ga ik wel de diverse doorlopende reisverzekering eens goed gaan vergelijken.

Creditcard en Bankpas

Het schijnt dat je in Amerika zowat alles met creditcard kunt betalen. Wij beschikken al over creditcards, maar ik moet nog een controle doen of internationaal betalen aanstaat. Op onze bankpassen bijvoorbeeld, staat ‘pinnen buiten europa’ uit. Geen slechte zaak om dat ook even te controleren voor onze creditkaarten.

Hand bagage en ruim bagage

Omdat het behoorlijk wat jaartjes geleden is dat ik gevlogen heb, moet ik me nog inlezen in wat wel en wat niet mag wat bagage betreft. We vliegen vanaf Schiphol en op hun site hebben ze heel handig de regels al genoteerd:

Ook op de site van KLM is er genoeg informatie te vinden om je vlucht goed voor te bereiden.

Wat nog meer?

Dat is wat ik voor zover op het lijstje heb staan. Deze dingen moeten er nog geregeld worden voor we aan onze reis kunnen beginnen. Mocht je nog waardevolle tips voor me hebben, laat ze vooral achter in de reacties.

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag. Jij betaalt zelf niets extra’s! Door te klikken en te kopen via deze links kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!
ReizenReizen

18 Reacties

 1. Lizzie

  Wat een onwijs goed vooruitzicht!! Ik vond Miami fantastisch!! Ga er van genieten!!

  Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Wat een grappige uitdrukking een fly and drive! Ideaal dat je die in combinatie zo kunt boeken lijkt me.

  Antwoord
 3. Karin

  Leuk! Wanneer ga je? Niet onverstandig om te checken hoe het me je mobiel zit en of het loont om een is pakket bij jr provider aan te schaffen of dat je WiFi in de hotels hebt en het daarmee redt. Tmobile heeft goede weekpakketten maar vodafone is achterlijk duur . Ik download thuis al de benodigde kaarten via Maps.me. dan heb je ook als je loopt en zonder WiFi een kaart bij je.

  Antwoord
  • Saskia

   Dankjewel. IK ga deze tip opschrijven! Binnenkort een controleren hoe mijn provider hiermee omgaat.

 4. Henk

  Klinkt erg goed; ben benieuwd naar je reisverslag!

  Antwoord
 5. Sandra

  Je hebt mooie vooruitzichten! Alles op voorhand regelen is inderdaad erg belangrijk. Ik ben benieuwd naar je reisverslag!

  Antwoord
 6. Wanda

  Nog een tip: check voor de zekerheid het saldo op je creditcard. Waarschijnlijk moet je bij je huurauto ook waarborg betalen, dat wordt dan op je creditcard gereserveerd waardoor je misschien niet altijd je creditcard kunt gebruiken om mee te betalen.

  Antwoord
  • Saskia

   Thnx voor de tip! Is inderdaad een goede. Zal vast goed komen aangezien we beide een enige creditcard hebben, dus ook twee keer het saldo 🙂

 7. Maaike | Travelbliss

  Ruimte in je koffer want er zijn veel geweldige outlets waar je heerlijk goedkoop kunt shoppen. En als je niet op loopafstand van Miami Beach verblijft dan is deze garage een aanrader: Car park op 7th street waar je kunt parkeren voor 1 dollar per uur 😉 Zelf vond ik de natuurparken ten noorden van Orlando waanzinnig mooi: Blue Spring State Park en Crystal River was ook leuk. Helaas alleen geen zeekoe gezien 😉 En Sanibel eiland was helemaal fantastisch! De schildpadden lopen daar op straat en je kunt er heerlijk fietsen of schelpen zoeken. Ik heb een blog met nog meer tips op mijn website.

  Antwoord
  • Saskia

   Dankjewel voor deze fijne tips. IK ga ze zeker meenemen.

 8. Skincarebynaomi

  Leuk ben benieuwd wat je reis verder in gaat houden! Ga je hier een blog over schrijven?

  Antwoord
  • Saskia

   Jazeker. Ik ga deze reis zeker in mijn blogs opnemen. Weet nog niet in welke vorm, maar dat zal vast goed gaan komen.

 9. Custodia Chineva

  Wouuw wat slim zeg, vind het heel kanp en verstandige van jullie, alvast veel plezier and enjoy it .

  Antwoord
 10. Saskia

  Wat een super fijn vooruitzicht zeg! Geniet<3 Ook van de voorbereidingen

  Antwoord
 11. Mandy

  Oh wat gaaf! En wat handig dat je hier een blog over geschreven hebt, je hebt al hele goede voorbereidingen getroffen. Ik ben zoooo jaloers!!!

  Antwoord
 12. Jeannet

  Hoi, wat een fijn vooruitzicht. Die Everglades zijn prachtig. Alligators worden verleid om naar de boot te komen om er omheen te zwemmen door ze marshmellows te voeren. Tja, het is wel Amerika, he! Overal is zoet en vet eten te vinden. Je moet goed zoeken naar wat gezondere alternatieven. Heel veel plezier!

  Antwoord
 13. Henk

  En heb je ook gekeken wanneer het orkaanseizoen is? Vrienden waren eens in Cuba midden in orkaanseizoen seizoen. Hebben toen weinig meer dan hotel gezien

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Wildlife Florida – Dit heb ik gespot

Wildlife Florida – Dit heb ik gespot

Als ik op reis ben vind ik het leuk die dingen vast te leggen die je in ons landje niet zo snel tegenkomt. Vaak is dit wildlife, (exotische) bloemen en indrukwekkende natuur. Ik heb dan ook best een grote privé collectie met dit soort foto's. Ook tijdens onze laatste...

7 x Zien en doen in Key west, Florida

7 x Zien en doen in Key west, Florida

Toen wij tijdens onze reis door Florida, laat in de middag met de auto arriveerden in Key West viel ons al snel op dat het een ontzettend leuk stadje is. Maar wel een stadje met veel smalle straatjes, te weinig parkeerplaatsen en meestal ook nog eens betaald. Wij...