Mijn blogplek

Ik ben zelf altijd vrij nieuwsgierig naar hoe, of beter gezegd waar, anderen hun blogjes schrijven. Zelf heb ik er volgens mij nog nooit iets van laten zien.
Tijd om dat eens te veranderen, dacht ik zo.

Ik heb een heerlijk mega groot bureau waar mijn (hele oude) pc naast staat, redelijk uit het zicht, want het is een enorm bakbeest met allerlei toeters, bellen en overdreven lampjes. Ja, lekker nerdy 🙂 Ik heb ‘m ooit eens tweede hands op de kop getikt, en zolang ‘ie werkt, vind ik het allemaal prima.
Op mijn bureau de luxe van twee monitoren. Eentje van 27 inch, de andere 17 inch. Naast mijn monitoren heb ik plek vrij gehouden voor mijn werk-laptop. Als ik thuiswerk, dan sluit ik mijn tweede monitor aan op de laptop samen met een extra toetsenbordje wat je onder de monitorstand ziet liggen. Werkt toch net even prettiger dan turen naar een klein laptop scherm.

De mooie monitorstand is een paar weken geleden gemaakt door mijn man René. Voorheen was het altijd aanrommelen met stapels boeken, of net niet hoog genoeg zijnde monitor stands. Mooie oplossing waar ik erg blij mee ben, want onder de stand kan ik mooi nog wat troepjes kwijt.

blogplek01
blogplek02
blogplek03
Ja, ’s avonds maak ik het graag gezellig met Philips Living color lampen 🙂

Met mijn blokplekje alleen ben ik er natuurlijk nog niet. Ik heb ook dingen nodig om mijn blogjes te kunnen schrijven en te kunnen voorzien van foto’s.
Voor de “drafts”, ideeën en snelle notities maak ik graag gebruik van de Wunderlist app. Deze staat zowel op mijn iPhone als mijn desktop en ook op de iPad. Ik kan vrijwel overal waar ik ben mijn ideeën kwijt in deze app. Het “echte” werk gebeurd overigens in WordPress, als ik met een dampende mok thee achter mijn schermen kruip.
Voor de snelle snapshot, maar ook het lezen van de comments, gebruik ik mijn iPhone.
Daarnaast heb ik nog een super luxe Canon EOS 350D liggen die ik al jaren met veel plezier gebruik, als me dat te veel moeite is prop ik de kleine Nikon Coolpix in mijn tas.

blogtool01
blogtool02
blogtool03

En jij, waar zit jij om je blogjes te schrijven, welke “tools” maak je gebruik van? Misschien leuk als meedere bloggers een post maken van hoe hij/zij er eigenlijk bijzit, doe je mee? Laat dan vooral een linkje achter in de comments. Leuk!

Ook leuk:

8 reacties

  1. Mooi plekje heb jij! Ik blog overal op mijn laptop, maar het echt definitief controleren en foto’s invoegen en bewerken doe ik het liefst op de desktop.
    Ik heb sindskort een Canon 1200D en mijn iPhone gebruik ik voor notities/inspiratie en snelle snapshots.

  2. Mooie werkplek hoor! Ik heb niet echt een eigen plek, althans het is eigenlijk de pc van vriendlief dus de meeste troep op het buro is ook van hem en dan ligt er voor de vorm een notitieboekje van mij ergens… Maar misschien dat ik er wel een blogje aan zal wijden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.