Meteen naar de inhoud
7 x Zien en Doen in Key West
Home » 7 x Zien en doen in Key west, Florida

7 x Zien en doen in Key west, Florida

Toen wij tijdens onze reis door Florida, laat in de middag met de auto arriveerden in Key West viel ons al snel op dat het een ontzettend leuk stadje is. Maar wel een stadje met veel smalle straatjes, te weinig parkeerplaatsen en meestal ook nog eens betaald. Wij hadden bij aankomst bij het hotel het geluk nog één gratis parkeerplaats te bemachtigen. We besloten dus, de rest van ons verblijf de auto te laten staan en Key West op een alternatieve manier te verkennen.

Key West - Wegwijzer

Scooter of fiets huren.

Key West is niet heel groot, het eiland is ongeveer 6,6 km lang en 2 km breed. Het leent zich dus uitstekend om een fiets of scooter te huren en zo de stad te verkennen. Wij kozen voor een scooter. En we hebben zo’n vier uur lang de kans gehad de meeste leuke en mooiste stukjes van het stadje te mogen ontdekken.

Southernmost Point

De meest zuidelijke puntboei is een verankerde betonnen boei markeert het meest zuidelijke punt in de continentale Verenigde Staten. Een ideale foto-spot dus. Maar hou rekening met soms lang wachtrijen. De tip is om vroeg in de ochtend de gaan.

Southernmost Point

End of US1 – Mile Marker 0

Dit bekende punt op Key West is het zowel het begin als het einde van U.S. Highway 1. Ook weer een leuk foto punt waar je gewoon even geweest moet zijn.

Highway 1 behoort tot de mooiste snelwegen van Amerika en verbindt het vasteland van Florida met de diverse eilanden van de Florida Keys. Highway 1 wordt door liefhebbers ook wel de Road to Paradise of de Scenic Highway genoemd en dat is niet voor niets. De snelweg voert je van Miami naar het meest westelijk gelegen eiland van de Florida Keys, Key West.

Key West - Mile Marker 0

Key Lime Pie Eten

Ben je op de Florida Keys, dan eet je Key Lime Pie oftewel limoen-roomtaart! Key Lime Pie wordt gemaakt van limoensap, eidooiers, gecondenseerde melk en suiker in een voorgebakken korstdeeg. De originele key limes die voor het recept gebruikt worden, zijn kleiner dan de algemeen verkrijgbare limoensoorten.

De kippen van Key West

Het viel me al gelijk op, in Key West lopen erg veel kippen. Gewoon los overal op straat. De kippen oftewel Gypsy Chickens zoals ze door de locals worden genoemd, zijn ook een een metafoor: Noisy, colorful, just like Key West 😉

Ze zijn ooit door de eerste inwoners van het eiland meegenomen als voedsel. Velen zijn ook vrij gelaten toen hanengevechten verboden werd.

Gypsy Chickens

Fort Zachary Taylor Historic State Park & Beach Area

Het Fort Zachary Taylor Historic State Park, beter bekend als Fort Taylor, is een Florida State Park en National Historic Landmark, gecentreerd rond een fort uit de burgeroorlog in de buurt van het zuidelijke puntje van Key West, Florida.

Historie, wildfile spotten en relaxen aan het strand op een plek.

Zonsondergang Mallory Square

Dit populaire plein biedt uitstekende eetgelegenheden, levendige bars en een van de oudste tradities van Key West. Samengepakt aan de rand van de Golf van Mexico wordt op Mallory Square elke avond het feest van de zonsondergang, de Sunset Celebration, gehouden.

Zelf hebben we helaas niet kunnen genieten van een van die spectaculaire zonsondergangen, dit omdat we net even te kort aanwezig waren. Ik raad dan ook aan om een verblijf in Key West voor minimaal drie nachten te boeken.

Wel mochten we op Key Largo van een zonsondergang genieten. En dat was al heel bijzonder!

Sunset At Key Largo.

Zoveel meer te doen in Key West

Maar Key West is meer dan alleen bovenstaande. Vergeet Duval street niet, de bekendste straat van Key West. Het is een lange straat met (souvenir)winkeltjes, restaurants en bars. Of je kunt het Ernest Hemingway House bezoeken. Maar bijvoorbeeld ook West Butterfly and Nature Conservatory, waar je 50 tot 60 verschillende soorten levende vlinders kunt bewonderen. Kortom een eiland waar ik wel een dagje langer had willen blijven.

7 x Zien en doen in Key west, Florida

Key West, het zuidelijkste puntje van de Verenigde Staten. In dit relaxte, hippie-achtig en sfeervol stadje is genoeg te zien en te doen. Ga je mee?

13 reacties op “7 x Zien en doen in Key west, Florida”

  1. Wauw, wat een mooie ervaring! Het ziet er gaaf uit. Leuke foto’s ook. Florida staat ook ergens op mijn lijstje. De wereld is zo groot. Lijkt mij in ieder geval zeker de moeite waard.
    De key lime pie ziet er heeeerlijk uit!

  2. Oh, die taart… dat kan ik me nog heel goed herinneren van onze reis naar Florida en dus ook ons bezoek aan Key West. Voor de rest vond ik het niet zo heel bijzonder eigenlijk, vooral ook erg druk en toeristisch, maar die taart was inderdaad goddelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.