7 Redenen om een pretpark te bezoeken

7 redenen om een pretpark te bezoeken
Categorie: Pretpark | Travel
Getagd: Samenwerking

Ik bezoek graag een pretpark. Al zal ik mijn park op iets andere criteria selecteren dan een gezin met kleine kinderen, het is een ideaal dagje uit voor iedereen.

Ik heb al de nodige pretparken van mijn lijstje mogen wegstrepen. De Efteling uiteraard, ben de tel kwijt hoe vaak al. Disneyland Paris in Frankrijk al drie keer. Phantasialand en Europa Park in Duitsland. En van de zomer nog een aantal pretparken in Florida. En dan noem ik nog lang niet alles.

Volgende zomer zal er vast weer een leuk park bezocht gaan worden. Nog geen idee welke. De Pretparken top 10 gaat mij vast een handje helpen.

Ja, pretparken zijn superleuk voor iedereen. Maar behalve een leuke dag, zijn er nog 7 andere redenen om een pretpark te bezoeken.

7 redenen om een pretpark te bezoeken

Pretpark = Fantasie wereld

Stap in een andere wereld. Waan je even een échte Disney prinses of een Marvel Superheld. Of stap in de wereld van Harry Potter en rij met de Hogwarts Express. In een pretpark kan het allemaal!

Pretparken - HogwartsExpress

Schitterende foto en video mogelijkheden

In een pretpark heb je schitterende foto en video mogelijkheden. Zeg nou zelf, in de supermarkt kom je Donald duck en Katrien niet tegen. Vaak staan de parken ook vol prachtige bloeiende (exotische) bloemen. En is er nagedacht over het landschap. Dit alles komt je foto moment alleen maar ten goede.

Ontstressen en Ontspannen

Een pretpark bezoeken is ideaal om te ontstressen en te ontspannen. Door de vrolijke kleuren, de afleiding van de attracties en de onvergetelijke repeterende muziekjes vergeet snel de stress van alledag. Ontspannen ronddobberen op een bootje en eendjes voeren. Je hoofd is gegarandeerd leeg na een dagje pretpark.

Europa-park Duitsland

Adrenaline kicks

Achtbanen zorgen voor heerlijke adrenaline kicks. Mij kunnen ze niet hoog en snel genoeg zijn. Hoe meer loopings hoe beter. Een toffe thrillride is van de redenen waarom ik graag een pretpark bezoek.

De ideale fitness-workout

Je stappen teller maakt overuren en je verbrand veel calorieën. Ik heb voor de aardigheid het aantal stappen opgezocht tijdens mijn bezoek aan Universal Studios Florida. 20,000 stappen en een totale aftand van 14,1 kilometer. Dat loop ik normaal niet op een dag 🙂

Het kleine kind uithangen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel me altijd net een klein kind als ik in een pretpark rondloop. En ik schaam me er niet voor.

Making Memories

Ja, die zeiknatte broek van die ene wildwaterbaan. Of dat ritje in die ene achtbaan waar je alles bij elkaar gilde. Of het wachten in de ijzige kou op die geweldige lichtshow in Disneyland Parijs tijdens de kerstperiode. Ik heb super leuke herinneringen aan mijn Pretpark bezoekjes.

Disneyland Paris

Bewaren voor later – Pin it!

Een pretpark bezoek zorgt niet alleen voor een leuke dag. Ik geef je 7 meer redenen om een pretpark bezoeken. Waar ga jij de volgende keer heen?

Wat word jouw volgende pretpark bezoek? En mocht je echt niet meer weten welk pretpark je nog kan aandoen. Op pretparken.nl vind vast nog wel een park wat je nog niet bezocht hebt.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

17 Reacties

 1. Lodi

  Ik ben het helemaal met je eens. Pretparken bezoeken is te leuk! Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

  Antwoord
 2. Krystle/Batboy

  Onze kinderen willen graag naar Disney en de Efteling, maar dan gaan we er wel een paar nachtjes bij boeken zodat we alles rustig kunnen beleven.

