Home » 8 x Reisfavorieten Tag

8 x Reisfavorieten Tag

Gorges du Verdon - Lac de Sainte-Croix

Als het even niet lukt om een leuk onderwerp te verzinnen, ben ik blij dat ik altijd wel ergens een tag op voorraad heb liggen. Deze 8 x Reisfavorieten Tag bijvoorbeeld. Ik kwam ‘m een tijdje terug tegen. Een tag die me wel aansprak, want ja, ik hou er wel van om mooie stukjes van de wereld te ontdekken. Wil je weten wat mijn favoriete vakantie land is of welke logeer adressen ik aanraad, lees dan vooral verder.

Gorges du Verdon
De D952. Door de Gorges du Verdon richting Lac de Sainte-Croix.

Favoriet hotel?

De man en ik hebben heel wat hotels en pensions gezien tijdens onze motortripjes door Europa. Één enkele favoriet kan ik dan ook niet aanwijzen, omdat ze allemaal toch wel hun eigen charme hebben. Maar mocht je nog op zoek zijn naar een overnachting in Duitsland of Oostenrijk (met of zonder motor), kan ik je onderstaande adressen zeker aanraden:

 • Gasthof Hirschen in het mooie Schwarzwald. Vanwege zijn gastvrijheid, kneuterigheid, fantastische ligging en heerlijke eten. We hebben hier al vaker één enkele overnachting geboekt omdat we op doorreis waren. Maar we zijn er ook al een midweek geweest.
 • Hotel Weisseespitze in het Kaunertal in Oostenrijk. Heerlijk rustig gelegen aan de voet van de Kaunertaler Gletscherstraße.
 • Verder zijn we al twee keer in Hotel Jägerhof geweest. Een prima locatie om Tirol te ontdekken. Een hotel met veel faciliteiten en een ontspannen sfeer ondanks de grootte van het complex.

Favoriete bestemming?

Vooralsnog heeft Oostenrijk mijn hart gestolen. Het is er gastvrij, de mensen zijn vriendelijk en de natuur is prachtig. Maar vooral ook omdat het daar ge-wel-dig motorrijden is. Duitsland, mede door dezelfde redenen, krijgt een goede tweede plaats van mij.

Maar ik heb nog wat bestemmingen op mijn bucketlist staan die hier misschien wel verandering in gaan brengen.

Motorvakantie Oostenrijk - Silvretta Hochalpstraße
Silvretta Hochalpstraße Oostenrijk

Favoriete plek om te shoppen?

Ik hou niet van grote drukke steden, de metropolen. Deze vermijd ik liever. Die iets meer bourgondische steden, met fijne terrassen, met leuke shops, al dan niet met de bekende winkels-ketens, die zoek ik het liefste op. Deze vind je gelukkig op genoeg plaatsen. Zo bevalt mij Trier heel erg. Maar toch, ook een wereld-stad als Frankfurt, ondanks zijn drukte, vond ik erg leuk om eens te verkennen.

Favoriete bestemming om te relaxen?

Elke vakantie is om te relaxen en te ontspannen. Weg van de sleur van alledag. Ik ben geen strand mens, dus relaxen voor mij betekend leuke dingen doen: een tourtje maken en de omgeving ontdekken, lekker eten, genieten op een terrasje, een shop-middagje hoort er ook altijd bij.

Ook kan ik heel goed afschakelen op de camping, waar we ondertussen een ‘Home away from Home‘ hebben. Een huisje voorzien van alle gemakken. Weg van alle prikkels en gewoon genieten van de rust en het niets doen.

Het gekste dat je ooit hebt gegeten?

Hoewel ik graag nieuwe dingen probeer heb ik eerlijk gezegd nog nooit iets heel geks op mijn bord gehad. Een vraag die ik dus ook niet kan beantwoorden.

Waar at je je beste maaltijd?

Ik heb op zoveel plaatsen heerlijk gegeten. Maar een bordje eten wat ik nooit meer vergeet is toch wel onderstaande. Zo eenvoudig, maar o zo ontzettend lekker! Tijdens onze citytrip naar Frankfurt kreeg ik de tip dit te bestellen: Schweinshaxe met gebakken aardappelen. En dit gerecht gaat met stip in mijn Reisfavorieten. Mocht je ooit in Frankfurt zijn 😉

Schweinshaxe
Schweinshaxe

Wat doe je aan in het vliegtuig?

Ik heb al tijden niet meer gevlogen. Onze volgende reis is wel weer eens met het vliegtuig. Wat ik dan aan trek? Ik denk vooral dat wat lekker zit tijdens zo’n lange vliegreis. Geen knellende kleding in elk geval. En laagjes zodat je je op de temperaturen kunt aanpassen.

Het engste dat je ooit hebt gedaan tijdens een reis?

De echte enge dingen, en dan bedoel ik dingen als bungeejumpen, skydiving of paragliding, heb ik nog nooit gedaan. Al zou ik stiekem best eens willen ontdekken hoe ik zou reageren op dat soort situaties.

