Oranje smoothie met wortel en bleekselderij

Oranje smoothie

Met de start van het nieuwe jaar ben ik de strijd met de kilo’s weer aangegaan. Dit doe ik onder andere door regelmatig een standaard (brood)maaltijd te vervangen door een gezonde smoothie.

Het recept van deze smoothie vond ik laatst tijdens mijn speurtocht naar nieuwe recepten.

Oranje smoothie ingrediënten

Oranje smoothie

Onderstaande ingrediënten is genoeg voor twee flinke glazen.

 • 1 streng bleekselderij
 • 3 bospeentjes
 • 2 schijven verse ananas
 • 1 appel
 • (amandel)melk of water

Ga met een dunschiller even over de streng bleekselderij heen om de draadjes te verwijderen. Schil de bospeentjes en verwijder de puntjes. Ontklok en schil de appel. Snij vervolgens alles in kleine stukjes en doe alles in de blender. Zet de blender aan en voeg langzaam de amandelmelk (of water) toe totdat je de gewenste dikte vloeistof hebt en alles mooie geblend is.

Tip: zorg voor een goede blender! Mijn oude blender had deze smoothie dus écht niet aangekund en er zouden stukjes achter blijven. Mijn huidige blender heeft de kracht voor ijsblokjes te crushen en blend daardoor dus ook worteltjes en bleekselderij mooi mee.

Smakelijk!

Ook leuk:

12 reacties

 1. Wat goed, ik heb ook tot nu toe nog iedere morgen een groene smoothie gedronken maar ik zat ook echt te denken; huh wortel en bleekselderij in de blender! ik heb zo’n mini blendertje van de Action die dat no-way aan kan haha ;-)! Misschien toch maar eens investeren in een wat duurdere blender 🙂 Mijn favo drankje is tot nu toe 1 banaan, handje aardbeien, handje havermout, 3 blokjes diepvriesspinazie, voor de helft vullen met amandelmelk en de helft vullen met sinaasappelsap! JUM:D!

  Ik organiseer vandaag een linkparty op mijn blog, je kunt hier reclame maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week (zoals deze!) inclusief een foto én een link naar jouw blog! Je bent bij deze van harte uitgenodigd :D! Leuk!

  Liefs van Rosie

 2. Ben heel erg benieuwd naar hoe die smaakt haha! In eerste instantie leek ie me niet heel lekker, maar ik hou van ananas en appel dus dat lijkt me dan toch wel weer lekker haha! 🙂

 3. Leuk! Ik ga met je meedoen om de kilo’s eraf te halen door meer te sporten (ook begonnen weer met hardlopen) icm gezonde smoothies in plaats van dagelijks brood. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.