Home » Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd!

Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd!

Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd!

Met kerst alleen zijn, ik vind het het stiekem helemaal niet zo’n drama. Manlief moet dit jaar werken met kerst, zoals dat wel vaker het geval is. Gelukkig niet de hele kerst, maar er zijn avonden dat ik alleen zal zijn. En hoewel ik kerst natuurlijk het liefst samen doorbreng, vind ik het stiekem ook wel oké om alleen te zijn. Kwestie om van de nood een deugd te maken. Dan kan ik allemaal dingen doen die ik het liefst alleen doe. Kerst op mijn manier: comfy all the way met comfort food en girls only movienight.

Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd en doe het op mijn manier: Comfy all the way met comfortfood en girls only movienight.

Comfortfood

Mijn man houdt niet van sushi. Dus ik ga via thuisbezorgd.nl op zoek naar een restaurant dat tijdens de kerst mij kan voorzien van mijn meest favoriete comfort food: sushi!! Geen gekook, moeilijk gedoe en uren in de keuken. Gewoon lekker makkelijk.

Beauty Treatment at home

Vooral in de winter kunnen je huid en haren zeker wat extra verzorging gebruiken. Ik zoek dus zoek mijn meest verzorgende producten bij elkaar. Ik heb vast nog wel ergens een lekker maskertje liggen of een heerlijk scrubje. Desnoods ga ga desnoods vlak voor kerst nog een middagje shoppen om wat nieuwe producten te scoren. Op kerstavond duik ik de badkamer in en kom er pas weer uit als ik helemaal rozig bent van alle heerlijke producten.

Ik heb mijn oog laten vallen op een heerlijke pakket van de bodyshop.

BodyShop: Nutty & Nourishing Shea Ultimate Collection

Kerst alleen: Comfy all the way

Kerstkleding hoort niet bij een relax-avondje. Kerst alleen vier je in een warme pyjama, onesie, huispak en/of joggingbroek. Het is mij om het even, als het maar lekker zit. En om het af te maken een paar heerlijke warme sokken.

MovieNight

En daarna: Girls only movienight. Films die mijn man toch niet wil kijken. Ik heb vlak voor kerst een abonnement genomen op Disney+. En Disney+ staat boordevol heerlijke Disney klassiekers waarvan ik er een heel deel nog nooit gezien heb. Samen met een dekentje en de katten op de bank. Wijntje en kaasjes binnen handbereik. Die avond krijg ik écht wel om.

15 Comments

 1. 12 december 2019 / 9:01

  Fijne tips! Ik ben gelukkig niet alleen met Kerstmis, maar ik zou mijn dag helemaal zo doorbrengen!

 2. 12 december 2019 / 9:40

  Ik kan me helemaal voorstellen dat het helemaal niet zo een ramp is, je moet je er even op instellen en doen wat jij doet. ervan genieten. Lekker dat doen wat je leuk vind en eten wat je lekker vind. En waarschijnlijk is hij niet de hele dag weg toch! Dus samen ontbijten of lunchen is ook leuk toch!

 3. 12 december 2019 / 9:59

  Ik breng de kerst niet alleen maar als dat zou zijn dan is dit een ideale dag voor mij!

 4. 12 december 2019 / 11:05

  natuurlijk is dat geen ramp 😀 zie het als een extra dagje me time denk ik dan. ik ben niet alleen, eigenlijk nooit met kerst

 5. 12 december 2019 / 11:08

  ik breng de kerst ook niet alleen door, maar ik zou het niet heel erg vinden als het wel zo was. ik heb niet heel veel meer met kerst helaas na het overlijden van mijn vader

 6. 12 december 2019 / 12:26

  Ik ben dit jaar niet alleen, maar dit lijkt me stiekem ook heerlijk! <3 Oh wacht, eerste Kerstdag ben ik na de lunch alleen, omdat mijn vriend op middagdienst gaat. Lekker me-time ook dus!

 7. 12 december 2019 / 14:09

  Niks mis met lekker alleen zijn! Ik houd daar ook erg van, maar ben het helaas zelden.

 8. 12 december 2019 / 20:30

  Ik vind het niet erg om alleen te zijn. Maar kerst alleen doorbrengen lijkt me echt verschrikkelijk haha. Ik ben echt een familie persoon, dus met de feestdagen wil ik echt mensen om me heen hebben.

 9. 12 december 2019 / 21:21

  Gelijk heb je dat je er van gaat genieten. Ik ben kerstavond ook alleen. Stiekem verheug ik mij daar op.

 10. 13 december 2019 / 7:28

  Ik zou het ook echt niet erg vinden om alleen te zijn. Toen ik jong was werkte ik in de horeca heerlijk kwam ik onder de kerstverplichtingen uit. Daarna werd het elk jaar vol gepropt met verplichtingen. En nu heb ik een balans gevonden. Kerstavond bij mijn moeder. Eerste kerstdag in pyjama thuis op de bank met films warme chocolademelk en gezond eten. Tweede kerstdag bij mijn schoonfamilie.

 11. 14 december 2019 / 22:00

  ik heb zowel op kerstavond als op eerste kerstdag een huis vol. Eerlijk gezegd kijk ik een beetje op tegen het werk. Jouw kerst-me-time lijkt me zo slecht nog niet…

 12. 16 december 2019 / 0:08

  Ik heb nog nooit alleen kerst gevierd, maar ik denk ook niet dat ik er een probleem mee zou hebben als mijn vriend wel met kerst zou moeten werken. Een dagje alleen heb ik ook helemaal geen moeite mee en ik zou dan net als jij gewoon lekker dingen doe die zelf helemaal geweldig vind.

 13. 22 december 2019 / 17:30

  Disney-klassiekers kijken lijkt mij een leuke besteding voor de kerstavonden. Helemaal lekker toch. Mijn kerst is redelijk (eigenlijk alle minuten) ingevuld.

 14. Mieke | Miek's Mind
  23 december 2019 / 11:03

  Ik ben niet alleen met kerst maar anders zou ik denk ik Netflix kijken op de bank met lekker wat eten bestellen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.