Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Een DIY en budget tip, daar houden we allemaal wel van. In deze blog deel ik een anti vocht tip voor Caravan, Camper of Boot. Heb je geen van deze drie, dan kun je dit ook toepassen in je kledingkast, kelderruimte, zolder, auto (tegen condensvorming op de ruiten) of je sporttas (tegen geurtjes). Eigenlijk overal wel waar je graag de lucht lekker fris wil houden.

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Dit heb je nodig.

Zakjes Silicagel. Dat zijn de zakjes met die plastic bolletjes die je aantreft in potjes (vitamine)pillen, verpakkingsdozen van elektrische apparaten en in de schoendozen. Niet weggooien dus, maar bewaren! Je kunt ze ook gewoon kopen via bijvoorbeeld bol.com. Zelf heb ik ze in elke anticonceptiepil-pakje zitten, elke maand één, dus mijn voorraad krijg ik wel bij elkaar.

Verder heb je nog Organza Kado Zakjes nodig. Ik heb er laatst een hele berg gekregen. Maar ook deze kun je kopen.

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

En nu de grote truc; *tromgeroffel* 1 à 2 zakjes Silicagel in een organza kado zakje en dichtknopen. Kan het nog makkelijker 😉 En dan verdelen of ophangen op de gewenste plekken.
Zo heb ik zakjes door de hele caravan liggen, vrijwel n elke laatje en kastje, aan enkele kledinghangers in de kleding kast en hier en daar geplaatst tussen wat prullaria.

En sinds ik deze Cheep-ass truc toepas, ruikt het na een winter met leegstand veel minder muf en is het een stuk minder vochtig in de caravan.

 

De post bevat Affiliate links. Niks engs aan, uitleg vind je hier. 😉

 

Ook leuk:

9 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.