Meteen naar de inhoud
Home » A Blog A Day: Omdat Het Kan

A Blog A Day: Omdat Het Kan

Ik lees tegenwoordig op veel blogs dat het gewoon even niet meer lukt om dagelijks te bloggen. Dat men het te druk heeft met werk, sociaal leven en nog een heleboel andere dingen.
Maar waarom eigenlijk die druk om dagelijks te bloggen? Bloggen doe je toch om dat je het leuk vind? Niet om dat het moet, toch? Als het een ‘moetje’ wordt is al snel de lol ervan af.

Ik schreef er een tijdje terug al een blog over: A Blog A Day. (lees vooral eens terug)
Ik gaf toen ook al aan dat ik het bijzonder knap vind dat iemand elke dag en soms tot twee blogsposts per dag kan plaatsen. Maar ik ben ook nog altijd van mening dat je een leven moet hebben om ook inspiratie op te doen. Van alleen achter je toetsenbord hangen zullen er geen mooie blogs tevoorschijn komen.

Zelf heb ik het al lang achter me gelaten dat op mijn stukje www niet regelmatig gepost wordt. De ene week dagelijks, dan weer een paar dagen niet. Dan weer om de dag.
Ja, ook ik post dus ook echt wel eens dagelijks. Maar dan omdat het kan! Niet omdat het moet.
Omdat ik een weekendje weg ben geweest en een hele map vol met foto’s heb die ik toch echt aan jullie wil laten zien. Omdat ik in huis bezig ben geweest met het een of ander en dat graag met jullie wil delen. Omdat ik enkele uurtjes voor mezelf heb, uurtjes waarin ik posts die ik in “draft” heb staan af maak en inplan! Of omdat ik even heerlijk ben gaan shoppen, een wandeling heb gemaakt, met mijn fototoestel op pad ben geweest of door mijn vakantie foto’s heb gebladerd.

Kortom, let it go! Ga achter je toetsenbord vandaan en leef! Doe leuke dingen en geniet. Maak (elke dag) bloggen geen verplichting! Doe het omdat je het leuk vind om te delen en je zult zien dat het op een gegeven moment vanzelf gaat.

21 reacties op “A Blog A Day: Omdat Het Kan”

 1. Zo mee eens! Ik denk dat inderdaad veel beginnende bloggers zichzelf die verplichting op leggen in de hoop dat ze daardoor bij een breed publiek opvallen en interessant geacht worden voor bedrijven waardoor ze leuke samenwerkingen aan kunnen gaan. Op de een of andere manier proef ik bij veel bloggers ook dat dat de drijfveer is om een blog te beginnen, waardoor ik persoonlijk de kwaliteit van de blogs aan de magere kant vind. Ik blog nog steeds met heel veel plezier, soms dagelijks, soms 3 keer in de week, gewoon als ik iets wil delen, niet omdat het moet…

 2. op dit moment lukt het me om dagelijks wat te posten, leuk…
  lukt het me niet, vind ik dat ook helemaal niet erg…
  Zolang ik geen prof ben moet ik niets 😉

 3. Goed geschreven! Ik plaats wel dagelijks iets maar dat komt omdat ik per week standaard 3 blogjes vooruit schrijf, op het moment heb ik zoveel inspiratie dat er ook nog genoeg staat in concepten 🙂

 4. Ik denk inderdaad dat bij bloggen de insteek moet zijn dat je het leuk vindt. Toch kan ik me ook voorstellen dat er af en toe momenten zijn dat je het druk hebt of even geen inspiratie. Misschien is het dan soms ook juist handig om wel jezelf te ‘dwingen’ iets te schrijven. Gewoon omdat je dan in elk geval bezig blijft en weer nieuwe ideeën opdoet. Ik heb zelf geen blog, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen;)

 5. Patricia Schmitz-Heres

  Ik ben het helemaal met je eens. En toch probeer ik elke dag een blog online te hebben. Hoe? Door op momenten dat het kan gewoon vooruit te schrijven en ze in te plannen. Dan heb ik niet de verplichting dagelijks wat te schrijven, maar kan ik ook gewoon mijn leven leiden. Maar inderdaad, mocht het onverhoopt echt eens niet lukken… nou ja, dan niet…

 6. Ik ben het helemaal met je eens! En ik denk dat Wanda het ook bij het rechte eind heeft. Uiteindelijk moet je doen waar je je goed bij voelt. Er zijn gelukkig ook bloggers die dagelijks publiceren maar die wel leuk blijven.

  1. dagelijks en leuk! Zeker de mooiste combinatie. Zolang de posts interessant blijven hoor je mij ook niet klagen. Maar ik lees liever geen ‘ik-blog-omdat-ik-moet’ blogs. Laat het dan een dagje voor wat het is…

 7. Ik ben pas begonnen met bloggen en zit vol met inspiratie. Maar voor elke dag iets online zetten heb ik gewoon geen tijd, want al die ideeën moeten ook worden uitgewerkt. Daarom heb ik nog een lange lijst met mogelijke onderwerpen staan.

 8. Ik heb van die momenten dat ik dagelijks wat kan bloggen. De laatste tijd is het vrij rustig hehe. Maar ben het met je eens dat je bij veel blogs ziet dat ze proberen om een samenwerking met een bedrijf te krijgen waardoor de inhoud gewoon prut is.

 9. Ook ik ben het helemaal met je eens, goed geschreven! Ik legde die druk eerst wel op mijzelf om elke dag te bloggen omdat ik dacht ‘ik heb alle tijd, dus waarom zou ik niet elke dag bloggen?’. In de praktijk is dit toch anders 😉 Soms een paar dagen even niet met de blog bezig zijn geeft rust en nieuwe inspiratie. Nu ik dat ‘moeten’ heb losgelaten voelt het veel fijner!

 10. Ik ben het helemaal met je eens. Als het als een verplichting gaat voelen, dan ben je denk ik verkeerd bezig. Gewoon lekker je eigen ding doen is het belangrijkste. Top dat je dit punt nog even aanhaalt 🙂 X

 11. Gelijk heb je!!! Ik heb soms maar 1 blogje per week en soms wel 3 of 4. Niet iedere dag is even inspirerend. Lekkr doen waar je zelf zin in hebt!!

 12. Amen!
  Dit is ook echt precies hoe het voor mij voelt. Respect voor bloggers die wel elke dag, of soms twee keer per dag bloggen en dan ook nog echt leuke posts. Ik blog ook vooral wanneer ik zin, tijd en inspiratie heb. Bloggen om het bloggen werkt niet voor mij. Dat is ook de reden dat ik niet goed vooruit kan werken of plannen. Ik blog als ik zin heb.

 13. Veel blogs hebben een hoge frequentie met posten, vind ik altijd zo knap en snap soms niet hoe ze het doen.
  Mijn richtlijn is 1 a 2 keer per week. Op het moment zit ik daar al onder omdat er even dingen gaande zijn die mijn aandacht opslokken en dan lees ik liever even mee met andere blogs om gezellige dingen te lezen 🙂
  Het is een goed uitgangspunt; ‘omdat het kan, niet omdat het moet’ 😉

 14. Ik merk dat ik soms juist op pad gá zodat ik er weer leuke blogs over kan schrijven. Zo stimuleert bloggen weer tot het ondernemen van leuke dingen. Mooie stimulans 😉

 15. Hier sluit ik mij volledig bij aan. Wij plaatsten ook niet dagelijks artikelen, maar gaan echt voor de kwaliteit. Duurzaam bloggen lijkt me de gepaste term. Groetjes TGT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.