Mijlpaal! 3 Maanden gestopt met roken

Even mezelf een schouder klopje geven. Een compliment. Een enorme pluim. Een dikke Thumbsup! Want ik vind dat dat mag. Ik ben trots. Beretrots.

Vandaag precies drie maanden geleden, dinsdag 3 september rond het middaguur, stak ik mijn laatste sigaret op. Toen nog niet wetende dat dàt mijn laatste sigaret zou zijn. Tijdens onze vakantie hadden we (René en ik) het er al een beetje over gehad: toch maar eens proberen om te stoppen. En tijdens de wekelijkse boodschappen ronde hebben we de knoop heel plots en heel definitief doorgehakt. We hebben e-smokers aangeschaft en hebben beiden sindsdien geen peuk meer aangeraakt. En op het moment van schrijven blijft ook die e-smoker steeds vaker en langer ergens diep in mijn tas verstopt. Hooguit nog twee ‘pufjes’ per dag met 0 mg nicotine.

En ondanks de extra 5 kilo die ik cadeau kreeg afgelopen drie maanden, voel ik me super.

Ook leuk:

9 reacties

    1. Dit is de eerste keer dat ik stop (hoop ook de laatste) en moet zeggen dat het zonder al te veel moeite is gegaan. Op de lastige momentjes ff ‘vapen’. Die momentjes worden steeds minder en daarnaast ook geleidelijk aantal mg nicotine afbouwen. Niet alleen bij bij heeft het succes, ook bij man en schoonvader.

  1. Stoppen met roken is iets wat niet onderschat mag worden. Het is voor de ene mens moeilijker dan voor de andere mens om te kunnen stoppen. Onthoud altijd dat je alle mogelijke manieren moet aanwenden om te kunnen stoppen en geef zeker niet op als het in begin niet lukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.