Peperroomsaus zonder zakje

peperroomsaus

Afgelopen zondag kreeg ik ineens zin in een lekkere peperroomsaus voor bij mijn schnitzeltje. Normaal gesproken heb ik altijd wel zo’n kant-en-klaar-alleen-water-erbij-zakje hiervoor in huis. Zul je net zien, die zondag dus niet. En om nou voor één zakje helemaal naar de Appie te rijden.

Google bracht de oplossing; zelf maken.
Nooit gedacht dat dat het zo makkelijk zou zijn. En zo smakelijk dat een zakje kant en klaar hier dus niet meer het huis in komt. Voortaan alleen nog maar vers gemaakt!

Na een post op Twitter over mijn overheerlijke saus kreeg ik al snel de vraag voor het recept. Bij deze dus.

Wat heb je nodig:

  • 200 ml bouillon
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • peperbolletjes

De bouillon maak je gewoon van een blokje. Zie gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zet deze, indien klaar, even apart.
Neem vervolgens een steelpannetje en smelt hierin langzaam en op een laag pitje de boter. Eenmaal gesmolten voeg je langzaam de bloem toe. Goed blijven doorroeren. Het geheel wordt dan een dikke ietwat droge soort pasta/klei (beetje moeilijk te omschrijven).
Voeg daarna langzaam en met beetjes de bouillon toe en blijf goed roeren tot je een saus met gewenste dikte hebt. Voeg als laatste de peperkorrels toe aan de saus. Eventueel nog een beetje zout.
Even laten pruttelen en klaar is je saus.

Ik had van te voren de korrels ietwat gekneusd en in warm water gezet.
Is je saus niet dik genoeg, voeg dan wat maizena aangemaakt met water toe aan je saus om het geheel dikker te maken.

(foto: Allerhande)

Ook leuk:

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.