Try for free

Een weekendje (of langere vakantie) weg met de motor. Altijd super leuk! Maar het enige nadeel, je beperking qua bepakking.
Ik wordt ondertussen steeds handiger in het vouwen, rangeren en inpakken van mijn kleding. Ik durf ook steeds minder mee te nemen. Ik blijf natuurlijk vrouw, die nemen altijd te veel mee, maar ondertussen is al de helft van wat ooit op het lijstje stond weggestreept.
Het enige wat altijd echt té veel plaats in neemt is de toilettas, maar ook daar heb ik ondertussen iets op gevonden.

Monstercollectie

Enkele maanden geleden, tijdens een verloren uurtje ontdekte ik het handige aan websites als Xgratis.nl of Proefmonsters.nl.
Het begon met een gratis zakje kattenvoer. Maar ondertussen heb ik al aardig wat spulletjes richting mijn brievenbus laten komen. Shampoo, cremespoeling, bodylotion, douchegel, wasmiddel, wasverzachter en zelfs een keertje zakjes Perskindol (voor vastzittende spieren).
Ik spaar ze allemaal op tot het moment dat er weer een motorweekend of -vakantie voor de deur staat, dan gaat de rits van bewaar-toilettas open om een keuze te maken uit mijn collectie.
De omvang van mijn toilettas krimpt hierdoor tot een minimaal formaat. Maar ik heb wél de lekkerste spulletjes bij me, om na een dag motorrijden, me zelf een uurtje te kunnen opsluiten in de douche :dance:

Nog enkele tips voor wat betreft de proefmonsters-websites, want hoe leuk/handig ze ook zijn, er zitten soms addertjes onder het gras:

 • Kijk altijd goed naar de voorwaarden. Er zitten soms acties tussen die gratis lijken, maar waar je wel de verzendkosten moet betalen.
 • Enquêtes. Doe je de moeite niet! Het zorgt voor te véél spam in je inbox!
 • Qua geurtjes heb ik ook nog nooit succes gehad, je verwacht misschien een klein flesje, maar vaker is het gewoon een ruikkaart

Mocht iemand nog tips of links hebben, gooi ze gerust in de comments!

Ook leuk:

8 reacties

 1. Na de vakanties gooien Kruidvat en Etos vaak kleine flesjes en potje met van alles een nog wat in de aanbieding. Dat zijn vakantiepotjes die ik ook vaker meeneem als ik ergens cursussen heb of naar een congres moet.

 2. Ja vrouwen kunnen er wat van, het zou niks voor mij zijn om weinig te kunnen meenemen 😳
  Was maar wat blij dat je me bij het laatste station oppikte met de auto voor Graspop destijds 😀

  Die mini dingetjes, gratis of van bijv. het Kruidvat zijn idd erg handig!

 3. Hey Saskia! Bedankt voor je berichtje op DigiLife! Idd lang geleden! Zo te zien ben je nog steeds lekker bezig met het maken van mooie foto’s en motorrijden. Hopelijk is de rit naar huis goed verlopen. Fijne zondag nog!

 4. Dat zijn handige tips! Enneh: Geurtjes scoor je als je in december voor je familie een flesje haalt bij de ICI Paris: Krijg je meestal van die kleine gratis proefflesjes bij 🙂

 5. Dat herken ik. Gelukkig ben ik gewend om te gaan backpacken en 6 maanden lang kan ik het prima redden met de inhoud van mijn backpack van 11 kilo in totaal. Dus een weekendje op de motor is dan ook makkelijk. Ik neem dan nauwelijks iets mee. Tandenborstel, schone onderbroek, wat basis make-up, douchegel, eventueel nog een hemdje als ik die wil verschonen en een dunne broek en een reishanddoek (want die zijn klein). Dat is het eigenlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.