Tuesday Tunes: Foo Fighters – The Best Of You

Onlangs tipte lief me op de documentaire ‘Back And Forth’ van de Foo Fighters.

De groep Foo Fighters werd in 1994 opgericht door Dave Grohl, de vroegere drummer van Nirvana. Zeventien jaar later is de band toe aan een nieuwe, zevende album. Én aan een terugblik. Interviews met de muzikanten en unieke archiefbeelden gidsen ons door de geschiedenis van de groep. Dave Grohl, Pat Smear, Nate Mendel, Taylor Hawkins en Chris Shiflett vertellen het hele verhaal, van het tragische einde van Nirvana, over audities van groepsleden en de eerste cluboptredens tot megaconcerten voor meer dan 80.000 fans. De film culmineert in een unieke ‘making off’ van de nieuwe plaat van de band: Wasting Light. Daarvoor heeft Dave Grohl voor het eerst sinds Nirvana’s Nevermind twintig jaar geleden uitgebreid samengewerkt met producer Butch Vig. (bron)

Ik heb van begin tot eind geboeid zitten kijken. En bij het zien van onderstaande beelden (vanaf ongeveer 5 minuten) pinkte ik nog net géén traantje weg. Wat moet dat toch machtig zijn, 80.000 uitzinnige fans in een bomvol Wembley. De droom van elke muzikant. En voor sommige wordt die droom werkelijkheid…

Ook leuk:

1 reactie

  1. Ik ben een fanatiek Foo Fighter fan dus ik vind dit een erg leuk blogje. Ik heb deze docu in Pathe bioscoop gezien toen hij wereldwijd werd uitgezonden. Geweldig was dat. en wat een kippenvel moment in Wembley he, geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.