Meteen naar de inhoud
2020 – de saaie cijfertjes op een rij
Home » 2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het is wel strelend om te zien dat mijn blog wederom gegroeid is. Bij deze dan ook, in navolging van de post uit 2019, de saaie cijfertjes van 2020 op een rijtje.

De socials

Instagram

Mijn instagram groeide van 1047 eind 2019 naar 1200 volgers op het moment van schrijven.

Normaal gesproken kun je via deze pagina een best nine van instagram laten samenstellen. Maar na dagen proberen en klikken zonder resultaat heb ik besloten om het anders aan te pakken; ik maakte de blogpost met mijn 12 most liked foto’s.

most liked Instagram

Facebook

Op Facebook had ik van 451 volgers eind december 2019. Teller staat momenteel op 474. Een kleine stijging. Maar uiteraard blij met elke extra vind-ik-leuk!

Pinterest

Pinterest groeide hard. Van 145 volgers op 30 december 2019 naar 344 volgers momenteel. Deze zorgen voor 152,2k maandelijkse kijkers.

Blog

In 2020 schreef ik 39 blogs en kreeg daarop 470 reacties en 19 likes. En het aantal unieke bezoekers steeg volgens google analytics met 194,71%!!

Veel oude blogs blijven het goed doen en kregen mede door het hele corona-gedoe en lockdowns een enorme extra boost. Want men ging in 2020 massaal op zoek naar opruimtips en huishoudelijk gerelateerde artikelen. En de zomervakantie vierde men het liefst in een opgeknapte caravan in plaats van een hotel.

De toppers van 2020 zijn:

Van de blogs die ik in 2020 schreef waren onderstaande het meest populair:

Persoonlijk hoogtepunt van 2020!

2020. Het jaar waarin we in maart een bezoek brachten aan het indrukkende Auschwitz-Birkenau. Hoewel het geen prettig uitstapje is, is het wel een van mijn hoogtepunten van afgelopen jaar. De foto die ik maakte voor de poort is ook nog eens mijn meest geliked foto van het jaar 2020 op Instagram!

Auschwitz-Birkenau

Plannen voor 2021

Plannen voor 2021, die heb ik gewoon niet gemaakt. Niet op persoonlijk vak, niet qua reizen en ook niet qua blog. Eerst maar eens uit deze Corona-pandemie zien te komen zodat we weer normaal ons leven kunnen leven. En ook daadwerkelijk plannen kunnen maken!

Fijne jaarwisseling, #staysafe en tot in 2021!

21 reacties op “2020 – De saaie cijfertjes op een rij”

 1. Leuk om dit terug te zien. Iedere volger is er weer een die je hebt weten te raken met tekst en of foto’s!!
  En misschien moet ik mijn pinterest ook eens beter gaan inzetten. Gebruik het nog te veel als “moodboards”…
  Jij ook een fijne jaarwisseling. Dat 2021 een coronavrijer jaar mag worden zodat we er weer lekker uit kunnen 🙂

 2. van welke blokpost had je zelf niet heel veel verwachtingen, maar werd het onwijs goed bezocht, en andersom: over welke blogpost had je veel verwachtingen en zijn die achteraf een beetje tegengevallen?

  1. Mijn blogpost over Dasty kwam ineens bovendrijven in de statistieken, geheel onverwacht. Dit door het feit dat de Wibra in België gesloten was vanwege een faillissement. Heel erg grappig om te zien.
   Verder had ik gehoopt dat mijn reisartikelen vaker gelezen zouden worden, maar helaas. Lees dat veel reisblogs nu echt problemen hebben met hun bezoekers aantallen. Dus het valt wel te verklaren.

 3. Je hebt er een mooi en statistisch verslag van gemaakt. Interessant om te zien hoe de coronacrisis het online bezoekersgedrag heeft beïnvloed.

 4. altijd heel goed om je cijfers bij te houden en te kijken wat loopt en wat niet loopt en welke social media wel en welke geen verkeer genereert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.