Meteen naar de inhoud
Home » 5 x Stom | Bloggen en Social Media

5 x Stom | Bloggen en Social Media

Bloggen, het is een van mijn leukere bezigheden. Ik spendeer met alle plezier mijn spaarzame vrije uurtjes aan wat nieuw lees- of kijk materiaal. Het bezig zijn met bloggen zorgt voor mij voor een stukje ontspanning. Even weg van de wereld met wat gefröbel met een stukje tekst en wat foto’s. Ik vind het gewoon heerlijk om met bloggen en alle zijn verwante zaken, zoals social media bezig te zijn. Toch, zijn er dingen die ik minder leuk vind. Zeg maar ronduit stom! 5 x Stom zelfs!

5 x Stom | Bloggen en Social Media

Herkenbaar? Tijd en energie in je nieuwste blogpost steken. Een mooie foto maken of zoeken. Na het uittypen van je post, je nieuwste creatie écht dertig keer nalezen. Hier en daar de tekst nog iets aanpassen zodat het allemaal net even iets lekkerder bekt. En op het moment dat je op publiceren hebt gedrukt en je post staat online, ontdek je een typefout. Een hele stomme typefout. Stom!

Ook stom! Mensen die volgen en ontvolgen. Niet eenmalig, maar constant. Zo irritant! Voorbeeld: ik plaats met regelmatig hardloop foto’ s op Instagram (oh ja joh!). Met ongeveer dezelfde regelmaat dat ik deze foto’s plaats zie ik een bepaald account volgen. Om vervolgens na enkele dagen weer te ontvolgen. Weekje later, bij het plaatsen van een nieuwe hardloop foto popt die zelfde naam weer omhoog als nieuwe volger.

Nu we het toch over hardlopen hebben. Vaak tijdens een run, komen de meest geweldige ideeën voor blogposts naar boven borrelen. Ik schrijf complete dan complete verhalen in mijn hoofd. Ik heb alleen geen pen en papier bij me. En je idee al hardlopend vastleggen op je telefoon ziet ook weer zo duf uit. En je raad het al, bij thuiskomst is die hele mooie blogpost, samen met alle stress, verdwenen uit mijn hoofd.

Twitter & Selfies

Eigenlijk vind ik heel Twitter ook maar stom. Ik bedoel, je roept ergens wat in de digitale wereld, in de hoop dat mensen erop reageren. Hoe stom! Ik gebruik het dan ook voornamelijk daar waar ík het wel handig voor vind: het delen van mijn nieuwste blogposts.

Selfies! Hoewel ik er moeite mee heb, gooi ik ze er toch af en toe in. Mensen zien nu eenmaal graag met wie ze van doen hebben. Men wil een gezicht bij die blogposts en instagram foto’s. En zelf zie ook graag een gezicht bij een account. Maar ja, het maken van een selfie, dat blijft ronduit ongemakkelijk. Hoe stom is het om in het openbaar even je mooiste glimlach op te zetten richting je eigen telefoon. Als ik al een selfie in de planning heb, wacht ik mooi totdat ik even helemaal alleen ben. 🙂

En jij, vind jij bepaalde dingen wat bloggen en social media betreft stom? Ik lees ze graag in de comments.

14 reacties op “5 x Stom | Bloggen en Social Media”

 1. Ja dat zijn inderdaad stomme dingen! Vooral die typfouten heb ik vaak, whaha. Ik ben er gewoon te gehaast voor en schaam me vervolgens iedere keer dood. Toch vind ik het blijkbaar niet erg genoeg want ik blijf te snel op publiceren klikken 😛

 2. dat volgen en ontvlogen, dat snap ik dus ook echt helemaal niet. Ik doe ook niet meer mee aan die spelletjes, graag alleen echt mensen die mijn blog willen lezen, die me ook volgen. Die typefouten herken ik helemaal 🙂

 3. Mjah, die tikfoutjes, ene keer haal ik ze weg, laatst had ik staan: de auto van mijn auto’s uh? Ik had het nagelezen, ik bedoelde dus, de auto van mijn ouders, whahahaha Nou goed, gelukkig kun je ook daarna nog verbeteren en dat doe ik de ene keer wel, de andere keer niet. Meestal zie ik het ook pas echt als het eenmaal staat, heel gek is dat.

  Twitter, hier hetzelfde, gebruik het alleen om zo nu en dan een blog post neer te zetten verder zit ik er niet eens, hahaha

  X

 4. haha herkenbaar die haat aan volg/ontvolgspelletjes en ongemakkelijke selfies… De ene foto lijkt soms nog nepper dan de ander, al moet iedereen vooral doen wat ze leuk vinden hoor!

 5. Ja, dat volgen en ontvolgen… ik snap daar echt het nut niet van maar blijkbaar hoort dat erbij. En selfies… het lukt me echt niet om dan fatsoenlijk op de foto te komen. Ik plaats weleens foto’s van mezelf hoor maar dan zijn ze gemaakt door mijn vriend. Niet dat ik er dan altijd goed op sta maar in ieder geval beter dan zo’n selfie haha…

 6. Heeeel herkenbaar! Dat ene typfoutje is herkenbaar! Ik heb trouwens altijd een klein boekje bij me in mijn tas. Als ik inspiratie heb, schrijf ik het in een paar steekwoorden op in het boekje. Wanneer ik mijn steekwoorden later weer teruglees, komt ook de inspiratie bij mij weer opborrelen. Misschien een tip?

  1. normaal gesproken, als me iets invalt, noteert ik het ook meteen, op mijn iPhone of op een stukje papier. Alleen tijdens het hardlopen is dat vaak redelijk onmogelijk. 🙂

 7. Ochja ik lees ook wel eens een blog terug dat ik denk auw, heb ik dat nou echt niet gezien? Ik herken dat van instagram wel, het gaat alleen maar over likes best sneu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.