Home » 8 x Rare Tics

8 x Rare Tics

8 x Rare Tics

Rare tics, we hebben ze allemaal. Zo zullen bij de ene persoon de potjes in het kruidenrek allemaal met het etiket naar voren staan. En bij de andere hangen de blouses op kleur gesorteerd in de kledingkast. Vandaag deel ik mijn rare tics met je. Maar in ruil daarvoor vraag ik minimaal een rare tic van jou terug in de comments 🙂 Deal?

 1. Mijn handdoeken vouw ik allemaal hetzelfde en ze liggen allemaal met het sierrandje (of de vouwkant) dezelfde kant op. Uiteraard gesorteerd op kleur en grootte.
 2. Ik trek altijd eerst mijn sokken aan. Daarna pas mijn jeans. Met blote voeten door een broek, ik moet er niet aan denken!
 3. Een stapel mooi opgevouwen t-shirts overhoop gehaald doordat net die ene in het midden ertussen uit gehaald moet worden. Brrr. Die leg ik dus snel weer recht.
 4. Bij het opleggen van nieuw beddengoed moet het labeltje altijd beneden!
 5. Ik haal altijd de topjes van een banaan. Beneden én boven. Ik heb geen idee waarom. O ja, en die lange velletjes die na het schillen wel eens overblijven, die moeten ook van mijn banaan af.
 6. Een wc rol hang je op met het blaadje naar je toe. Écht, zo hoort het. En niet anders.
 7. Ophangen van de was, als het even kan met twee keer dezelfde kleur wasknijper per kleding stuk.
 8. De notificatie bolletjes op mijn iPhone!! Ik kan het niet hebben als er eentje blijft staan. 

Allerlei rare gewoontes dus. Soms bijna op het dwang-neurotische af 😉 Ik zie er de humor wel van in.

Ik heb ook een leuke test gevonden die test hoe gevoelig je bent voor subtiele visuele afwijkingen? HOE GEVOELIG IS JOUW OCD RADAR?. Ik scoorde een volle 100% *oops*

Heb jij van ook van die rare tics? Ik hoor ze graag van je. Confess 🙂

8 Reacties

 1. Consuela
  17 augustus 2017 / 21:58

  Eentje maar? Je hebt al een aantal van de mijne genoemd ?
  Maar goed: als ik ga tanken, bereik ik altijd toevallig ? een rond getal in ofwel het bedrag ofwel het aantal liters.

 2. 17 augustus 2017 / 23:21

  Haha, die test had ik ook gezien ja, kwam bij mij ook 100% uit. 4,6,8 helemaal mee eens! Mijn raarste tic is denk ik dat ik altijd gelakte teennagels heb. Zelfs als ik ze verstop in dikke wollige winterlaarzen.

 3. 18 augustus 2017 / 18:20

  Oh, dat van die meldingsbolletjes op mijn iPhone herken ik ook! Haha

 4. 19 augustus 2017 / 10:30

  bijna alles is herkenbaar haha! Vooral dat met die notificatie bolletjes en het wc papier!

 5. 20 augustus 2017 / 10:21

  Whahahahahahaha: 100% OCD Sensitive…..

  Je eerste tic… is ook mijn tic… 2, 6 en 7 mag je er ook bij optellen, en de laatste misschien ook nog wel, maar iets minder 😉 hahahaha

  Handen wassen, dat is ook wel een tic denk ik, altijd als ik thuis kom van boodschappen doen, of gewoon weg zijn geweest, moet ik mijn handen wassen en een glas water drinken. Ook als ik eten sta te bereiden, was ik tig keer mijn handen tussendoor en spoel mijn messen af als ik het volgende ga snijden. zo is er ook een volgorde zodat ik de plank niet hoef te wisselen, vlees of kip als laatste, en groenten als eerste, liefst de ui en knoflook het eerst, daarna paprika, champies of wat dan ook.. van hard naar zacht. En ook daar, telkens even handen spoelen/wassen.

  X

 6. 20 augustus 2017 / 12:57

  Hahaha die bolletjes op de iPhone ik haat ze ook maar mijn mail heeft 199 en eh ik denk dat ik dit bolletje niet weg krijg hoor.

 7. 20 augustus 2017 / 20:56

  Haha leuk om te lezen… Ik heb een hoop rare tic’s haha. Zou een hele waslijst worden :’)

 8. 21 augustus 2017 / 21:56

  Dat van die irritante meldingen die blijven hangen… vreselijk! Wat doe ik zelf verder? Eh… in de winter veeg ik mijn hele auto schoon, ik wil niet onverwachts moeten remmen en dan een lading sneeuw op de voorruit krijgen. Verder smeer ik altijd mijn handen in met handcreme voor ik op het werk mijn pc opstart, waarom? Geen idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: