Home » A blog a day

A blog a day

Ik werk fulltime met ongeveer twee uur reistijd per dag, heb een huishouden draaiende te houden en ik probeer daarnaast minimaal drie keer per week te sporten. Dat sporten doe ik voornamelijk thuis om tijd (en geld) te besparen. Daarnaast heb ik mijn favoriete series, kijk ik regelmatig een film en geniet ik van de tijd samen met mijn man. En uiteraard probeer ik ook nog mijn acht uurtjes slaap mee te pikken. Ik denk dat ik niet veel verschil van de doorsnee blogger.

Nu had ik voor mezelf al besloten, elke dag bloggen hoeft niet, want er is meer in het leven dan bloggen. En om een blog als de mijne bij te houden, is het juist de bedoeling meer om handen te hebben dan de strijk en de boodschappen. Met het schrijven van een blog ben ik toch wel een uurtje bezig, als het al niet langer is, ik heb eerlijk gezegd nog nooit de stopwatch ernaast gelegd. En dan nog het maken en uitzoeken van de juiste foto’s. Ik doe het allemaal met evenveel plezier en na al die jaren nog steeds met veel liefde. Maar dan vraag ik me stiekem toch iets af. Hoe krijgen sommige blogsters het voor elkaar om echt elke dag één (of meer) blog(s) te plaatsen. Buiten de inspiratie zul je ook de tijd ervoor moeten hebben. Een dag heeft maar 24 uur…

Hoeveel blogs post jij gemiddeld in een week? En hoe deel jij je (blog)tijd in? Hanteer je een bepaalde werkwijze zoals bijvoorbeeld een blogplanner?

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. zosaar
  19 januari 2014 / 14:04

  Ik blog +- 3 keer per week. Maar heb ik geen zin en/of inspiratie dan maar even niet. Mijn blog is een hobby, geen verplichting!

 2. iliveformydreams
  19 januari 2014 / 16:26

  Ik blog bijna dagelijks 🙂 En schrijf dan ook soms verder vooruit.

 3. 19 januari 2014 / 19:20

  Vroeger iedere dag en ik werk ook 4dagen, heb een gezin, huishouden, kinderen en kleinkinderen en een hobby. Maar ik red dat niet meer en kom nu 1 keer per week ongeveer. Zat toch …

 4. 21 januari 2014 / 22:03

  Dagelijks lukt mij inderdaad ook niet, ik probeer zo’n drie keer per week te updaten. Soms heb ik wat meer inspiratie en post ik vaker, soms minder inspiratie en post ik dus minder. Ik ben niet zo goed in vooruit schrijven. Ik blog voornamelijk over waar ik op dat moment zin in heb.

 5. 26 januari 2014 / 9:21

  Ik plaatste eerst blogs om de dag, maar dan liep ik elke keer vast met het gevolg dat er een paar weken niks op stond. Nu blog ik 2x per week, met af en toe extra blog. Dagelijks zou mij nooit lukken nee! En ik heb gister mijn blogplanner gemaakt, ben benieuwd of dat werkt!

 6. 26 januari 2014 / 10:15

  Ik blog dagelijks, maar schrijf wel vooruit, en af en toe wissel ik het om voor een spontaan blogje over mijn zoon 🙂

 7. 26 januari 2014 / 11:24

  Ik blog dagelijks, werk full-time (en ’s zomers 50 tot 60 uur) en heb inderdaad ook nog een huishouden met drie (stief)kids. In de zomer kies ik voor een artikel om de dag omdat er – inderdaad – meer is dan bloggen. Bloggen is voor mij ontspanning, maar heb het nooit als een must gezien. Heb ik een dagje vrij werk ik lekker een paar dagen vooruit. Is er goed licht, schiet ik gelijk een hoop foto’s zodat ik daar weer over mee vooruit kan. En soms plan ik een tag of spam je blog artikel in. Zit wat minder tijd in, maar is altijd leuk. 😉

  • 26 januari 2014 / 12:20

   de minder-tijd-blog-artikel, daar ben ik altijd wel naar op zoek. ‘Spam je blog’ is een goed idee, doe ik zelf te weinig 🙂

 8. 26 januari 2014 / 11:37

  Ik blog om de dag, vaak zijn het ook kleine artikeltjes. Want daarnaast heb ik ook nog een fulltime studie, bijbaantje, twee commissies en het liefst ook nog wat sociale tijd 🙂

 9. Karlijn
  26 januari 2014 / 12:06

  Ik blog om de dag, maar heb het de laatste tijd zo druk dat ik niet weet of ik dat vol ga houden. Ik loop stage en heb daarnaast ook nog een baantje.
  Heel iets anders, wat heb je een leuke blog!

  • 26 januari 2014 / 12:17

   Dankjewel! Complimentjes zijn altijd leuk om te krijgen. Helaas klopt jouw URL niet anders had ik jouw blog ook bezocht uiteraard.

 10. 26 januari 2014 / 12:07

  Vorig jaar was ik zo gefocust van “ik moet nu écht iets plaatsen anders haal ik die 3 artikelen per week niet”, maar nu denk ik van hé het is een hobby, doe het voornamelijk als ontspanning voor mezelf waarom zou ik mezelf zo pushen? Met een drukke studie, weekendbaan, 4x per week sporten heb ik het soms even zo druk dat ik vergeet foto’s te maken of geen “blogwaardig” recept heb (aangezien ik voornamelijk recepten plaats). Maar ach het moet leuk blijven toch!

  • 26 januari 2014 / 12:18

   Het moet uiteraard leuk blijven. Vandaar ook mijn vraag/blog, want als iets elke dag moet, dan is de lol er ook snel vanaf.

 11. 26 januari 2014 / 14:36

  Gemiddeld denk ik 4 blogs per week maar als ik te druk ben met andere dingen of even niks weet dan kan het ook gerust minder zijn. Soms probeer ik wat blogs in conceptvorm neer te zetten zodat ik er niet zoveel meer aan hoef te doen maar dagelijks bloggen dat red ik echt niet en hoeft voor mij ook niet…

 12. 26 januari 2014 / 23:25

  Ik blog vrijwel dagelijks. Ik houd op social media altijd bij of er leuke dingen voorbij komen om over te bloggen. Daarnaast heb ik een aantal vaste onderwerpen op vaste dagen, zo komt er op woensdag altijd een Modifast update online en heb ik op zondag m’n wekelijkse diary. Dat scheelt dan alweer.

 13. Petra
  29 januari 2014 / 18:51

  Ik probeer dagelijks te bloggen, maar het is dan ook onderdeel van mijn werk. Ik schrijf op mijn werkdagen soms wat artikelen vooruit, en verder ’s avonds. Ik blog daarnaast ook gewoon spontaan wat er in me opkomt, en zit nooit om inspiratie verlegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: