Home » 12x Chick Flick voor Ladies Night Movie Marathon

12x Chick Flick voor Ladies Night Movie Marathon

12x Chick Flick voor Ladies Night Movie Marathon

De donkere dagen voor kerst komen eraan. Ik vind dat persoonlijk dé ideale tijd voor lange film avonden. En hoewel ik ook graag samen met manlief naar een film kijk hou ik er ook van om een home-alone, Ladies Night film-marathon avondje te houden. Weggekropen onder een dekentje, katten op schoot, kaarsjes aan en wat lekkers binnen handbereik. Heerlijk toch? Er is tegenwoordig alleen zoveel keus dat je door de bomen het spreekwoordelijk bos niet meer ziet. Daarom ook deze geweldige lijst met 12x Chick Flick voor Ladies Night Movie Marathon! Ik heb bij elke film een link opgenomen naar de betreffende Moviemeter pagina, daar staat namelijk netjes aangegeven hoe je de film kunt bekijken op bijvoorbeeld Netflix, iTunes, Pathé Thuis, Videoland en nog enkele mogelijkheden.

12x Chick Flick voor Ladies Night Movie Marathon

Friends with Benefits

Friends with Benefits (2011). Met Justin Timberlake, Mila Kunis en Woody Harrelson. Nadat ze ieder een rampzalige relatie hebben beëindigd, besluiten een vrouwelijke headhunter en haar nieuwste klant om seksmaatjes te worden. Ze beloven elkaar om ermee te stoppen wanneer één van beiden emotioneel gebonden raakt. In het begin gaat het goed, maar al snel worden de twee vrienden verliefd en moeten ze erachter zien te komen wat ze voor elkaar betekenen.

You’ve Got Mail

You’ve Got Mail (1998). Met Tom Hanks en Meg Ryan. Kathleen Kelly (Meg Ryan) en Joe Fox (Tom Hanks) bezitten beiden een boekhandel in New York. Kathleen heeft een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje en Joe bezit een van de grootste boekwinkelketens in Manhattan dat door zijn gigantische kortingen elke concurrent in de buurt uit de markt prijst. Joe en Kathleen zijn in het dagelijks leven dan ook elkaars vijand. Maar zowel Kathleen als Joe hebben op het Internet hun grote liefde gevonden. Dagelijks chatten ze met elkaar zonder dat ze elkaars identiteit kennen. Dan blijkt dat Joe en Kathleen achter de pseudoniemen schuilgaan, met alle romantische ontwikkelingen als gevolg.

Sleepless in Seattle

Sleepless in Seattle (1993). Met Tom Hanks en Meg Ryan. Sam is een weduwnaar die op zoek is naar een nieuwe relatie. Zijn zoon Jonah is ook op zoek naar een nieuwe moeder, en doet een oproep op de radio waar honderden vrouwen op reageren. Eén van deze vrouwen is Annie. Zij is verloofd met Walter, maar is niet zeker van de relatie. Jonah ziet in haar de perfecte kandidaat, en doet alles om haar met zijn vader in contact te brengen.

P.S. I Love You

Een van mijn all time favorites! Zet mij deze op en ik ben 2 uur en zes minuten stil. Zo’n heerlijke film!
P.S. I Love You (2007). Met Hilary Swank, Gerard Butler en Kathy Bates. Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you…

No Strings Attached

No Strings Attached (2011). Emma (Natalie Portman) is een drukbezette arts die een schijnbaar perfecte regeling heeft getroffen met haar beste vriend Adam (Ashton Kutcher): een seksuele relatie zonder verplichtingen. Kunnen ze echter beste vrienden blijven wanneer hun relatie meer dreigt te worden?

Grease

Grease (1978). Wie is er niet groot mee geworden? Een heerlijk film die eigenlijk geen verdere uitleg nodig heeft. Ik ben de tel een beetje kwijt hoe vaak ik ‘m al gezien heb. En mocht je hem nog nooit bekeken hebben wat ik me vrijwel niet kan voorstellen, dan hier een korte beschrijving.

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

Dirty Dancing

Dirty Dancing (1987). Zomer 1963. De 17-jarige naïeve Frances ‘Baby’ Houseman brengt met haar ouders en haar oudere zus Marjorie de vakantie door op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel Johnny Castle. Johnny brengt Baby ‘dirty dancing’ bij, ze wordt zijn pupil en ze zet haar eerste schreden in de liefde.

New Year’s Eve

Een film met een sterrencast. Eentje die ik met de komende feestdagen zeker weer eens ga bekijken.
New Year’s Eve (2011). De film gaat over de verstrengelde verhalen van een groep New Yorkers die hun weg naar romantiek proberen te vinden in de loop van Oudejaarsavond. We volgen onder andere een verbitterde stervende man in een ziekenhuis (De Niro), een gefrustreerde directiesecretaresse (Pfeiffer) die eindelijk haar onvervulde dromen probeert waar te maken, een vrouwelijke producer (Swank) van de befaamde Times Square Oudejaarsavond-show en een jongeman (Kutcher) die een hekel heeft aan Oudejaarsavond.

Valentine’s Day

Valentine’s Day (2010)
Bij het zien van de trailer, ben ik een aan mezelf te twijfelen óf ik deze film wel gezien heb. Goede reden om hem binnenkort weer eens op te zetten dus 😉
Verschillende verhalen worden verteld ten tijde van Valentijnsdag. De personen zijn allen afkomstig uit Los Angeles en kampen één voor één met liefdesproblemen. De druk die Valentijnsdag op hun uitoefent, blijkt voor de één gunstig, voor de ander nadelig.

