Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd!

Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd!

Met kerst alleen zijn, ik vind het het stiekem helemaal niet zo’n drama. Manlief moet dit jaar werken met kerst, zoals dat wel vaker het geval is. Gelukkig niet de hele kerst, maar er zijn avonden dat ik alleen zal zijn. En hoewel ik kerst natuurlijk het liefst samen doorbreng, vind ik het stiekem ook wel oké om alleen te zijn. Kwestie om van de nood een deugd te maken. Dan kan ik allemaal dingen doen die ik het liefst alleen doe. Kerst op mijn manier: comfy all the way met comfort food en girls only movienight.

Alleen met Kerst? Maak van de nood een deugd en doe het op mijn manier: Comfy all the way met comfortfood en girls only movienight.

Comfortfood

Mijn man houdt niet van sushi. Dus ik ga via thuisbezorgd.nl op zoek naar een restaurant dat tijdens de kerst mij kan voorzien van mijn meest favoriete comfort food: sushi!! Geen gekook, moeilijk gedoe en uren in de keuken. Gewoon lekker makkelijk.

Beauty Treatment at home

Vooral in de winter kunnen je huid en haren zeker wat extra verzorging gebruiken. Ik zoek dus zoek mijn meest verzorgende producten bij elkaar. Ik heb vast nog wel ergens een lekker maskertje liggen of een heerlijk scrubje. Desnoods ga ga desnoods vlak voor kerst nog een middagje shoppen om wat nieuwe producten te scoren. Op kerstavond duik ik de badkamer in en kom er pas weer uit als ik helemaal rozig bent van alle heerlijke producten.

Ik heb mijn oog laten vallen op een heerlijke pakket van de bodyshop.

BodyShop: Nutty & Nourishing Shea Ultimate Collection

Kerst alleen: Comfy all the way

Kerstkleding hoort niet bij een relax-avondje. Kerst alleen vier je in een warme pyjama, onesie, huispak en/of joggingbroek. Het is mij om het even, als het maar lekker zit. En om het af te maken een paar heerlijke warme sokken.

MovieNight

En daarna: Girls only movienight. Films die mijn man toch niet wil kijken. Ik heb vlak voor kerst een abonnement genomen op Disney+. En Disney+ staat boordevol heerlijke Disney klassiekers waarvan ik er een heel deel nog nooit gezien heb. Samen met een dekentje en de katten op de bank. Wijntje en kaasjes binnen handbereik. Die avond krijg ik écht wel om.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

15 Comments

 1. Silkeblogs

  Fijne tips! Ik ben gelukkig niet alleen met Kerstmis, maar ik zou mijn dag helemaal zo doorbrengen!

  Reply
 2. lodi

  Ik kan me helemaal voorstellen dat het helemaal niet zo een ramp is, je moet je er even op instellen en doen wat jij doet. ervan genieten. Lekker dat doen wat je leuk vind en eten wat je lekker vind. En waarschijnlijk is hij niet de hele dag weg toch! Dus samen ontbijten of lunchen is ook leuk toch!

  Reply
 3. Bouchra

  Ik breng de kerst niet alleen maar als dat zou zijn dan is dit een ideale dag voor mij!

  Reply
 4. rachel

  natuurlijk is dat geen ramp 😀 zie het als een extra dagje me time denk ik dan. ik ben niet alleen, eigenlijk nooit met kerst

  Reply
 5. Kiki Hasselton

  ik breng de kerst ook niet alleen door, maar ik zou het niet heel erg vinden als het wel zo was. ik heb niet heel veel meer met kerst helaas na het overlijden van mijn vader

  Reply
 6. Simone

  Ik ben dit jaar niet alleen, maar dit lijkt me stiekem ook heerlijk! <3 Oh wacht, eerste Kerstdag ben ik na de lunch alleen, omdat mijn vriend op middagdienst gaat. Lekker me-time ook dus!

  Reply
 7. Nicole Orriëns

  Niks mis met lekker alleen zijn! Ik houd daar ook erg van, maar ben het helaas zelden.

  Reply
 8. Marsha

  Ik vind het niet erg om alleen te zijn. Maar kerst alleen doorbrengen lijkt me echt verschrikkelijk haha. Ik ben echt een familie persoon, dus met de feestdagen wil ik echt mensen om me heen hebben.

  Reply
 9. Sanne

  Gelijk heb je dat je er van gaat genieten. Ik ben kerstavond ook alleen. Stiekem verheug ik mij daar op.

  Reply
 10. Melanie Hoogvliet

  Ik zou het ook echt niet erg vinden om alleen te zijn. Toen ik jong was werkte ik in de horeca heerlijk kwam ik onder de kerstverplichtingen uit. Daarna werd het elk jaar vol gepropt met verplichtingen. En nu heb ik een balans gevonden. Kerstavond bij mijn moeder. Eerste kerstdag in pyjama thuis op de bank met films warme chocolademelk en gezond eten. Tweede kerstdag bij mijn schoonfamilie.

  Reply
 11. Karin

  ik heb zowel op kerstavond als op eerste kerstdag een huis vol. Eerlijk gezegd kijk ik een beetje op tegen het werk. Jouw kerst-me-time lijkt me zo slecht nog niet…

  Reply
 12. Deborah

  Heerlijk! En groot gelijk heb je.

  Reply
 13. Wanda

  Ik heb nog nooit alleen kerst gevierd, maar ik denk ook niet dat ik er een probleem mee zou hebben als mijn vriend wel met kerst zou moeten werken. Een dagje alleen heb ik ook helemaal geen moeite mee en ik zou dan net als jij gewoon lekker dingen doe die zelf helemaal geweldig vind.

  Reply
 14. MC Kleuver

  Disney-klassiekers kijken lijkt mij een leuke besteding voor de kerstavonden. Helemaal lekker toch. Mijn kerst is redelijk (eigenlijk alle minuten) ingevuld.

  Reply
 15. Mieke | Miek's Mind

  Ik ben niet alleen met kerst maar anders zou ik denk ik Netflix kijken op de bank met lekker wat eten bestellen haha

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...