8 x Rare Tics

Rare tics, we hebben ze allemaal. Zo zullen bij de ene persoon de potjes in het kruidenrek allemaal met het etiket naar voren staan. En bij de andere hangen de blouses op kleur gesorteerd in de kledingkast. Vandaag deel ik mijn rare tics met je. Maar in ruil daarvoor vraag ik minimaal een rare tic van jou terug in de comments πŸ™‚ Deal?

Rare Tics

Mijn handdoeken vouw ik allemaal hetzelfde en ze liggen allemaal met het sierrandje (of de vouwkant) dezelfde kant op. Uiteraard gesorteerd op kleur en grootte.

Rare Tics - handdoeken vouwen

Ik trek altijd eerst mijn sokken aan. Daarna pas mijn jeans. Met blote voeten door een broek, ik moet er niet aan denken!

Een stapel mooi opgevouwen T-shirts overhoop gehaald doordat net die ene in het midden ertussen uit gehaald moet worden. Brrr. Die leg ik dus snel weer recht.

Bij het opleggen van nieuw beddengoed moet het labeltje altijd beneden!

Ik haal altijd de topjes van een banaan. Beneden Γ©n boven. Ik heb geen idee waarom. O ja, en die lange velletjes die na het schillen wel eens overblijven, die moeten ook van mijn banaan af.

Een wc rol hang je op met het blaadje naar je toe. Γ‰cht, zo hoort het. En niet anders.

Rare Tics - WC rol ophangen op de juiste manier
WC rol ophangen op de juiste manier

Ophangen van de was, als het even kan met twee keer dezelfde kleur wasknijper per kleding stuk.

De notificatie bolletjes op mijn iPhone!! Ik kan het niet hebben als er eentje blijft staan.Β 

Rare Tics - telefoon bolletjes

Allerlei rare gewoontes dus. Soms bijna op het dwang-neurotische af. Ik zie er de humor wel van in.

Ik heb ook een leuke test gevonden die test hoe gevoelig je bent voor subtiele visuele afwijkingen? Hoe gevoelig is jouw ocd radar? Ik scoorde een volle 100% *oops*

Heb jij van ook van die rare tics? Ik hoor ze graag van je. Confess πŸ™‚



Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

8 Comments

 1. Consuela

  Eentje maar? Je hebt al een aantal van de mijne genoemd ?
  Maar goed: als ik ga tanken, bereik ik altijd toevallig ? een rond getal in ofwel het bedrag ofwel het aantal liters.

  Reply
 2. Jenn

  Haha, die test had ik ook gezien ja, kwam bij mij ook 100% uit. 4,6,8 helemaal mee eens! Mijn raarste tic is denk ik dat ik altijd gelakte teennagels heb. Zelfs als ik ze verstop in dikke wollige winterlaarzen.

  Reply
 3. TypischKim

  Oh, dat van die meldingsbolletjes op mijn iPhone herken ik ook! Haha

  Reply
 4. Laura

  bijna alles is herkenbaar haha! Vooral dat met die notificatie bolletjes en het wc papier!

  Reply
 5. Morgaine

  Whahahahahahaha: 100% OCD Sensitive…..

  Je eerste tic… is ook mijn tic… 2, 6 en 7 mag je er ook bij optellen, en de laatste misschien ook nog wel, maar iets minder πŸ˜‰ hahahaha

  Handen wassen, dat is ook wel een tic denk ik, altijd als ik thuis kom van boodschappen doen, of gewoon weg zijn geweest, moet ik mijn handen wassen en een glas water drinken. Ook als ik eten sta te bereiden, was ik tig keer mijn handen tussendoor en spoel mijn messen af als ik het volgende ga snijden. zo is er ook een volgorde zodat ik de plank niet hoef te wisselen, vlees of kip als laatste, en groenten als eerste, liefst de ui en knoflook het eerst, daarna paprika, champies of wat dan ook.. van hard naar zacht. En ook daar, telkens even handen spoelen/wassen.

  X

  Reply
 6. Nesrin

  Hahaha die bolletjes op de iPhone ik haat ze ook maar mijn mail heeft 199 en eh ik denk dat ik dit bolletje niet weg krijg hoor.

  Reply
 7. iliveformydreams.com

  Haha leuk om te lezen… Ik heb een hoop rare tic’s haha. Zou een hele waslijst worden :’)

  Reply
 8. Wanda

  Dat van die irritante meldingen die blijven hangen… vreselijk! Wat doe ik zelf verder? Eh… in de winter veeg ik mijn hele auto schoon, ik wil niet onverwachts moeten remmen en dan een lading sneeuw op de voorruit krijgen. Verder smeer ik altijd mijn handen in met handcreme voor ik op het werk mijn pc opstart, waarom? Geen idee!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...