Tag: Bloginspiratie

Ik schreef er onlangs nog een artikel over, inspiratie, wat blijkt, er bestaan ook een heuse tag. Ik pakte ‘m weg bij Jacqueline, maar zag deze tag al voorbij komen op meerdere blogs. En omdat het alweer een tijdje geleden was dat ik een tag invulde…

De regels:
Link naar deze blogpost.
Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert.
Beantwoord alle vragen op jouw manier.
Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Een afbeelding die mij inspireert.

Reizen inspireert mij. Quotes inspireren mij ook. Daarom een samenvoegsel van deze twee. Een mooie quote en een uitzicht wat we hadden, ergens in Zwitserland. Vraag me niet meer waar, maar mooi was het wel…
featured_bloginspiratie

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Dat verschilt nogal. De ene dag loop ik over van inspiratie en zet ik zo twee a drie blogjes klaar, de andere week gaat het weer iets moeilijker. Ik heb er geen problemen mee af en toe eens een dagje niet te bloggen.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Het komt wel eens voor dat ik me voorneem om ‘lekker te gaan bloggen’, bijvoorbeeld op een vrije zondag ochtend, een hoofd vol ideeën, maar de teksten willen niet. Ik geef het dan een kwartier, lukt het dan nog steeds niet, dan ga ik achter mijn pc/tablet uit en ga iets anders doen. Ik voel me dan niet schuldig of boos, het lukt gewoon ff niet. Klaar…

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Aard van het beestje, als ik iets doe, doe ik het nooit half half. Als ik mijn berichten schrijf dan kun je bij wijze een bom naast me af laten.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Dit heb ik al vaker aangegeven, ik ga achter mijn scherm vandaan en ga iets anders doen. Geforceerd achter een scherm blijven plakken helpt niet.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Zeker! Ik heb zelfs een complete tag er aan besteed 🙂

Waar ontstaan de beste ideeën?

Overal en nergens! Vaak ook in bed en dan ben ik de app wunderlist erg dankbaar om enkele steekwoorden te kunnen noteren. Of onder de douche, dan wordt wunderlist weer wat moeilijker.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Ik kan eigenlijk overal wel werken. Op de bank met de ipad, in de trein met mijn iPhone, vanachter mijn pc, op de laptop als we van huis zijn. Het maakt mij niet uit.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Ik heb het blogboek en de blogbijbel voor kerst gekregen. Die eerste heb ik gedeeltelijk gelezen, gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik heb er wat handige tips uitgehaald maar ik gebruik hem niet als hulpmiddel.

Boeken over bloggen
Boeken over bloggen

Welke bloggers inspireren jou?

Velen. Ik hou van eerlijke blogs, met eerlijke verhalen van mooie mensen. Liever geen lange lappen tekst.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Ik haal inspiratie uit veel dingen. Vaak als je er even niet meer bij nadenkt komen de mooiste of leukste ideeën bovendrijven; zoals bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, tijdens een motorrit. of dagdromend uit het raam staren van een rijdende trein.

Vijf andere bloggers nomineren

Ik denk dat ik het net zo doe als Jacqueline deed. De eerste 5 mensen die reageren MOGEN hem overnemen!

Ook leuk:

8 reacties

  1. Serieus??????? Bestaan die boeken echt?

    Oh my Lord, hahaha ach ja, die hadden wij nog niet in het jaar 1999 toen de eerste blogs ontstonden en ikzelf begon te bloggen. Denk ook niet dat ik dat nodig heb, bloggen is gewoon wat je kwijt wilt, vooral meer voor jezelf dan voor een ander. Tenminste dat is hoe wij begonnen zijn.

    Lappen tekst, die kan ik weleens neerzetten, maar naar ik hoop op zo’n leuke manier dat het doet lezen, in het verleden was dat altijd wel zo, nu heb ik nog geen idee in deze vernieuwde tijd. Gezien ik toch ergens moest stoppen ivm het verdwijnen van web-log.nl

    En voor nu, gebruik ik nog altijd hetzelfde idee als toen, inspiratie kan overal inzitten, tegelijk net als jij, als het er even niet is, dan niet. Vroeger schreef ik veel verhalen over Rosa en haar Lief, en dat is nu verdwenen. Wie weet pak ik dat ook weer op binnenkort.

  2. Wat leuk dat je ‘m ook hebt ingevuld. Heb je aan het overzicht toegevoegd en ben nieuwsgierig naar de bloggers die ‘m via jou ook weer gaan invullen. Dat inspireert mij weer. Al zoveel – voor mij – nieuwe blogs ontdekt dankzij mijn tag.

  3. Leuke tag! Misschien pak ik hem wel mee, maar even zien want ik heb nog genoeg blogs klaarstaan in mijn concepten! En ja, lange lappen tekst… prima, maar dan wel graag op een leuke manier geschreven, hoewel dat natuurlijk voor iedereen heel persoonlijk is. Foto’s e.d. helpen natuurlijk wel om de boel te verlevendigen! Compleet anonieme blogs vind ik zelf ook altijd weer minder, tenzij er veel mooie natuurfoto’s zijn maar verder wil ik graag de persoon achter de blogger ‘zien’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.