Meteen naar de inhoud
Muzikale Guilty Pleasures
Home » 6 x Muzikale Guilty Pleasures

6 x Muzikale Guilty Pleasures

Ik blijf nog even in de nostalgische sfeer. Had ik het in een vorige blog nog over een fictieve 80’s party voor mijn verjaardag, vandaag deel ik mijn Muzikale Guilty Pleasures met jullie.

Een guilty pleasure…

  • is een heimelijk pleziertje; wordt heimelijk genoten. heeft vaak betrekking op popliedjes die volgens de algemene opinie ‘niet kunnen’
  • Muziek die dus eigenlijk niet kan, lekker fout is, maar waarvan je gewoon enorm geniet of gewoon lekker vrolijk van wordt.

Normaal hou ik van het wat stevigere genre, Heavy Metal en rock. Bands als Alter Bridge, Ayreon, Dream Theater, Iron Maiden, Metallica en Muse. Om even een kleine alfabetische opsomming te noemen. Mijn Guilty Pleasures liggen dan ook vooral buiten deze genres. Kijk en geniet je even mee van mijn 6 Muzikale Guilty Pleasures.

Muzikale Guilty Pleasures

The Rubettes – Sugar Baby Love

Het nummer Sugar Baby Love van The Rubetts is voor mij Guilty pleasure nummer 1. Gewoon keihard op in de auto en heel vals en hard meezingen.

ABBA – Dancing Queen

Volgens mij scoort deze heel hoog in elke Guilty pleasure lijst. Doet het goed op menig feestje, maar ook in de auto, of tijdens het poetsen, of koken. Eigenlijk doet deze het altijd wel goed. Mijn nummer drie: ABBA – Dancing Queen.

Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go

Net zoals nummer twee doet mijn nummer drie het goed op bijna elk feestje. Dit nummer luister ik al sinds de lancering met veel plezier. Ik krijg er altijd spontaan goede zin van: Wham! – Wake Me Up Before You Go-Go

The Dolly Dots – Love Me Just A Little Bit More

Uit mijn vroege jeugd, bijna vergeten door het verstrijken van de tijd, maar zo af en toe komen ze weer op mijn playlist terecht. Lekker blij en lekker vrolijk!

Leila K – Got to Get

Dit liedje kon ik ooit van voor tot achter meezingen. Niet dat dat zo’n kunst is, maar vrolijk werd en word ik er nog steeds van. Daarom op nummer 5 van mijn Guilty Pleasures playlist: Leila K – Got to Get.

https://youtu.be/xmSKk4BVtZc

Spice Girls – Wannabe

Tot slot Muzikale Guilty Pleasure nummer 6. Deze komt uit de periode van de girl- en boybands. Iets waar ik totaal niets mee had qua muziek. Want ik was immers een stoere rock-chick die absoluut niet naar dit soort muziek luisterde *kuch*.

Muzikale Guilty Pleasures

 Ik heb bekend, mijn zes Muzikale Guilty Pleasures heb ik met de buitenwereld gedeeld. Doe je mee? Wat is jouw Ultieme Muzikale Guilty Pleasure? Ik zie ze graag terug in de comments 🙂

Tags:

13 reacties op “6 x Muzikale Guilty Pleasures”

  1. Mooi lijstje! Love me just a little bit more staat er bij mij ook zeker tussen. Voetjes van de vlier gegarandeerd. Bovendien mag Wannabe niet ontbreken. Verder wil ik mijn lijstje graag uitbreiden met freak me van another level, I want it that way van the backstreet boys, DR jones van Aqua en uhm oké ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan: what is love van Haddaway.

  2. Hahahaha de Dolly Dots, ja echt wel, maar WHAM! is altijd goed, dat is geen guilty pleasure voor mij. Jouw lijstje kan de mijne zijn denk ik, ik vind het lastig… gezien ik aan sommige nummers nu echt een hekel heb gekregen maar toch mee zing zo van, sjucht… bohemian rhapsody bijv… maar zet ik ook rustig af… op zoek naar wat anders, hahaha

    X

  3. Oohh zo leuk! Ik hou hier van. Dit soort muziek maakt mij altijd zo blij. Terug naar goeie tijden. Mooie herinneringen van leuke avondjes. Ik heb met nieuwe muziek altijd even nodig voordat ik het wat vind. Doe maar dit maar! Zalig.

  4. Dit is nog eens een leuk artikel om de dag mee te beginnen (beetje laat I know hihi). Zo leuk om jouw Guilty Pleasures te zien. De meeste zijn van voor mijn tijd dus ik moest ze even luisteren om mijn geheugen op te frissen. Mijn ultieme Guilty Pleasure, daar moest ik even over nadenken hoor, maar dat zijn denk ik stiekem een paar nummers van Justin Bieber haha.

  5. Aaah, zo’n tof lijstje! Wake Me Up Before You Go-Go zit gegarandeerd de rest van de dag in m’n hoofd, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.