2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – de saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het is wel strelend om te zien dat mijn blog wederom gegroeid is. Bij deze dan ook, in navolging van de post uit 2019, de saaie cijfertjes van 2020 op een rijtje.

De socials

Instagram

Mijn instagram groeide van 1047 eind 2019 naar 1200 volgers op het moment van schrijven.

Normaal gesproken kun je via deze pagina een best nine van instagram laten samenstellen. Maar na dagen proberen en klikken zonder resultaat heb ik besloten om het anders aan te pakken; ik maakte de blogpost met mijn 12 most liked foto’s.

most liked Instagram

Facebook

Op Facebook had ik van 451 volgers eind december 2019. Teller staat momenteel op 474. Een kleine stijging. Maar uiteraard blij met elke extra vind-ik-leuk!

Pinterest

Pinterest groeide hard. Van 145 volgers op 30 december 2019 naar 344 volgers momenteel. Deze zorgen voor 152,2k maandelijkse kijkers.

Blog

In 2020 schreef ik 39 blogs en kreeg daarop 470 reacties en 19 likes. En het aantal unieke bezoekers steeg volgens google analytics met 194,71%!!

Veel oude blogs blijven het goed doen en kregen mede door het hele corona-gedoe en lockdowns een enorme extra boost. Want men ging in 2020 massaal op zoek naar opruimtips en huishoudelijk gerelateerde artikelen. En de zomervakantie vierde men het liefst in een opgeknapte caravan in plaats van een hotel.

De toppers van 2020 zijn:

Van de blogs die ik in 2020 schreef waren onderstaande het meest populair:

Persoonlijk hoogtepunt van 2020!

2020. Het jaar waarin we in maart een bezoek brachten aan het indrukkende Auschwitz-Birkenau. Hoewel het geen prettig uitstapje is, is het wel een van mijn hoogtepunten van afgelopen jaar. De foto die ik maakte voor de poort is ook nog eens mijn meest geliked foto van het jaar 2020 op Instagram!

Auschwitz-Birkenau

Plannen voor 2021

Plannen voor 2021, die heb ik gewoon niet gemaakt. Niet op persoonlijk vak, niet qua reizen en ook niet qua blog. Eerst maar eens uit deze Corona-pandemie zien te komen zodat we weer normaal ons leven kunnen leven. En ook daadwerkelijk plannen kunnen maken!

Fijne jaarwisseling, #staysafe en tot in 2021!

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

21 Comments

 1. Deborah

  Leuk om dit terug te zien. Iedere volger is er weer een die je hebt weten te raken met tekst en of foto’s!!
  En misschien moet ik mijn pinterest ook eens beter gaan inzetten. Gebruik het nog te veel als “moodboards”…
  Jij ook een fijne jaarwisseling. Dat 2021 een coronavrijer jaar mag worden zodat we er weer lekker uit kunnen 🙂

  Reply
 2. rachel

  leuk om zoiets terug te lezen en ik wens je fijne jaarwisseling en op naar een beter jaar

  Reply
 3. Celestial Rebel

  Leuk en herkenbaar om te lezen als newbie blogger maar ik kan nog wel wat leren 🙂

  Reply
 4. henk

  van welke blokpost had je zelf niet heel veel verwachtingen, maar werd het onwijs goed bezocht, en andersom: over welke blogpost had je veel verwachtingen en zijn die achteraf een beetje tegengevallen?

  Reply
  • Saskia

   Mijn blogpost over Dasty kwam ineens bovendrijven in de statistieken, geheel onverwacht. Dit door het feit dat de Wibra in België gesloten was vanwege een faillissement. Heel erg grappig om te zien.
   Verder had ik gehoopt dat mijn reisartikelen vaker gelezen zouden worden, maar helaas. Lees dat veel reisblogs nu echt problemen hebben met hun bezoekers aantallen. Dus het valt wel te verklaren.

 5. Caroline

  Je hebt er een mooi en statistisch verslag van gemaakt. Interessant om te zien hoe de coronacrisis het online bezoekersgedrag heeft beïnvloed.

  Reply
 6. Wendy

  Wat mooi dat je zo je resultaten op een rijtje hebt gezet. Ik ga dat de komende dagen ook eens doen. 🙂

  Reply
 7. Jenn

  Leuk overzichtje!

  Reply
 8. Raïssa

  Leuk om te lezen. Ik ben een aantal jaar terug ook in Auschwitz-Birkenau geweest: heel indrukwekkend..

  Ik wens je een fijn & gezond 2021!

  Reply
 9. Nicole Orriëns

  Jij ook een goede jaarwisseling gewenst en veel blogplezier in 2021

  Reply
 10. Janet

  Fijn dat je op de socials gegroeid bent, goed bezig! Ik wil ook nog heel graag een keer Auschwitz bezoeken, dat lijkt me zo indrukwekkend.

  Reply
  • Saskia

   Zeker eens doen. En plak er meteen een bezoek aan Krakau aan vast. Super mooie stad!

 11. Anvanassche

  Gelukkig nieuwjaar en proficiat met je online vooruitgang. Hard werken wordt beloond hé.

  Reply
 12. Corrina

  Grappig om te lezen
  Fijn 2021 en dat het voor iedereen een fijn jaar ma worden

  Reply
 13. Tania

  Ik vind het ook wel leuk om het overzicht eens te bekijken. Moet ik trouwens van mijn eigen blog ook nog doen.

  Reply
 14. Saskia

  Erg leuk altijd zo’n overzichtje. Toffe foto’s. Op naar een prachtig 2021!

  Reply
 15. Jouvence

  Leuk om te lezen en te zien wat voor een groei je hebt gemaakt.

  Reply
 16. Felice Veenman

  een stijging! altijd heerlijk om te zien

  Reply
 17. Lindaschrijfthetop

  Wat leuk zo’n overzicht. Ik ga het ook eens bijhouden hoe ik groei.

  Reply
 18. Felice Veenman

  altijd heel goed om je cijfers bij te houden en te kijken wat loopt en wat niet loopt en welke social media wel en welke geen verkeer genereert

  Reply
 19. Lindaschrijfthetop

  Leuk een overzicht van het jaar. Ik heb er zelf ook een blog over gemaakt. Het is altijd fijn om te weten wat het wel of niet goed doet.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...

Waarom ik geen plannen en doelen heb voor 2020

Waarom ik geen plannen en doelen heb voor 2020

Vorig jaar maakte ik mooie plannen en doelen voor 2019. Ik had grootste plannen; mijn opleiding afronden, mijn bedrijf opbouwen en mijn blog laten groeien. Maar het pakte anders uit dan ik had gehoopt. 2019 bracht me een belangrijke les! Een les dat niet altijd alles...