  Antwoord
 3. Jasmina

  Het is lang geleden dat ik in een pretpark ben geweest,misschien binnenkort maar een x naar Disneyland met de kleine meid

  Antwoord
 4. Simone

  Ik ben dol op pretparken en zou echt weer eens vaker moeten gaan.

  Antwoord
 5. chantal

  Ik hou ook ontzettend van pretparken. Even er helemaal tussenuit. Ik denk dat dit jaar phantasia land weer op de planning gaat staan.

  Antwoord
 6. rachel

  ik ben altijd gek geweest op pretparken en nog eigenlijk alleen gaan we er niet meer heen omdat ik gewoon nergens in mag en kan, echt super balen maar wie weet ooit nog een keer 😀 de meiden gaan er wel eens heen btw

  Antwoord
 7. MC Kleuver

  Ik ben juist niet heel gek op pretparken. De meeste hoge dingen ga ik niet in. Dat is echt een no go.

  Antwoord
 8. Jenn

  Heerlijk! Ik hou van achtbanen, dus dat die er zijn is sowieso een must. Vorig jaar twee keer naar Phantasialand geweest, en misschien doen we dat dit jaar nog wel een keer, voor ons is die qua afstand ook heel goed te doen. Ik wil eigenlijk ook heel graag nog een keer naar Disney, maar dat wordt nog wel even sparen denk ik…

  Antwoord
 9. Nicole Orriëns

  Een pretpark is even in een hele andere wereld verblijven vind ik altijd. Alleen jammer dat het er vaak zo enorm druk is. Dat schrikt mij dan weer af.

  Antwoord
 10. Silkeblogs

  Het is al even geleden bij mij, maar ik heb er echt zooooveel zin in! Zeker na het lezen van dit artikel!

  Antwoord
 11. Sherry

  Ik ben het met je eens. Ik ben super gek op pretparken. Ik ben gek op achtbanen.

  Antwoord
 12. Lauressa

  Eigenlijk ben ik niet eens zo’n fan van pretparken, maar door je tips heb ik er eigenlijk best zin in, haha!

  Antwoord
 13. Merel

  Ik ben er ook gek op. Mij lijkt het heerlijk om komend jaar weer naar Europa-Park te gaan, fijn park. En als dat m niet wordt dan zijn er gelukkig in Nederland ook genoeg alternatieven. Mijn favoriet is Hellendoorn voor onze jongste twee en met de oudste erbij misschien toch de Efteling wel. Jammer van de prijs..

  Antwoord
 14. Fleur

  Wij willen deze zomer naar Amerika en daar zullen we zeker een paar pretparken bezoeken

  Antwoord
 15. Mieke | Miek's Mind

  Een pretpark bezoek is altijd leuk! Niet TE vaak maar eens in de zoveel tijd vind ik altijd top

  Antwoord
 16. Mandy

  Eens! Hoop dat mijn volgende pretpark bezoek aan disneyland is

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein

Betoverend Rüdesheim am Rhein: Ontdek de Drosselgasse, bewonder het Niederwalddenkmal en meer. Rüdesheim am Rhein in Duitsland. Dit charmante stadje, gelegen aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische bezienswaardigheden en...

Handige en leuke reisapps voor op je telefoon

Handige en leuke reisapps voor op je telefoon

Er zijn ontzettend veel reisapps voor op je telefoon te vinden. Allemaal apps die jouw reis net even wat makkelijker maken. Maar ook gewoon leuke apps. Reisapps zijn handig omdat ze toegang geven tot nuttige informatie en hulpmiddelen die helpen je reis te plannen...

reisapotheek checklist

reisapotheek checklist

wat is een reisapotheek? Een reisapotheek is een kleine en compacte voorraad van je eigen medicijnen, zelfzorg medicijnen en eenvoudige EHBO-middelen. Altijd handig om dit bij je te hebben tijdens een vakantie zodat je niet direct bent aangewezen bent op een lokale...