What’s on my iPhone 6 Plus

Na ongeveer drie jaar een 3G en bijna 4 jaar mijn 4 heb ik sinds vorige maand (19 oktober) mijn derde iPhone: een iPhone 6 plus.
Super blij ben ik ermee.
Gewoon weer 16G opslag, dat was de vorige keren ook ruim voldoende. Deze keer alleen gekozen voor een mooie witte uitvoering.

Mijn iPhone 6 Plus
Mijn iPhone 6 Plus

Leek me leuk eens een overzicht te posten van wat er allemaal op mijn iPhone staat. Welke apps ik onder andere gebruik en hoe ik deze ingedeeld heb.

Mijn toegangsscherm.
screenshot01

App overzicht op mijn eerste scherm. Op mijn tweede scherm heb ik de apps staan die ik niet gebruik maar wel standaard op een iPhone aanwezig zijn.
screenshot02
Ik heb bewust een vrij rustige achter grond; lekker girlie paars 🙂
Ik heb niet echt een bepaalde volgorde in de plaatsing van mijn apps, maar groeperen doe ik ze wel.

Mijn organisatorische apps zoals mijn agenda app Week Call, Wunderlist, Evernote en Dropbox, staan netjes naast elkaar.
Over Wunderlist schreef ik al eens een review. Evernote heb ik pas sinds 11-11 in gebruik, dus daar kan ik nog niet zoveel over vertellen. Maar tot nu toe bevalt deze app prima. Waarschijnlijk ook een blijvertje en een review waardig.

Verder staan alle ‘social media’ apps, plus de apps nodig voor mijn blog, in een apart venster.

screenshot04
Ook apps die ik gebruik voor mijn foto’s of om mijn foto’s te bewerken heb ik apart in een venster. Behalve dan Instagram en de camera app, deze wil ik graag snel kunnen benaderen zodat fotowaardige momenten ook heel snel kunnen worden vastgelegd.
Zoals je ziet niet zo ontzettend veel fotografie apps. Ik heb wel ontzettend veel gratis apps uitgeprobeerd maar onderstaande zijn toch wel de échte blijvertjes.

screenshot03
Ik probeer graag apps uit. Maar velen verdwijnen naar wat gefriemel en gepruts toch weer van mijn scherm af. Zo hou ik een beetje overzicht en wordt mijn telefoon geen verzameling van ongebruikte (en ruimte vretende) apps.

Ook betaalde apps zul je nauwelijks bij mij aantreffen.
Apps waarvoor ik betaald heb zijn WhatsApp, Week Call, fotografie app ABM (A Beautiful Mess) en Tweetbot.

In 2009 schreef ik ook al een soortgelijk artikel, grappig vind ik het om te zien dat mijn appkeuze in de loop der tijd niet veel veranderd in. Enige verschil met toen, ik heb nu geen enkel spelletje meer op mijn iPhone staan.

Vragen? Stel ze gerust in de comments. Tips voor handige apps ontvang ik uiteraard graag!

Ook leuk:

9 reacties

 1. heel veel plezier met je nieuwe telefoon….
  ik moet nog een paar maandjes vol houden, dan ga ik weer voor iphone 6 of plus, nog geen idee.. Kan ik deze laten maken, en gaat die naar zoon toe…
  Veel van deze apps gebruik ik ook, de Rhona app is ook een aanrader, leuk(er) om mee te bewerken vind ik, wel betaald

 2. Leuk om te zien wat voor apps je zoal gebruikt! Bij mij staan ze wel door elkaar heen omdat ik eenvoudigweg niet weet hoe ik het in moet delen, erg he? Betaalde apps heb ik ook niet en net als jij heb ik tig geprobeerd en na een tijdje weer verwijderd omdat ze teveel ruimte in beslag namen…

 3. Ook dit idee heb ik weer van je gepikt!!! Leuk idee!!!
  Ik gebruik overigens ‘iets’ meer apps… Maar over het algemeen gebruiken we de iPhone redelijk op dezelfde manier geloof ik.

  1. Ja, in de broekzak stoppen, dat kan dus niet meer 🙂 Maar vind het grotere scherm erg prettig, vooral omdat ik vaak blogjes bijlees of wat concepten bijwerk tijdens mijn dagelijke treinreis. Die is weer net te kort om een laptop mee te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.