Meteen naar de inhoud
Home » 8 x Rare Tics

8 x Rare Tics

Rare tics, we hebben ze allemaal. Zo zullen bij de ene persoon de potjes in het kruidenrek allemaal met het etiket naar voren staan. En bij de andere hangen de blouses op kleur gesorteerd in de kledingkast. Vandaag deel ik mijn rare tics met je. Maar in ruil daarvoor vraag ik minimaal een rare tic van jou terug in de comments 🙂 Deal?

Rare Tics

Mijn handdoeken vouw ik allemaal hetzelfde en ze liggen allemaal met het sierrandje (of de vouwkant) dezelfde kant op. Uiteraard gesorteerd op kleur en grootte.

Rare Tics - handdoeken vouwen

Ik trek altijd eerst mijn sokken aan. Daarna pas mijn jeans. Met blote voeten door een broek, ik moet er niet aan denken!

Een stapel mooi opgevouwen T-shirts overhoop gehaald doordat net die ene in het midden ertussen uit gehaald moet worden. Brrr. Die leg ik dus snel weer recht.

Bij het opleggen van nieuw beddengoed moet het labeltje altijd beneden!

Ik haal altijd de topjes van een banaan. Beneden én boven. Ik heb geen idee waarom. O ja, en die lange velletjes die na het schillen wel eens overblijven, die moeten ook van mijn banaan af.

Een wc rol hang je op met het blaadje naar je toe. Écht, zo hoort het. En niet anders.

Rare Tics - WC rol ophangen op de juiste manier
WC rol ophangen op de juiste manier

Ophangen van de was, als het even kan met twee keer dezelfde kleur wasknijper per kleding stuk.

De notificatie bolletjes op mijn iPhone!! Ik kan het niet hebben als er eentje blijft staan. 

Rare Tics - telefoon bolletjes

Allerlei rare gewoontes dus. Soms bijna op het dwang-neurotische af. Ik zie er de humor wel van in.

Ik heb ook een leuke test gevonden die test hoe gevoelig je bent voor subtiele visuele afwijkingen? Hoe gevoelig is jouw ocd radar? Ik scoorde een volle 100% *oops*

Heb jij van ook van die rare tics? Ik hoor ze graag van je. Confess 🙂

8 reacties op “8 x Rare Tics”

 1. Eentje maar? Je hebt al een aantal van de mijne genoemd ?
  Maar goed: als ik ga tanken, bereik ik altijd toevallig ? een rond getal in ofwel het bedrag ofwel het aantal liters.

 2. Haha, die test had ik ook gezien ja, kwam bij mij ook 100% uit. 4,6,8 helemaal mee eens! Mijn raarste tic is denk ik dat ik altijd gelakte teennagels heb. Zelfs als ik ze verstop in dikke wollige winterlaarzen.

 3. Whahahahahahaha: 100% OCD Sensitive…..

  Je eerste tic… is ook mijn tic… 2, 6 en 7 mag je er ook bij optellen, en de laatste misschien ook nog wel, maar iets minder 😉 hahahaha

  Handen wassen, dat is ook wel een tic denk ik, altijd als ik thuis kom van boodschappen doen, of gewoon weg zijn geweest, moet ik mijn handen wassen en een glas water drinken. Ook als ik eten sta te bereiden, was ik tig keer mijn handen tussendoor en spoel mijn messen af als ik het volgende ga snijden. zo is er ook een volgorde zodat ik de plank niet hoef te wisselen, vlees of kip als laatste, en groenten als eerste, liefst de ui en knoflook het eerst, daarna paprika, champies of wat dan ook.. van hard naar zacht. En ook daar, telkens even handen spoelen/wassen.

  X

 4. Dat van die irritante meldingen die blijven hangen… vreselijk! Wat doe ik zelf verder? Eh… in de winter veeg ik mijn hele auto schoon, ik wil niet onverwachts moeten remmen en dan een lading sneeuw op de voorruit krijgen. Verder smeer ik altijd mijn handen in met handcreme voor ik op het werk mijn pc opstart, waarom? Geen idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.