Travel: Europa-park Duitsland

Europa-Park WODAN - Timburcoaster

Ik hoorde voor het eerst van Europa-park in 2009 tijdens onze motorvakantie in het Schwarzwald, toen we bijna dagelijks langs de reclame- en wegwijzer-borden reden. Pas na thuiskomst ontdekte ik via Google dat dit een pretpark was. En best een groot pretpark. Hmm, mooie kans gemist aangezien we beiden wel enthousiast worden van een achtbaan.
Na jaren vooruit schuiven en andere soorten vakantieplanning, dit jaar de knoop doorgehakt om dit park eens te bezoeken. En aangezien dit park niet bij iedereen bekend is, besloten er eens een blog aan te wijden. Want Europa-park staat na ons boek bij mij op nummer 1! Vind je de Efteling, Phantasialand en EuroDisney leuk, Lees dan vooral verder.

Europa-park Duitsland
Europa-park Duitsland – een wirwar aan achtbanen 😀

Europa-park

Europa-park ligt in Rust, Duitsland. Met meer dan 100 (!) attracties en shows is het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte parken in Europa. Het park ligt in het Zwarte Woud.
Maar liefst 14 Europese landen vormen het thema van dit bijzondere park. Bezoekers die de tijd nemen, zullen genieten van de vele details en zich 14 keer in een ander land wanen. Behalve de architectuur is ook het eten in het themagebied afkomstig uit het betreffende Europese land.In weinig parken krijg je zoveel attracties en shows voorgeschoteld als in dit park. En de diversiteit van de attracties zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. In elk themagebied zijn er familie- en kinderattracties. Het is een park voor jong en oud. Liefhebbers van achtbanen komen hier helemaal aan hun trekken, het park telt er maar liefst 13. In Megacoaster ‘blue fire’ word je in 2,5 seconde naar 100 km/u afgeschoten.

Europapark, top park!

In 2017 ontving Europapark de verdiende tweede plek in de top vijf van de populairste bestemmingen in Duitsland. Tevens heeft Europapark door reizigers en bezoekers van TripAdvisor de derde plek gekregen van de 25 beste attractieparken ter wereld!
In 2017 vond tevens de uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats waar EuropaPark na 2014, 2015 en 2016 ook dit jaar de award voor beste attractiepark ter wereld ontving! (bron)

Europa-park Duitsland

Europa-park Hotels

Het park zelf heeft enkele prachtige hotels die, achteraf gezien, zeer de moeite waard zijn Je kunt hier altijd eens naar binnen wandelen om een hapje te eten of te genieten op het terras (wat wij de eerste avond deden bij Hotel Bellrock). Mocht je echter wat meer op de centjes willen letten, slaapplaatsen genoeg in het aangrenzende dorp Rust. Voor dit bezoek hadden we drie nachten in een pension in het dorp geboekt. Drie nachten gaf ons de kans om één dag op het gemak heen te reizen, twee dagen het park te bezoeken, en een dag terug te reizen. De reis vanuit Maastricht is zo’n 480 kilometer.

Maar genoeg gepraat, tijd voor meer beeldmateriaal!

Ook leuk:

22 reacties

  1. Vroeger ging ik heel graag naar pretparken, maar de laatste jaren ging ik enkel nog maar naar Bobbejaanland en ik heb het er echt even mee gehad? Al geloof ik wel dat dit een fijn pretpark is, mede omdat het een beetje in thema is.

  2. Onze kinderen zijn al volwassen, dus het is lang geleden voor mij dat ik in zo’n park ben geweest. Maar met de kleinkinderen komt er weer een nieuwe kans voor mij!

  3. Nou, op dit gebied verschillen we toch echt wel. Ik heb namelijk helemaal niks met dit soort pretparken. Als kind al niet trouwens. Ben dan ook nooit verder gekomen dan Hellendoorn en zelfs dat was nog met het verplichte schoolreisje haha…

  4. Ik ken dit park niet en wist dan ook helemaal niet dat het een van de beste attractieparken is. Ik vind de foto’s erg mooi en gaaf dat dit park op een mooie manier op je blog laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.