Instagram Tips and Trics

Instagram hoeft geen verdere introductie. Het is bij vrijwel iedereen wel bekend. En zoals al vaker aangegeven, blijft het veruit een van mijn meeste favoriete apps.
Tegenwoordig vind ik het zelfs leuk en een uitdaging om met deze vrij simpele app de mooiste foto’s tevoorschijn te toveren. Regelmatig moet een foto dan ook een paar keer overnieuw voordat ik volledig tevreden ben en hem online plaats. En gezien het aantal likes en groeiend aantal volgers, slaag ik daar redelijk aardig in.instatips

Wil je zelf ook mooie Instagram foto’s, doe dan je voordeel met onderstaande tips.

 • De beste tip die ik ooit ergens gelezen heb: zet je flitser uit!!
 • Zorg voor een schone lens.
 • Zorg voor voldoende (dag)licht. En ga zelf niet voor dat daglicht staan. Verplaats desnoods het object zodat het licht het mooist valt.
 • Less is more; een rustige achtergrond doet wonderen. Leg je focus op het onderwerp wat je wil vastleggen.
 • Maak de foto met je camera app. Gebruik/importeer ‘m daarna pas in instagram. Zo kun je nog wat schuiven en eventueel een klein beetje verkleinen of vergroten.
 • Gebruik de zoom functie op je camera app niet! Ga desnoods dichterbij je object staan.
 • “Tap” met je vinger op het donkerste gedeelte van je foto voor meer licht in je lens.

Lola
Pompoen Smoothie op Instagram

Natuurlijk heb ik dit alles niet zelf bedacht. Ook ik doe mijn onderzoekjes. Hieronder nog enkele sites met nog veel meer tips voor betere en mooiere Instagram foto’s. Doe er vooral je voordeel mee, mij en mijn foto’s heeft het zeker geholpen.

Ook leuk:

9 reacties

 1. Goede tips. Toch vind ik het ook altijd nog leuk om pure en persoonlijke foto’s van onverwachte momenten langs te zien komen. Het hoeft niet altijd op een foto uit een magazine te lijken.

  1. Ben ik helemaal met je eens! De spontane snapshot blijven gewoon het leukst.
   Maar ook aan de snapshot kun je net ff iets meer zorg aan besteden.
   Vind het altijd zo zonde om te zien dat een leuke spontane foto ‘verpest’ wordt omdat ‘ie net te donker is, of helemaal wazig.

 2. Leuk om te lezen, eigenlijk doe ik alles al zo, maar het is fijn om een soort afvinklijstje te hebben. En inderdaad, gebruik NOOIT een flits! Je kunt beter een onderbelichte foto nabewerken dan een overbelichte. Ik flits nooit, ook niet met mijn spiegelreflex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.