Reisfavorieten

Dat waren mijn acht reisfavorieten. Bij sommige helaas niet echt een passend antwoord kunnen geven. Wat ik nu van jou wil weten? Heb jij al eens iets eng gedaan op reis?

18 Comments

 1. 21 augustus 2019 / 8:59

  Leuk om te lezen! Het engste (achteraf gezien) wat ik heb gedaan is op Curacao bij Grote Knip van de rots afspringen.

 2. 21 augustus 2019 / 9:34

  Wat een leuk lijstje! Trier is inderdaad een zeer fijne stad, ik vond het ook leuk om daar rond te wandelen. En Oostenrijk is prachtig!

 3. 21 augustus 2019 / 10:32

  Leuke tag! Ik ben nog nooit in Oostenrijk geweest helaas, maar ik zou wel heel graag een keer naartoe willen gaan. Het ziet er altijd heel erg mooi uit.

  Liefs

 4. 21 augustus 2019 / 10:49

  Ik kan dat nooit he…een favoriet aanwijzen. Ik vind teveel leuk!
  Schweinshaxe kan je volgens mij in heel Duitsland eten, als je iets wil dat echt uit de omgeving van Frankfurt komt zoek dan de Grune sausse..( groene saus ) heel lekker een zes met 7 groene kruiden. nee niet mijn favoriet, maar lekkerrrrrrr

 5. 21 augustus 2019 / 10:51

  ziet er mooi uit daar en het eten ziet er ook goed uit 😀

 6. 21 augustus 2019 / 12:06

  Wat een leuke tag bij mij zou het voornamelijk uit oostenrijk en italie bestaan haha

 7. 21 augustus 2019 / 19:05

  Het eten is echt heel erg lekker, ook om te zien. Ik ga in december met scouting voor de tweede keer naar Oostenrijk. Daar heb ik zin in. Mijn favoriete vakantieland is naar Spanje.

 8. 22 augustus 2019 / 11:24

  leuk om dit te lezen zeg. Ik zou ook niet echt zo een favoriet aan kunnen wijzen. ik vind alles leuk en lekker 😉

 9. Mandy
  22 augustus 2019 / 15:30

  Wat een leuke tag! Ik ben ook dol op oostenrijk, het land kent echt prachtige plaatsen. Ik heb nog niet iets engs engs engs, zoals jij dat bedoeld. Maar ik ben doodsbang in gondeltjes maar elke keer doe ik het weer

 10. 23 augustus 2019 / 11:21

  Gasthof Hirschen, ge-wel-dig. Ik heb het direct opgeslagen. Ik hou (ook) van kneuterigheid en hier zou ik echt heel graag eens verblijven. Frankfurt ken ik overigens best goed van toen mijn vriendin daar nog woonde. Geweldige stad. Uit ontbijten gaan, daar heb ik het geleerd.
  Iets engs wat ik heb gedaan? Ik ben niet zo’n waaghals eerlijk gezegd. In Rome heb ik weleens wat dubieus gegeten omdat ik dacht: “Niet zeuren en gewoon meedoen”. Tot op de dag van vandaag weet ik niet zeker of ik nu orgaanvlees heb gegeten of niet.
  Iets geks? Ik ben ooit met een – letterlijk – lege jumbo koffer naar New York gevlogen (en daar alles tot de nok toe gevuld en na een lang weekend weer terug gevlogen).

 11. Sherry
  23 augustus 2019 / 22:57

  Heel erg leuk om dit te lezen. Ik ben gek op reizen.

 12. 24 augustus 2019 / 9:15

  Erg leuk om te lezen. Een favoriet vind ik altijd lastig, ik vind zoveel dingen, mooi, leuk of bijzonder, ha ha.

 13. 24 augustus 2019 / 10:11

  mijn favoriete bestemming om te relaxen is Ibiza! Daar kan ik echt alles los laten! heerlijke natuur, leuke sfeer, lekker weer! ik tel af naar september! 2 de keer dit jaar dat ik daarheen trek!

 14. 24 augustus 2019 / 16:29

  Super leuke tag! Trier is ook echt een fijne stad en camperen heb ik al veel te lang niet meer gedaan. Misschien volgend jaar zomer weer eens doen!

 15. 25 augustus 2019 / 20:38

  Wat een leuke tag, die ga ik onthouden! Oostenrijk is inderdaad een prachtige vakantiebestemming, daar ben ik een aantal jaar ook geweest!
  Liefs,
  Elles

 16. 30 augustus 2019 / 8:05

  Oeh, jouw site blijft hangen, zie ik pas veel later een pop up tevoorschijn komen voor de helft?

  Engs op vakantie gedaan, nou.. vakantie, schoolkamp mag dat ook? Overlevingskamp in de Brugklas… 2de klas, Ardennen… met een katrol de rivier oversteken van hoog naar laag, uch…. wat vond ik dat eng!

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.