17 Jaar Bloggen – Een Duik in het Verleden

Op mijn about pagina staat geschreven dat ik blog sinds 7 oktober 2001. Vandaag 17 jaar. Een dag om even bij stil te staan. En eigenlijk ook een dag om trots op te zijn, 17 jaar bloggen. Met tussenpozen, dat wel, en ondertussen ook van domeinnaam veranderd. Maar toch, ik blog gewoon al 17 jaar! Wat heb ik in die tijd veel bloggers zien komen en gaan. En wat is de blogwereld in de tijd echt ontzettend veel veranderd. En soms niet eens in positieve zin.

Ik heb nog weinig uit de begin tijd, maar gelukkig is er nog zoiets als Wayback Machine.
Duik je even mee het verleden in?

Een stukje nostalgie.

Ouder dan dit kan ik niet terug vinden. De afbeeldingen van de layout zijn helaas verloren gegaan. De tekst is wel bewaard gebleven. Grappig om te zien dat de blog-stukjes toen erg kort waren. In die tijd werd en nog gewerkt met html-tabellen en in stukjes gesneden afbeeldingen om je webpagina op te bouwen.

Een Duik in het Verleden

En dan ook nog onderstaande stukjes nostalgie (wayback laat helaas niet alle plaatjes zien)! Ik veranderde regelmatig van lay-out. Uren kon ik knutselen in Photoshop, kant en klare templates waren er gewoon niet.
In die tijd was het ook gebruikelijk om blogs wat je las te linken in je sidebar. En reageren, dat gebeurde ook gewoon bij elkaar, daar waren geen apart facebook acties voor nodig. En die webcam, ook zoiets, maar het hoorde er gewoon een beetje bij. Zie het als de stories van Instagram van nu. Er waren sowieso weinig andere kanalen waarin je je ei kwijt kon.

Mocht je meer oude lay-outs willen zien, in de post Back in Time: Mijn Layouts zie je hoe mijn blog vanaf 2006 uit zag.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

8 Comments

 1. Deborah

  Geweldig dat je alles (koe bijna alles) nog zo terug kunt vinden. En uiteraard ook gefeliciteerd met al 17 jaar bloggen op rij. Ik hoop dat ik ook zoiets mag volmaken. Zit nu aan de 7 jaar bij WP. En een aantal jaar op Hyves.

  Reply
 2. Saskia

  Leuk om te zien en uiteraard gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal<3 Op naar nog vele fijne blogjaren!

  Reply
 3. Sabrina

  Wat een tijd zeg! Gefeliciteerd! Ik volg je nog maar net 🙂

  Reply
  • Saskia

   Dankjewel! Ook voor het volgen utieraard.

 4. Rory

  17 jaar! Wow. En het ziet er inderdaad heel anders uit. Op naar de volgende 17 jaar?

  Reply
  • Saskia

   nog eens zeventien jaar? haha, Laten we het e rbij houden dat ik het wel ga proberen.

 5. Jenn

  Gefeliciteerd, mooie mijlpaal!

  Reply
 6. Morgaine

  Dan bloggen wij even zo lang denk ik, ik startte met blogger.com geloof ik, en dan via mijn suusjesworld.nl wat niet meer bestaat, whahahaha

  Om later meer anoniem op web-log te gaan zitten, maar ja, jeetje… dino’s zijn wij 😉 Dan ken jij Merel ook nog wel, de eerste blogster die een boek uitbracht destijds.

  X

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Linkinbio, die maak je gewoon lekker zelf!

Heb jij ook een account bij een externe service om je linkinbio te beheren? Helemaal niet nodig! Ik leg je uit hoe je zelf een eigen linkinbio pagina maakt zodat je geen externe services meer nodig hebt. En het is echt super makkelijk. Wat is linkinbio? Linkinbio...

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics begrijpen in 10 minuten

Google Analytics, ik heb het gekoppeld maar ik werd er eerlijk gezegd een beetje kriebelig van. Er zijn zoveel soorten statistieken te bekijken dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Wáár moet je in godsnaam kijken! Waar vind ik mijn unieke bezoekers. En waar zie...