Meteen naar de inhoud
7 redenen om een pretpark te bezoeken
Home » 7 Redenen om een pretpark te bezoeken

7 Redenen om een pretpark te bezoeken

Ik bezoek graag een pretpark. Al zal ik mijn park op iets andere criteria selecteren dan een gezin met kleine kinderen, het is een ideaal dagje uit voor iedereen.

Ik heb al de nodige pretparken van mijn lijstje mogen wegstrepen. De Efteling uiteraard, ben de tel kwijt hoe vaak al. Disneyland Paris in Frankrijk al drie keer. Phantasialand en Europa Park in Duitsland. En van de zomer nog een aantal pretparken in Florida. En dan noem ik nog lang niet alles.

Volgende zomer zal er vast weer een leuk park bezocht gaan worden. Nog geen idee welke. De Pretparken top 10 gaat mij vast een handje helpen.

Ja, pretparken zijn superleuk voor iedereen. Maar behalve een leuke dag, zijn er nog 7 andere redenen om een pretpark te bezoeken.

7 redenen om een pretpark te bezoeken

Pretpark = Fantasie wereld

Stap in een andere wereld. Waan je even een échte Disney prinses of een Marvel Superheld. Of stap in de wereld van Harry Potter en rij met de Hogwarts Express. In een pretpark kan het allemaal!

Pretparken - HogwartsExpress

Schitterende foto en video mogelijkheden

In een pretpark heb je schitterende foto en video mogelijkheden. Zeg nou zelf, in de supermarkt kom je Donald duck en Katrien niet tegen. Vaak staan de parken ook vol prachtige bloeiende (exotische) bloemen. En is er nagedacht over het landschap. Dit alles komt je foto moment alleen maar ten goede.

Ontstressen en Ontspannen

Een pretpark bezoeken is ideaal om te ontstressen en te ontspannen. Door de vrolijke kleuren, de afleiding van de attracties en de onvergetelijke repeterende muziekjes vergeet snel de stress van alledag. Ontspannen ronddobberen op een bootje en eendjes voeren. Je hoofd is gegarandeerd leeg na een dagje pretpark.

Jungle Rafts

Adrenaline kicks

Achtbanen zorgen voor heerlijke adrenaline kicks. Mij kunnen ze niet hoog en snel genoeg zijn. Hoe meer loopings hoe beter. Een toffe thrillride is van de redenen waarom ik graag een pretpark bezoek.

De ideale fitness-workout

Je stappen teller maakt overuren en je verbrand veel calorieën. Ik heb voor de aardigheid het aantal stappen opgezocht tijdens mijn bezoek aan Universal Studios Florida. 20,000 stappen en een totale aftand van 14,1 kilometer. Dat loop ik normaal niet op een dag 🙂

Het kleine kind uithangen

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel me altijd net een klein kind als ik in een pretpark rondloop. En ik schaam me er niet voor.

Making Memories

Ja, die zeiknatte broek van die ene wildwaterbaan. Of dat ritje in die ene achtbaan waar je alles bij elkaar gilde. Of het wachten in de ijzige kou op die geweldige lichtshow in Disneyland Parijs tijdens de kerstperiode. Ik heb super leuke herinneringen aan mijn Pretpark bezoekjes.

Disneyland Paris

Bewaren voor later – Pin it!

Een pretpark bezoek zorgt niet alleen voor een leuke dag. Ik geef je 7 meer redenen om een pretpark bezoeken. Waar ga jij de volgende keer heen?

Wat word jouw volgende pretpark bezoek? En mocht je echt niet meer weten welk pretpark je nog kan aandoen. Op pretparken.nl vind vast nog wel een park wat je nog niet bezocht hebt.

17 reacties op “7 Redenen om een pretpark te bezoeken”

  1. Ik hou ook ontzettend van pretparken. Even er helemaal tussenuit. Ik denk dat dit jaar phantasia land weer op de planning gaat staan.

  2. ik ben altijd gek geweest op pretparken en nog eigenlijk alleen gaan we er niet meer heen omdat ik gewoon nergens in mag en kan, echt super balen maar wie weet ooit nog een keer 😀 de meiden gaan er wel eens heen btw

  3. Heerlijk! Ik hou van achtbanen, dus dat die er zijn is sowieso een must. Vorig jaar twee keer naar Phantasialand geweest, en misschien doen we dat dit jaar nog wel een keer, voor ons is die qua afstand ook heel goed te doen. Ik wil eigenlijk ook heel graag nog een keer naar Disney, maar dat wordt nog wel even sparen denk ik…

  4. Ik ben er ook gek op. Mij lijkt het heerlijk om komend jaar weer naar Europa-Park te gaan, fijn park. En als dat m niet wordt dan zijn er gelukkig in Nederland ook genoeg alternatieven. Mijn favoriet is Hellendoorn voor onze jongste twee en met de oudste erbij misschien toch de Efteling wel. Jammer van de prijs..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.