Meteen naar de inhoud
12 Handige Blog Apps
Home » 12 Handige Blog Apps

12 Handige Blog Apps

Om het bloggen makkelijker en nóg leuker te maken maak ik gebruik van een aantal apps. Want bloggen is meer dan het schrijven van een stukje tekst en het invoegen van een plaatje. Je socials bijhouden, linkjes delen, inspiratie opdoen en vooruit plannen horen er onder andere ook bij. En voor al deze taken kun je apps gebruiken die het je net even makkelijker maken. Ik deel graag 12 handige blog apps met je die ik zelf ook gebruik.

12 Handige Blog Apps

WordPress

Ik schrijf mijn blogs online, in de WordPress omgeving van mijn website. Maar ik heb de WordPress app ook op mijn telefoon staan. Handig om tussendoor de nieuwe reacties te lezen en zelf te reageren waar nodig, je statistieken te bekijken of om een nieuw blog-post idee snel als concept in te voegen.

Instagram.

Hoewel het niet echt een blogtool is vind deze app er ondertussen wel bij horen als je een blog hebt. Delen van nieuwe blogs aan je volgers op instagram zorgt voor net even die extra boost aan bezoekers op je website. Het vergroot je bereik enorm. Het contact met mede bloggers ook is erg leuk.

Download de app: AppStoreGoogle Play

Facebook Pagina Beheer

Als je blog ook een Facebook pagina heeft, zoals de mijne, kun je deze app gebruiken voor het bijhouden van je Facebook pagina. Hoewel je alle opties ook gewoon vanuit je normale Facebook app zou kunnen doen. Enige verschil, je ziet hier alleen je Facebook pagina en niet de rest van het drukke Facebook, wat weer zorgt voor een stukje rust.

Download de app: Appstore | Google Play

Pinterest

Pinterest gebruik ik om inspiratie op te doen voor nieuwe blogs. Ik haal er ook allerlei handige tips en trics vandaan die betrekking hebben op het bloggen.
Tegenwoordig zorg ik er ook voor dat bepaalde blogpost op Pinterest gedeeld worden. Het zorgt voor extra stroom aan bezoekers naar mijn blog.

Download de app: AppStore | Google Play.

12 Handige Blog Apps

Canva

k gebruik Canva nog niet zo heel lang, maar ben wel al helemaal fan! Wat is dit een leuke dienst. Zowel op de website als op de app kun je heel snel en heel makkelijk mooie afbeeldingen maken. Deze afbeeldingen kun je vervolgens weer gebruiken binnen je diverse sociale media en blog. De afbeelding in de header van deze blogpost maar ook de afbeelding hierboven, zijn gemaakt in Canva.  De afbeelding hierboven heeft precies de juiste afmetingen om de post te pinnen in Pinterest.

Mailchimp

De app voor je Mailchimp nieuwsbrief. Ik ben zelf nog niet zolang met mijn nieuwsbrief bezig en het aantal inschrijvingen stelt nog altijd niet veel voor. Ik vind het vooral leuk om ook hier ervaring mee te hebben en er eens mee te stoeien. De mogelijkheden zijn enorm. De Mailchimp app is een mooie verlengde van de website. ’t Geeft je inzichten in je campagnes en statistieken. Op de app zou je ook nieuwe campagnes uit kunnen zetten, ik heb het echter nog niet geprobeerd.

Google Analytics en Google Adsense

Twee apps van Google die je snel en makkelijk inzicht geven in je statistieken en de opbrengsten van je advertenties.

Twitter

Ik probeer de laatste tijd ook wat actiever op twitter aanwezig te zijn, maar dat lukt helaas nog niet echt. Maar ik, of beter gezegd WordPress maakt wel altijd een mooie tweet van een nieuw geposte blog, zodat ook mijn volgers daar op de hoogte zijn van nieuwe blogs.

Alles over de apps van twitter vind je hier.

Later

Later heb ik ook nog niet zolang geleden ontdekt. Met de website en app kun je je social media posts vooraf klaarzetten. Je kunt bij een gratis account tot 30 post per social media kanaal vooruit posten. Inclusief een mooie foto en een stukje tekst.

Vooral zakelijk gezien vind ik het heerlijk om post vooraf in te plannen. Het geeft een stukje rust.

Evernote

Evernote gebruik ik vooral als ik rond aan het surfen ben en interessante artikelen of inspirerende blogpost tegen kom. Met deze app of desktop app kan ik deze dan opslaan en bewaren voor later. Maar met Evenote kan meer het is één plek voor je notities, ideeën, to-do lijstjes en geheugensteuntjes.

De mobiele apps vind je hier.

Bloglovin

Met Bloglovin kun je blogs volgen en het is ook handig om nieuwe blogs te ontdekken. De ene vind het handig, andere andere net helemaal niks. Ik gebruik het zelf al een paar jaar. Eigenlijk vanaf het moment dat mijn favoriete rss reader er mee stopte en ik een andere optie zocht om blogs te volgen kwam ik hier op uit.
Download de app: App Store | Google Play

Tot slot

Dat waren mijn 12 handige blogs apps. Sommige zul je vast al kennen, andere misschien helemaal niet. Hopelijk heb ik je op mooie nieuwe ideeën gebracht.  Heb jij nog een veel gebruikte app(s) die niet in bovenstaand lijstje staan, laat ’t dan vooral weten in de comments. Ik ben nieuwsgierig.

15 reacties op “12 Handige Blog Apps”

  1. Leuk om te zien wat je gebruikt? Mijn meest gebruikte: Twitter, Pinterest, Facebook, Instagram, Email programma, Agenda en Whatsapp. En wat foto bewerkingsprogramma’s en uiteraard mijn skate programma voor de kilometers bij te houden…

  2. Leuk! Ik heb er al best veel eigenlijk 😉 Canva zie ik vaak voorbij komen, dus misschien moet ik daar toch ook eens naar gaan kijken. En ik ga eens kijken of Later handig is voor mij 😀

  3. Oh ja, wordpress… dat zou ik nu ook kunnen doen nu ik van de pre paid af ben, de rest, nah…. ik ben nog ouderwets, alles op de laptop.

    Komt ook omdat ik natuurlijk mijn foto’s daarop zet en deze gebruik om te bloggen, kortom, PSP en foto’s op foon zetten, dat is uhhh onhandig 😉

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.