Hoe Het Ooit Begon

Het is ooit eens begonnen met ICQ. Via deze Instant Messaging tool had je ook de mogelijkheid een soort van profiel pagina aan te maken. Ik  zette mijn allereerste HTML-stapjes en maakte er het mooiste profiel van als ik kon. Maar de mogelijkheden waren te beperkt. Ik heb toen een webruimte bij mijn provider aangemaakt en leerde stukje bij beetje meer op HTML-gebied. Na wat maandjes geprutst te hebben met een “homepage van Saskia” vol met flikkerende gifjes en schreeuwende banners naar persoonlijke homepages ontdekte ik het fenomeen webloggen.
Mijn ruimte bij mijn provider werd in combinatie met blogger.com en een externe comment-tool omgetoverd tot weblog.

De weblogs schoten uit de grond en werden mooier en beter. En dat wilde ik dus ook: Op 7 oktober 2001 ging dan ook Images-and-Words.nl live.

De naam Images and Words

De naam is afkomstig van een album van Dream Theater genaamd: Images and Words. Toen, en nu nog steeds behoord dit tot één van mijn favoriete albums.

Images and Words
Images and Words

De eerste jaren werd deze blog nog aangestuurd door Pivot maar vanaf oktober 2006 ben ik WordPress gaan gebruiken. Met enkele kortere en langere pauzes tussendoor heb ik op dit domein geblogd tot 31 mei 2016. Toen was de lol er helemaal vanaf. Ik had het even helemaal gehad met bloggen met diverse andere social media. Tijd om met bloggen te stoppen.

SaskiaDenkers.nl

Ze zeggen wel eens, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en inderdaad, augustus 2017 startte ik saskiadenkers.nl.

Lekker onder mijn eigen naam. Én deze keer heb ik mezelf beloofd dat bloggen geen moetje is. Bloggen moet leuk blijven, zonder verplichting. Mijn privé leven staat op eerste plaats. Dus als er een keer een paar weken geen blog online komt: so be it! 😉 Met deze insteek blijft het bijhouden van een blog leuk.