2019 – de saaie cijfertjes op een rij.

2019 – DE SAAIE CIJFERTJES OP EEN RIJ

Het jaar loopt bijna op zijn einde. Een uitgesproken tijd voor lijstjes en cijfertjes. En hoewel ik niet blog voor de cijfertjes vind ik het wel altijd leuk om terug te kijken hoe mijn blogjaar is verlopen.

De socials

Mijn Instagram groeide van 856 volgers eind 2018 naar 1047 vandaag. Facebook groeide iets minder hard, van 394 naar 450 volgers.

Verder ben ik sinds September van dit jaar actief Pinterest gaan inzetten voor mijn blog. Mede hierdoor zag ik mijn blog ontzettend groeien qua bezoekers aantallen, met maar liefst 534,70% meer bezoekers via Pinterest dan het jaar ervoor.

2019 – ook het jaar van onze ontzettend gave reis naar het mooie Florida.

Pretparken Florida - Universal Orlando Resort

Google Analytics

Volgens Google Analytics groeide mijn aantal unieke pagina weergaven met 102,77%.

Blog

In 2019 schreef ik 41 blogpost en kreeg daarop 579 reacties en 56 likes.

Onderstaande zijn de 15 meest gelezen posts van 2019 volgens mijn WordPress statistieken. Waarvan vijf stuks uit 2019. Yes! van sommige weet ik dat ze goed scoren, andere blogpost bleken weer een complete verrassing te zijn toen ik deze lijst opmaakte. Grootste verassing is de blogpost over het bosbad dat ik nam. Dit bericht is van begin december 2019 en staat nu al in de top 15.

 1. 2017 – Caravan Opknappen, een Fotoverslag
 2. 2012 – Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was
 3. 2018 – Een Kastje Per Dag
 4. 2018 – Tip! Zet app notificaties en pushmeldingen uit
 5. 2018 – Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot
 6. 2015 – Hardlopen met Evy – de eerste 20 lessen
 7. 2018 – Caravan Pimpen – Deel twee. Een video verslag
 8. 2019Mijn opleiding tot Virtual Assistant – een update
 9. 2018 – 80’s Party – Mijn stijl!
 10. 2019Rode Linzensoep van AH Getest
 11. 2018 – Een kastje Per Dag – Deel 2
 12. 2018 – 6 x Muzikale Guilty Pleasures
 13. 2019Shampoo Bar Getest
 14. 2019Ik nam een bosbad
 15. 2019Winaktie – Wereldkaart op Canvas

Instagram

Op instagram kun je een foto laten samen stellen van je best nine. Altijd leuk om te doen. Er staan weer opvallend veel hardloop foto’s tussen. Iets wat ik 2020 weer een beetje ga proberen op te pakken. Mijn best nine geeft wel goed het hoogte punt van 2019 weer: onze ontzettend mooie reis naar het gave Florida.

De 2020 plannen

Geen idee wat 2020 gaat brengen. Er staan wel al enkele toffe dingen in de agenda gereserveerd. Maar voor de rest geen concrete plannen. Ik weet ook nog niet of er dit jaar nog een blogpost gaat verschijnen. Mocht dat niet het geval zijn dan wens ik je vanaf hier alvast een hele fijne jaarwisseling en de allerbeste wensen voor 2020.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

23 Comments

 1. Deborah

  Saaie cijfertjes haha. Ik vind het altijd leuk om te lezen.
  Een mooi groei jaar geweest in ieder geval.
  Ik hoop dat 2020 net zo’n mooi (blog)jaar gaat worden. Voor jou ook een fijne en mooie jaarwisseling en tot in 2020.

  Reply
 2. Henk

  Waar ik benieuwd naar ben;er welke cijfers ben je tevreden eind 2020? Wanneer ben je tevreden over je blog?

  Reply
  • Saskia

   ik zeg nergens dat ik ontevreden ben over mijn blog. Zolang het leuk blijft om te doen, zal ik blijven bloggen. En ik ben dankbaar voor elke reacties en elke like. Maar met een beetje groei qua aantallen maakt het ’t alleen maar leuker.

  • Henk

   Ik beweer toch nergens dat je ontevreden bent? ik vraag alleen wanneer je over 2020 tevreden bent? Dus wat je doelen voor 2020 zijn…

  • Saskia

   ah, je doelt op doelen? 🙂 Doelen stel ik niet. Gewoon lekker verder gaan waar ik gebleven ben, en zolang ik er plezier in heb. Als er nog groei in zit, alleen maar top.

 3. Lodi

  Leuk om te lezen dat je zo gegroeid bent dit jaar qua blog. Pinterest doet het bij mij ook heel goed. Fijne jaarwisseling!

  Reply
 4. Jouvence

  Leuk om te lezen en de groei te zien. Leuke foto’s, vooral die geschminkte vind ik erg gaaf!

  Reply
 5. girls-things

  Altijd leuk om die dingen terug te kijken, Je bent flink gegroeid. Super fijn! Ik heb ook meer bezoekers dit jaar op mijn blog. Word je altijd vrolijk van !

  Reply
 6. Wanda

  Leuk om zoiets terug te lezen! En ja, pinterest… misschien zou ik dat in 2020 tot een project moeten benoemen, want ik hoor daar veel positieve verhalen over.

  Reply
  • Saskia

   Pinterest zeker doen! Ik heb er alleen maar voordelen van. Wel kleine kanttekening, ‘t werkt alleen/vooral bij informatieve blogs.

 7. Saskia

  Altijd leuk om zo achter de schermen de cijfertjes te zien van een blog. Op naar een mooi 2020 (blog)jaar!

  Reply
 8. Nicole Orriëns

  Wat leuk dat aandacht voor Pinterest zo positief uitpakte. Ik hoor daar vaak positieve verhalen over.

  Reply
 9. An

  Geeft energie hé, als je je blog ziet groeien. Ben blij voor je 🙂

  Reply
 10. Mariëlle

  Wat leuk om al die cijfertjes zo terug te lezen. En wat goed dat je hier op terug blikt. Zo zie je gelijk welke post het hartstikke goed doen en waar je dus komend jaar meer van zou moeten maken 😉

  Reply
 11. Marsha

  Ik vind cijfertjes altijd wel erg interessant om te lezen. Leuk dat je gegroeid bent met je blog en sociale kanalen!

  Reply
 12. rachel

  fijn om te lezen dat je zo aan het groeien bent!! en de beste wensen nog!

  Reply
 13. Jasmina

  Leuk om een groei te zien

  Reply
 14. Cynthia

  Saaie cijfertjes zijn toch erg leuk om te lezen hoor. Veel inspiratie gewenst voor 2020!

  Reply
 15. Jenn

  Altijd leuk om zulke dingen te lezen! Gelukkig nieuwjaar 🙂 Pinterest, daar moet ik me ook maar eens in verdiepen denk ik.

  Reply
 16. Sanne

  Mooie cijfertjes. Zelf ben ik niet zo gegroeid op insta. Ik hoop op nog een mooiere groei voor je.

  Reply
 17. Riek Muijen

  Hele mooie cijfers ik kom net kijken zo te zien maar heb er lol in. Beste wensen en veel blog plezier.

  Reply
 18. Renata Feyen

  Dat is een goed idee zo een jaaroverzicht maken – heb ik tot nu toe nog nooit gedaan 🙂

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...