Ik ga op reis en neem mee

ik ga op reis en neem mee

Binnenkort is het weer zover. We gaan weer op vakantie! Maar dan komt de vraag, wat neem ik allemaal mee? En wat juist niet. Juist ja, ik ga op reis en neem mee… Sowieso kleding en toilet spullen. Maar er zijn meer dingen om over na te denken. Hoe je je kostbare spulletjes veilig mee kan nemen bijvoorbeeld.

Ik ga op reis en neem mee: Reisapotheek

Een kleine reisapotheek met spulletjes zoals paracetamol, pleisters en blaren-pleisters, een insectenwerend middel met DEET, maar ook Azaron of iets soortgelijks voor als er een insectenbeet is, een diarree-remmer, een klein tubetje Zovirax en een tekentang. Better safe than sorry, zullen we maar zeggen. Deze dingen heb ik liever uit voorzorg al bij me dan dat ik ter plekke op zoek moet naar een apotheek.

Ik ga op reis en neem mee: reisapotheek
Ik ga op reis en neem mee: reisapotheek

Ik ga op reis en neem mee: elektronica

Tegenwoordig niet meer weg te denken in je reisbagage; de nodige elektronica. Wat neem ik zoal mee:

 • Mijn iPhone natuurlijk. Voorzien van een stevig telefoonhoesje.
 • Mijn kostbare Macbook, ook deze in een beschermende Macbook case of sleeve. Dan kan ik ’s avonds nog aan een reisverslag en/of blog werken, mocht ik daar zin in hebben. Sowieso gaat ‘ie mee om tussendoor foto’s veilig op te slaan vanaf mijn fotocamera.
 • Om de mooiste foto’s te maken mijn fijne en lichte Canon EOS M50 systeem camera.
 • Een powerbank lijkt me trouwens ook geen overbodige luxe. Niks zo vervelend als een lege telefoon wanneer je net Mickey Mouse tegen het mollige lijf loopt in Disney World.
 • Ik kocht onlangs bij Kruidvat een Elektronica Reis etui om allerlei oplaadkabels handig en overzichtelijk in op de bergen. Geen gedoe meer met losse kabels tussen je kleding of toiletspullen.
 • Een universele reisstekker / wereldstekker. Zodat je je meegenomen apparatuur ook kan gebruiken en opladen.

Wat neem jij eigenlijk mee op reis behalve kleding en toiletartikelen? Net als ik een laptop en een fotocamera, of alleen je telefoon?

Mocht je nog op zoek zijn naar een vrolijk koffer. José zocht de leukste koffers voor op vakantie voor je uit. Je krijgt spontaan zin om alvast in te pakken! En ga je op reis met de motor? Check dan eens de blogpost: Motorvakantie Checklist, handig voor je volgende motorvakantie. Nog op zoek naar handige reisgadgets? Lees dan Het verlanglijstje van de wereld reiziger.


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

18 Comments

 1. lodi

  ja een reisapotheek, heel belangrijk en mijn telefoon en camera vooral. Verder hier altijd en lading medicijnen voor de jongens. En mijn travel journal, hier kan ik op vakantie al lekker in knutselenen schrijven wat we allemaal doen.

  Reply
 2. Morgaine

  Laptop en camera gaan standaard mee… telefoon ook natuurlijk, maar dat dus inderdaad.

  X

  Reply
 3. rachel

  ik ga niet op reis maar mocht ik ooit gaan dan is mijn telefoon en laptop toch wel een must 😀

  Reply
 4. Priscilla

  Ik heb ook altijd een hele apotheek bij mij aan medicijnen en producten, haha.

  Reply
 5. nicole orriens

  Zo’n reisapotheek vind ik heel slim om mee te nemen. Goed om bij je te hebben lijkt me.

  Reply
 6. Dhini

  Powerbank neem ik altijd mee overal, niet alleen voor op reis. Voor weet je maar nooit, nodig

  Reply
 7. Saskia

  Ik laat mijn laptop thuis. Maar mijn telefoon en fotocamera gaan zeker mee. En ik neem ook een klein EHBO setje mee. Gelukkig heb ik deze afgelopen vakantie niet hoeven te gebruiken

  Reply
 8. Maxime

  Florida, wat een leuke bestemming! Een powerbank is zeker goed om mee te nemen. Zorg wel dat je het oplaadkabeltje hiervan niet vergeet… (Ik spreek uit ervaring).

  Reply
 9. Manon

  Zo’n reis etuitje met ehbo spulletjes neem ik ook altijd mee. En verder eigenlijk alleen m’n telefoon om foto’s mee te maken hihi.

  Reply
 10. Sherry

  Handige tips. Ik kan niet zonder mijn telefoon en camera.

  Reply
 11. Fleur

  Ik heb ook een apart tasje voor al mijn snoertjes, want er gaan er toch een hoop altijd weer mee. Ik heb alleen niet zo’n mooi tasje om ze in te sorteren. Daar ga ik zeker eens naar opzoek

  Reply
 12. Liset - Beautydagboek

  Ik heb deze vakantie lekker minimaal ingepakt. En dat pakte precies goed uit, ik heb alles gebruikt en had aan alles genoeg 🙂

  Reply
 13. MC Kleuver

  Goed dat je een kleine reisapotheek bij je had. Ik heb een ehbo-kistje meegenomen op vakantie. Een tekentang heb ik nog nooit nodig gehad ;p

  Reply
 14. hippiemeisje

  Ik neem buiten de usual mee: dingen om te lezen, mijn laptop, mijn reflexamera, een schrift en pennen (laptop en schrift omdat ik nu eenmaal overal en altijd de mogelijkheid wil hebben om te schrijven)

  Reply
 15. Elles

  Eigenlijk neem ik nooit een laptop mee. Ik heb nooit het gevoel alsof ik daar wat mee kan op vakantie. Zo’n reisapotheek is wel handig om te onthouden!
  Liefs,
  Elles

  Reply
 16. kiki hasselton

  mijn laptop laat ik altijd thuis. ik neem eigenlijk alleen mijn telefoon mee. En de oplader natuurlijk 😉

  Reply
 17. Marsha

  Een reisapotheek is echt superhandig, heb er ook altijd een mee. Maar natuurlijk mijn telefoon en oplader haha.

  Reply
 18. Tine

  Vroeger nam ik mijn spiegelreflex mee op reis maar die vond ik toch wat te zwaar om overal mee te zeulen. Nu heb ik een goede compactcamera gekocht. Weegt niets en de kwaliteit is toch veel beter dan bij smartphones.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Mauritius, Tropisch genieten

Mauritius, Tropisch genieten

Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Rotterdam is voor ons best een eindje...