Home » 5 Redenen om van de Herfst te Houden

5 Redenen om van de Herfst te Houden

5 Redenen om van de Herfst te Houden

Het wordt kouder en het regent meer. De klok gaat een uur terug en het is dus nog vroeger donker. Vieze natte bladeren op het wegdek. Schrale wangen en lippen. Droge huid van de verwarming die weer aan is. Koukleumen op het perron en weer overvolle treinen. Allemaal redenen waarom ik de herfst minder leuk vind dan die mooie lente- en zomermaanden. Maar toch…

De natuur die zulke prachtige kleuren krijgt en heeft. Ik kan er zo van genieten tijdens een korte wandeling of starend uit het treinraampje.
herfstkleuren

Geur kaarsen in van die heerlijke zoete warme geuren zoals kaneel of vanille. Kaarsjes steek ik ook wel eens aan tijdens de zomermaanden, maar nu is het zó veel gezelliger.

Pepernoten! En dan vooral die met een witte choco-jas. Of de truffel variant.

De tijd dat er weer film marathons gehouden kunnen worden, of veel afleveringen van je favoriete serie kijken. Zodra de klok weer op wintertijd staat en het vroeger donker is heb ik gewoon veel meer zin om uren lang films te kijken.

herfst-dingen

En het is weer weer voor mijn favoriete outfit; rokje, dikke panty, stoere boots en een heerlijke wollen trui  (waar de katten zo lekker in kunnen kroelen), liefst een beetje oversized. En de sjaals mogen weer uit de kast!!

En jij, welke redenen heb jij om van de herfst te houden?

ps. Ik heb een soortgelijke post ergens gevonden als inspiratie, weet alleen niet meer waar. Mocht jij die credits verdienen; let me know!

5 Comments

 1. jackiedeklerk
  30 oktober 2014 / 9:50

  ik weet niet of ik echt van de herfst houd..
  moet wennen aan de kou, vind het niets om de hond in de regen uit te laten…
  daarin tegen vind ik het met de herfst thuis binnen op de bank wel weer heel gezellig, boek, kopje thee kaarsjes aan regen tegen de raam, perfect zo’n dag

 2. Serena
  30 oktober 2014 / 11:12

  Heel eerlijk? Weinig…
  Ik heb echt een hekel aan het najaar en de winter. Bah, opgesloten binnen zitten, vroeg donker, veel nattigheid, dikke kleren. Nee, niet mijn ding…

 3. Nicetobeout
  30 oktober 2014 / 19:14

  Ik hou ook niet echt van de herfst. Ik kan voor een dagje best genieten van echt guur herfstweer maar daarna verlang ik weer naar zon en warmte.

 4. 31 oktober 2014 / 18:38

  Nou, vooral vanwege die prachtige herfstkleuren! Kan er echt van genieten als we ergens een mooie boswandeling maken, heerlijk! De gezelligheid in huis met kaarjes en lekker onder mijn plaid op de bank zitten lezen of films kijken. De stamppotten en zelfgemaakte soepen en ja, de kleding spreekt me ook een stuk meer aan! Ik hoef alleen die winter straks niet, tenzij ie zonder sneeuw en ijzel verloopt!

 5. 7 november 2014 / 17:02

  Mooie foto’s! Ik vind de herfst nu overigens wel mooier nu er nog wat geel/rood gekleurde blaadjes zijn. Als die eenmaal weg zijn vind ik het we erg kaal. En ja, series & films kijken is extra fijn, like!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.