Abrikozenpitolie en Druivenpitolie, twee huidolies getest

Abrikozenpitolie en Druivenpitolie, twee huidolies getest
Categorie: Lifestyle

Of ik interesse heb om een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten te proberen? Ja, altijd wel! En na wat mailtjes heen en weer kreeg ik in een bescheiden kartonnen doosje de twee glazen flesjes van mijn keuze thuisbezorgd. Uit het grote assortiment producten van You Madu koos ik voor twee verzorgingsproducten; abrikozenpitolie en druivenpitolie. Twee huidolies die geschikt zijn voor de niet meer zo jonge huid. Want tja, als 40-plusser is een likje Nivea vaak niet meer voldoende.

Abrikozenpitolie en Druivenpitolie. Twee basisoliën die geschikt zijn voor de niet meer zo jonge huid.

Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie, ook wel vaak gewoon abrikozenolie genoemd, is een natuurlijke olie die de droge en gevoelige huid hydrateert en fijne lijntjes en rimpels helpt vervagen. De olie wordt gemaakt uit de olierijke pitten van abrikozen en bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Deze maken abrikozenolie een lichte olie, die zeer snel door de huid wordt opgenomen en deze zacht en glanzend zal laten aanvoelen. De combinatie van Oleic, Linoleic en Linolenic zuren kan helpen om acne en psoriasis te bestrijden.

Omdat de olie zo licht voor de huid is, is hij geschikt voor alle huidtypes. De abrikozenpitolie van You Madu is biologisch. De olie is 100% puur en bevat dus geen toegevoegde chemische stoffen. De olie is gefilterd en gedeodoriseerd, waardoor hij slechts een zeer lichte geur heeft.

Abrikozenpitolie in het kort;

 • natuurlijke anti-aging werking
 • Verzacht huid en haar
 • Tegen droge huid
 • 100% Natuurlijk & Biologisch
abrikozenpitolie

Toepassing Abrikozenpitolie

Abrikozenpitolie kan je gebruiken:

 • Als moisturizer voor het hele lichaam: Je kan het rechtstreeks op de huid aanbrengen. Het is een hele lichte, sterk hydraterende olie die snel door de huid zal worden opgenomen en deze zacht zal maken.
 • Als facial oil: abrikozenpitolie is een perfecte basis als draagolie om een gezichtsolie te maken voor de gevoelige en rijpere huid.
 • Als haarconditioner en masker. Het maakt haarklitten los en zal de haarwortels voeden. Voeg aan abrikozenpitolie enkele druppels Ylang Ylang essentiële olie toe en laat gedurende 20 min op vochtig haar intrekken. Was vervolgens je haar met een natuurlijke shampoo. 

Voor diegenen die allergisch zijn aan oliën uit noten (zoals bv. zoete amandelolie) is abrikozenpitolie een perfect alternatief. De verbindende eigenschappen van abrikozenpitolie zorgen ervoor dat de hoofdhuid meer grip op de haarfollikels zal hebben, waardoor het proces van haarverlies kan worden vertraagd.

Druivenpitolie

Druivenpitolie wordt gemaakt van de pitten van wijndruiven. De olie wordt heel makkelijk door de huid opgenomen, zonder deze te irriteren of vettig te maken. Hierdoor is het een ideale olie is om te gebruiken voor een gevoelige, vette of rijpere huid.

Druivenpitolie versterkt de huid, vermindert en vervaagt rimpels en vlekjes. De olie helpt vitamine E en vitamine C in je huid vast te houden, waardoor die elastisch blijft. Het onderscheidt zich van andere oliën omdat het de poriën niet verstopt.

De olie is geschikt voor alle huidtypen. Wat deze olie zo fijn en aangenaam maakt is dat het snel door de huid en haren wordt opgenomen, waardoor je nooit vettig aanvoelt.

De druivenpitolie van You Madu is expeller pressed, en zonder gebruik van chemische stoffen ontgeurd. Hierdoor is hij fijn in gebruik, zonder sterke geur, en neemt je olie de huid zeer snel op zonder vet aan te voelen.

Druivenpitolie in het kort;

 • Geschikt voor alle huidtypen
 • Versterkt de huid
 • Rijk aan omega 6 & Vitamine E
 • Voelt niet vettig aan
 • 100% natuurlijk
druivenpitolie

Toepassing druivenpitolie

Druivenpit olie kan je gebruiken:

 • Als haarmasker: Met druivenpitolie kan je je haar herstellen, laten glanzen en voeden, zonder deze als vettig te laten aanvoelen. Meng enkele eetlepels druivenpitolie in je haar, laat het gedurende 20 min intrekken, alvorens het met lauw water uit te spoelen.
 • In je zelfgemaakte body lotion: Meng 1 eetlepel kokosolie met 1 eetlepel
  druivenpitolie en 1 eetlepel vitamine E olie om een heerlijk zachte, hydraterende
  lotion te krijgen.
 • Als massageolie: Meng druivenpitolie met een gelijke hoeveelheid jojobaolie en masseer het zachtjes op je lichaam en huid in. 

Mijn ervaring

Beide basisoliën heb ik alleen puur geprobeerd. Beiden voelen zeer prettig op de huid. En helemaal niet zo glibberig en vet zoals je zou verwachten.

De druivenpitolie heb ik vooral getest als een dun laagje op mijn gezicht, na mijn ochtend douche. Na een paar dagen merkte ik dat mijn huid er beter, rustiger en verzorgder uit begon te zien. Of het écht de huid versterkt, rimpels vermindert en vlekjes vervaagt zal op langere termijn moeten blijken. Maar ik ga zeker nog even door om deze olie als soort van dag-verzorging aan te brengen.

De abrikozenpitolie heb ik vooral op mijn onderbenen getest. Deze zijn rond deze tijd van het jaar, november, vaak ontzettend droog. Ook hier gewoon tevreden. De volgende ochtend voel je dat het laagje er nog zit, zonder echt vet aan te voelen. Als een soort beschermlaagje zeg maar. En ik krab mijn benen niet meer open omdat het zo jeukerig is van droogheid.

Al met al dus twee producten waar ik meer dan positief over ben.

Ook interesse in de producten van You Madu? Je kunt ze nu met 15 % korting aanschaffen als je de kortingscode SASKIA15 gebruikt.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

8 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Dat de abrikozenolie zo snel wordt opgenomen door de huid vind ik een grote plus. Ik word altijd zo ongeduldig anders als het lang duurt.

  Antwoord
 2. rachel

  alles wat je huid voed ben ik een voorstander voor. hier een droge huid dus ik smeer mij ook een breuk elke keer

  Antwoord
 3. Simone

  Interessant stuk, ik had er nog niet eerder over gehoord. Moeite waard om te proberen voor acné.

  Antwoord
 4. Marsha

  Klinkt goed, voor de wat “oudere” huid 😉 Kan ik ook wel gebruiken haha. Al moet ik wel zeggen dat ik de flesjes niet zo aantrekkelijk vind.

  Antwoord
 5. Renata

  Druivenpitolie kende ik al wel om lekker fondue mee te doen, maar niet als huidverzorgingsproduct 🙂

  Antwoord
 6. Kiki hasselton

  Ik heb ze ook en erg tevreden over. Inderdaad wordt het snel opgenomen!

  Antwoord
 7. Tessa

  Deze twee producten klinken erg aangenaam!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...