Meteen naar de inhoud
Home » 17 Jaar Bloggen – Een Duik in het Verleden

17 Jaar Bloggen – Een Duik in het Verleden

Op mijn about pagina staat geschreven dat ik blog sinds 7 oktober 2001. Vandaag 17 jaar. Een dag om even bij stil te staan. En eigenlijk ook een dag om trots op te zijn, 17 jaar bloggen. Met tussenpozen, dat wel, en ondertussen ook van domeinnaam veranderd. Maar toch, ik blog gewoon al 17 jaar! Wat heb ik in die tijd veel bloggers zien komen en gaan. En wat is de blogwereld in de tijd echt ontzettend veel veranderd. En soms niet eens in positieve zin.

Ik heb nog weinig uit de begin tijd, maar gelukkig is er nog zoiets als Wayback Machine.
Duik je even mee het verleden in?

Een stukje nostalgie.

Ouder dan dit kan ik niet terug vinden. De afbeeldingen van de layout zijn helaas verloren gegaan. De tekst is wel bewaard gebleven. Grappig om te zien dat de blog-stukjes toen erg kort waren. In die tijd werd en nog gewerkt met html-tabellen en in stukjes gesneden afbeeldingen om je webpagina op te bouwen.

Een Duik in het Verleden

En dan ook nog onderstaande stukjes nostalgie (wayback laat helaas niet alle plaatjes zien)! Ik veranderde regelmatig van lay-out. Uren kon ik knutselen in Photoshop, kant en klare templates waren er gewoon niet.
In die tijd was het ook gebruikelijk om blogs wat je las te linken in je sidebar. En reageren, dat gebeurde ook gewoon bij elkaar, daar waren geen apart facebook acties voor nodig. En die webcam, ook zoiets, maar het hoorde er gewoon een beetje bij. Zie het als de stories van Instagram van nu. Er waren sowieso weinig andere kanalen waarin je je ei kwijt kon.

Mocht je meer oude lay-outs willen zien, in de post Back in Time: Mijn Layouts zie je hoe mijn blog vanaf 2006 uit zag.

8 reacties op “17 Jaar Bloggen – Een Duik in het Verleden”

  1. Geweldig dat je alles (koe bijna alles) nog zo terug kunt vinden. En uiteraard ook gefeliciteerd met al 17 jaar bloggen op rij. Ik hoop dat ik ook zoiets mag volmaken. Zit nu aan de 7 jaar bij WP. En een aantal jaar op Hyves.

  2. Dan bloggen wij even zo lang denk ik, ik startte met blogger.com geloof ik, en dan via mijn suusjesworld.nl wat niet meer bestaat, whahahaha

    Om later meer anoniem op web-log te gaan zitten, maar ja, jeetje… dino’s zijn wij 😉 Dan ken jij Merel ook nog wel, de eerste blogster die een boek uitbracht destijds.

    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.