80’s Party – Mijn stijl!

80's Party

Ik word in juni 44. Dit jaar geen stuk Limburgse vlaai en een kop koffie op mijn feestje, ik ga voor een heuse 80’s party! Ja, een feest met als thema back to the 80’s. Ik ben immers opgegroeid in de jaren 80. Een tijd die mij bijstaat als een decennium waarin gewoon alles mogelijk was. En een tijdperk bomvol goede muziek en keigave films. Maar voor mij ook het tijdperk dat ik naar jongens begon te kijken en de lekkere hunks zoals Rob Lowe, Jon Bon Jovi en Patrick Swayze ontdekte. 😉

80's Party - Hunks
80's Party - Hunks

Even een avond terug naar dat gave tijdperk!

Hoe zou mijn 80’s party eruit zien?

Een juiste sfeer creëren is het goede begin bij een 80’s party . Ten eerste zoek ik een leuke locatie uit en zorg ik voor wat discolampen, disco bollen en uiteraard blacklight. Ik zou de boel opfleuren met fel gekleurde en mierzoete cocktails, bier en fris. Flipperkasten en gamekasten met pac-man spellen mogen uiteraard ook niet ontbreken. En natuurlijk wat lekkere passende hapjes.

Dresscode

Mijn 80’s party en mijn regels, er geld dus ook een dresscode. De mode in de jaren 80 is samen te vatten als opvallend en ‘over the top’. Maar waar ga je dan voor? Ga je voor de 80’s (glam) rock of heavy metal look? Of de madonna look? Of de nette look van Miami Vice? Een flinke kuif met toupeerde paardenstaart? Maar denk ook aan La Gears voor de sporty look.. Of de enkel laarsjes met puntneuzen voor de punk-look. Je kunt het zo gek niet bedenken, die 80’s had het allemaal.

80’s party – Muziek

Het belangrijkste van de avond, de muziek! Want wat is een 80’s party zonder passende muziek. Bij muziek uit de jaren tachtig denk ik niet alleen aan Madonna, Wham, Michael Jackson en Prince. Maar ook aan de opkomst van de hardrock bands zoals Bon Jovi en Europe. Ik zie mezelf nog uit mijn dak gaan op “You Give Love a Bad Name” tijdens mijn eerste echte schoolfuif. Een muziekstroming die mijn toekomst grotendeels bepaald heeft.

Of wat dacht je van een heerlijke plaat van de Dolly Dots tussendoor. Even lekker het blije ei uithangen 🙂 Op mijn feestje mag het allemaal! Zolang de plaat maar dateert uit de jaren tachtig. Uiteraard is er ook plek voor verzoekjes van mijn gasten!

80's party - Dolly Dots

Ik ga ik elk geval mijn best doen om mijn feestje een echte jaren 80 sfeer mee te geven. Zowel qua aankleding alsook de muziek. Even terug naar onze zorgeloze kinder- of puberjaren.
Kom je ook? 🙂

Wat zijn jouw herinneringen aan de jaren 80? Heb jij ze bewust meegemaakt? En welke Eighties plaat zou jij zeker op de playlost terug willen zien?

Deze tekst is geschreven als opdracht voor de cursus: Doelgericht en creatief schrijven. Ik ga géén feest organiseren. Betekent niet dat ik het niet leuk vond mijn fantasie eens de vrije loop te laten gaan 😉

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

9 Comments

 1. kimsblogsblog

  Super leuk! Ik ben dan nog wel 10 jaar jonger, maar was helemaal fan van Bon Jovi. Die zou dus zeker op de playlist komen. Een hele fijne verjaardag gewenst! Maar ik denk dat, dat wel goed gaat komen 😉

  Reply
 2. feliceveenman

  in mijn fantasie gaat ik op dit feest helemaa uit mijn dak! 🙂 Met een Blue Curacou !

  Reply
 3. kool-family

  Die dresscode van toen is veel te grappig als je dat nu bekijkt…!

  Reply
 4. missdudeblogging

  Ooh wat gaaf, een 80s party! Ik ben wel fan van Bon Jovi dus die zou sws op de playlist moeten komen

  Reply
 5. Sandy

  Oh wat gaaf zeg, ik ben nu wel een beetje jaloers, haha! Ik ben van ’84 dus heb alleen de eerste paar jaren gemist, maar thuis wel heel erg opgegroeid met o.a. jaren 80 muziek. De jaren 80 en beginjaren 90 waren voor mij de beste jaren <3

  Reply
 6. Me over ME

  Ik heb recent nog een 80’s feestje gehad. Ontzettend moeten lachen om elkaars outfits. Zag de wereld er toen echt zo uit?

  Reply
 7. Danielle

  Ik ben een rasechte tachtiger. 13 toen ie begon! Mijn herinneringen zijn het luisteren van de top 40 op vrijdag. De top 10 opnemen op n cassette bandje. Nog weten dat Duran Duran met the reflex toen uit het niets op 1 kwam. Tja Muziek van Prince uiteraard maar ook de Dolly Dots. Ik hou van uiterste ?Bijna alle muziek roept wel een herinnering op! Love the 80’s ?

  Reply
 8. Bianca Ronday

  Wat super leuk. Ik viel altijd in katzwijm voor River Phoenix, Jason Donavon en Jon bon Jovi. Echt zo leuk om dingen van die tijd terug te zien.

  Reply
 9. Morgaine

  Gezien ik maar 2 jaar ouder ben dan jij, dan ja, zeer bewust mee gemaakt de 80’s en alles wat erbij hoort, zelf zag ik eruit als Madonna waar dat maar kon, en zoveel mogelijk, alleen mijn haren wilden nooit echt goed zitten, maar ik had sjaaltjes in mijn haren ook met een strik, althans, dat probeerde ik, whahahaha

  En wat niet zou mogen missen op de playlist? het nummer waar het voor mij mee is gestart, de clip en de muziek en de tekst… intrigerend toen… en maakte dat ik de radio ontdekte en de top40 etc.

  https://www.youtube.com/watch?v=PYxp6OIEZlk

  X

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...