Voorbereiden

Met de ervaring van vorig jaar nog in het achterhoofd zijn we langzaam begonnen met de voorbereidingen voor onze volgende motorvakantie.

Van de week is de definitieve betaling de deur uitgegaan voor onze campingreserveringen. Vorige week heeft de Beemer van R. een beurt gehad. En morgen is mijn Fazer aan de beurt voor nieuwe banden en een algehele nakijbeurt. Hopelijk wordt niets ernstigs gevonden en kan ik mijn “kind” vrijdag of zaterdag met in goede gezondheid weer mee terug naar huis nemen.

De heen-route is klaar. Eerst een groot stuk autobaan en de laatste kilometers lekker binnendoor naar onze eerste eindbestemming Herbolzheim in het Schwarzwald. De tussenroute van 2 dagen vanuit het Schwarzwald naar Brück bij Sell am See (Oostenrijk) is ook klaar. We hebben een overnachting gepland in Bludenz. Waar precies dat zien we ter plekke wel. Google maps geeft in ieder geval de nodige overnachtingsmogelijkheden aan in die plaats.

De rest van onze reis moet nog uitgezocht worden qua precieze dagplanning, maar we zijn van een paar dingen al vrij zeker:

  • Schwarzwaldhochstraße in Duitsland
  • Großglockner in Oostenrijk
  • De Silvretta Hochalpenstraße
  • Een trip naar de Vogezen in Frankrijk
  • Een paar rustdagen tussendoor. Ook niet geheel onbelangrijk 😉

Gisteren ook begonnen met de meeneem-checklist. Ik had die van vorig jaar met opzet bewaard en heb er eens een frisse blik op geworpen. Er waren een paar dingen die geschrapt konden worden. Maar vooral wat dingen die we dit jaar zeker willen meenemen, zoals bijvoorbeeld thermokleding. Want ook de zomermaanden wil wel eens een te frisse dag hebben voor alleen een shirt onder het motorpak is de ervaring van vorig jaar.

Verder heeft R een montageset besteld om de Canon Ixus te kunnen monteren op de motor. Zodat we ook tijdens de ritten kunnen filmen. Leuk leuk!! Na onze trip kan ik dan ook mooi wat filmpjes plaatsen van onze reis.

Handig van deze post is, dat terwijl ik dit schrijf ineens vanalles invalt wat nog op de to-do lijst terecht moet komen. Dus tussen het typen door ben ik deze ook grondig aan het bijwerken. Past alles wel in de huidige koffers of is er een extra bagagerol nodig? Is een extra geheugenkaart misschien niet handig voor in de camera? Autobaanvignetten moeten nog geregeld worden. Zijn de reisdocumenten nog geldig?
Nou nog genoeg te doen dus.

Ook leuk:

2 reacties

  1. Wat leuk dat je naar oostenrijk gaat. Ben ik een paar jaar terug voor het laatst geweest. Wat een heerlijk vakantie land is het. Ben toen ook op de Großglockner geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.