Meteen naar de inhoud
80's Party
Home » 80’s Party – Mijn stijl!

80’s Party – Mijn stijl!

Ik word in juni 44. Dit jaar geen stuk Limburgse vlaai en een kop koffie op mijn feestje, ik ga voor een heuse 80’s party! Ja, een feest met als thema back to the 80’s. Ik ben immers opgegroeid in de jaren 80. Een tijd die mij bijstaat als een decennium waarin gewoon alles mogelijk was. En een tijdperk bomvol goede muziek en keigave films. Maar voor mij ook het tijdperk dat ik naar jongens begon te kijken en de lekkere hunks zoals Rob Lowe, Jon Bon Jovi en Patrick Swayze ontdekte. 😉

80's Party - Hunks
80's Party - Hunks

Even een avond terug naar dat gave tijdperk!

Hoe zou mijn 80’s party eruit zien?

Een juiste sfeer creëren is het goede begin bij een 80’s party . Ten eerste zoek ik een leuke locatie uit en zorg ik voor wat discolampen, disco bollen en uiteraard blacklight. Ik zou de boel opfleuren met fel gekleurde en mierzoete cocktails, bier en fris. Flipperkasten en gamekasten met pac-man spellen mogen uiteraard ook niet ontbreken. En natuurlijk wat lekkere passende hapjes.

Dresscode

Mijn 80’s party en mijn regels, er geld dus ook een dresscode. De mode in de jaren 80 is samen te vatten als opvallend en ‘over the top’. Maar waar ga je dan voor? Ga je voor de 80’s (glam) rock of heavy metal look? Of de madonna look? Of de nette look van Miami Vice? Een flinke kuif met toupeerde paardenstaart? Maar denk ook aan La Gears voor de sporty look.. Of de enkel laarsjes met puntneuzen voor de punk-look. Je kunt het zo gek niet bedenken, die 80’s had het allemaal.

80’s party – Muziek

Het belangrijkste van de avond, de muziek! Want wat is een 80’s party zonder passende muziek. Bij muziek uit de jaren tachtig denk ik niet alleen aan Madonna, Wham, Michael Jackson en Prince. Maar ook aan de opkomst van de hardrock bands zoals Bon Jovi en Europe. Ik zie mezelf nog uit mijn dak gaan op “You Give Love a Bad Name” tijdens mijn eerste echte schoolfuif. Een muziekstroming die mijn toekomst grotendeels bepaald heeft.

Of wat dacht je van een heerlijke plaat van de Dolly Dots tussendoor. Even lekker het blije ei uithangen 🙂 Op mijn feestje mag het allemaal! Zolang de plaat maar dateert uit de jaren tachtig. Uiteraard is er ook plek voor verzoekjes van mijn gasten!

80's party - Dolly Dots

Ik ga ik elk geval mijn best doen om mijn feestje een echte jaren 80 sfeer mee te geven. Zowel qua aankleding alsook de muziek. Even terug naar onze zorgeloze kinder- of puberjaren.
Kom je ook? 🙂

Wat zijn jouw herinneringen aan de jaren 80? Heb jij ze bewust meegemaakt? En welke Eighties plaat zou jij zeker op de playlost terug willen zien?

Deze tekst is geschreven als opdracht voor de cursus: Doelgericht en creatief schrijven. Ik ga géén feest organiseren. Betekent niet dat ik het niet leuk vond mijn fantasie eens de vrije loop te laten gaan 😉

9 reacties op “80’s Party – Mijn stijl!”

 1. Super leuk! Ik ben dan nog wel 10 jaar jonger, maar was helemaal fan van Bon Jovi. Die zou dus zeker op de playlist komen. Een hele fijne verjaardag gewenst! Maar ik denk dat, dat wel goed gaat komen 😉

 2. Oh wat gaaf zeg, ik ben nu wel een beetje jaloers, haha! Ik ben van ’84 dus heb alleen de eerste paar jaren gemist, maar thuis wel heel erg opgegroeid met o.a. jaren 80 muziek. De jaren 80 en beginjaren 90 waren voor mij de beste jaren <3

 3. Ik heb recent nog een 80’s feestje gehad. Ontzettend moeten lachen om elkaars outfits. Zag de wereld er toen echt zo uit?

 4. Ik ben een rasechte tachtiger. 13 toen ie begon! Mijn herinneringen zijn het luisteren van de top 40 op vrijdag. De top 10 opnemen op n cassette bandje. Nog weten dat Duran Duran met the reflex toen uit het niets op 1 kwam. Tja Muziek van Prince uiteraard maar ook de Dolly Dots. Ik hou van uiterste ?Bijna alle muziek roept wel een herinnering op! Love the 80’s ?

 5. Wat super leuk. Ik viel altijd in katzwijm voor River Phoenix, Jason Donavon en Jon bon Jovi. Echt zo leuk om dingen van die tijd terug te zien.

 6. Gezien ik maar 2 jaar ouder ben dan jij, dan ja, zeer bewust mee gemaakt de 80’s en alles wat erbij hoort, zelf zag ik eruit als Madonna waar dat maar kon, en zoveel mogelijk, alleen mijn haren wilden nooit echt goed zitten, maar ik had sjaaltjes in mijn haren ook met een strik, althans, dat probeerde ik, whahahaha

  En wat niet zou mogen missen op de playlist? het nummer waar het voor mij mee is gestart, de clip en de muziek en de tekst… intrigerend toen… en maakte dat ik de radio ontdekte en de top40 etc.

  https://www.youtube.com/watch?v=PYxp6OIEZlk

  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.