Onder de personen vallen een marineofficier (Julia Roberts) die voor haar geliefde een vlucht neemt van Irak naar Los Angeles, een homoseksuele man (Bradley Cooper) die verliefd is op een footballspeler (Eric Dane) die niet uit durft te komen voor zijn geaardheid, een bloemist (Ashton Kutcher) die na een huwelijksaanzoek aan zijn vriendin (Jessica Alba) ontdekt dat hij verliefd is op een andere vrouw (Jennifer Garner), een getrouwde man (Patrick Dempsey) die een affaire heeft met deze andere vrouw, een oudere vrouw (Shirley MacLaine) die aan haar man (Hector Elizondo) toegeeft dat ze in het verleden een minnaar heeft gehad, een assistente (Anne Hathaway) van ’s werelds grootste talentenjager die verliefd wordt op een collega (Topher Grace), een publicist (Jessica Biel) die geen date kan vinden en een tiener (Emma Roberts) die overweegt om voor het eerst naar bed te gaan met haar vriend (Carter Jenkins).

Footloose

Footloose (1984). Een heerlijk oudje die ik al ontelbare keren gezien heb. Hij blijft gewoon leuk. Inclusief een lekkere jaren 80 soundtrack.

Top Gun

Top Gun (1986). met Tom Cruise, Kelly McGillis en Val Kilmer.
Maverick (Cruise) wordt samen met zijn copiloot Goose (Edwards) aangenomen bij Top Gun, een keiharde marineopleiding voor piloten. Hij gaat hier de concurrentie aan met een andere toppiloot, Iceman (Kilmer). Na een tragische gebeurtenis realiseert Maverick zich dat het leven toch keihard kan zijn en twijfelt of hij nog verder wil gaan met vliegen. Uiteindelijk moet hij toch bewijzen wie de beste piloot is.

Rock Star

Rock Star (2001). Met Mark Wahlberg en Jennifer Aniston.
Een film die tot een van mijn favorieten behoord. En ik vermoed (helaas) bij niet veel mensen bekend. Nog niet gezien, dan zeker eens doen! Vooral als je liefhebber bent van een portie lekkere (rock) muziek.
Chris “Izzy” Coles is de zanger van een tribute-band van de band Steel Dragon. Als de zanger van Steel Dragon de band wordt uitgetrapt, komt voor Chris zijn grootste wens uit: hij mag de positie als leadzanger van de band overnemen.

Ken jij alle bovenstaande films? zitten er favorieten bij? Of ben ik nog een must-mee vergeten? Gooi het vooral even in een reactie.
Fijne filmavond gewenst.

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 19 november 2018 / 8:23

  Op de laatste film na, ken ik ze allemaal, of het typische chick flicks zijn, ik zou mean girls er nog bij gooien, die is ook gewoon te leuk, hahaha

  Er zijn er nog wel meer, er is een bombardement geweest aan surf films, en die zijn ook prachtig om te zien, de beelden alleen al! Blue Crush bijvoorbeeld.

  X

 2. 19 november 2018 / 15:01

  Ik ken ze bijna allemaal. En geen van alle trekken mij. Ik sla de filmavond dus over en lees liever een boek 🙂

 3. 20 november 2018 / 9:29

  Ah, P.S. I Love You heb ik gelezen. En ik heb er zo veel bij gehuild dat ik niet weet of ik het aandurf om de film te zien. En wat een leuke tip van New Year’s Eve. Heb ik genoteerd als filmtip. Leuk als H. een keer een avondje weg is. Dank!

 4. 20 november 2018 / 9:50

  een groot aantal van deze films heb ik gezien, en ik vind ze allemaal leuk. Weet je trouwens dat You”ve got mail gebaseerd is op een veel oudere film ( die ik persoonlijk nog leuker vind) The little shop around the corner

 5. 20 november 2018 / 10:06

  Leuk zeg, sommige kende ik eerlijk gezegd nog niet. Ik ga ze op mn lijstje zetten

 6. 20 november 2018 / 10:17

  Groot deel van deze films al gezien. Mijn vrouw die kijkt ze meerdere keren. Voor mij zijn het slechte tijden. De kerstfilms zijn niet meer te ontwijken en ik moet er toch af en toe wel weer eentje kijken, maar goed dat heb ik dan wel weer over voor mijn vrouw hihi!

 7. 20 november 2018 / 11:36

  Wat een leuke lijst zeg! Ik ken er een aantal helemaal nog niet, waaronder Rockstar. En ik dacht toch echt dat ik alle Mark Wahlberg films had gezien (zo’n goede acteur vind ik)! Thanks girl! xxx

 8. 20 november 2018 / 18:56

  ik ken ze niet maar ze lijken super leuk, ik ga ze even op zoeken paar gezichten komen me heel bekend voor hahah

 9. ingrid
  20 november 2018 / 20:38

  dat kan mijn lijstje zijn; heb ze volgens mij allemaal gezien (en vaak meerdere keren al)

 10. 20 november 2018 / 22:40

  Alleen die laatste zegt me niks, maar verder heb ik ze allemaal meerdere keren gezien. Heerlijk ongegeneerd genieten!

 11. 21 november 2018 / 6:48

  Wat een fijn overzicht. Ik kende ze nog niet allemaal, dus dit lijstje gaat zeker van pas komen.

 12. 21 november 2018 / 9:38

  Bijna allemaal gezien en allemaal geweldig natuurlijk, de een nog leuker dan de andere. Op Rockstar en New years eve na dus! Laat mijn man nou nét ook stiekem van chick flicks houden! 😉

 13. Jacqueline
  21 november 2018 / 21:47

  Gaaf. Sommigen nog niet gezien. Wordt het toch nog leuk met Kerstmis?

 14. 22 november 2018 / 23:06

  De meeste ken ik wel, maar niet allemaal. Altijd handig zo’n lijstje met aanraders 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: