Een DIY en budget tip, daar houden we allemaal wel van. Toch? In deze blog deel ik een anti vocht tip voor je caravan, camper of boot. Maar je kunt dit ook toepassen in je kledingkast, kelderruimte, zolder, in de auto tegen condensvorming op de ruiten, of je sporttas tegen vieze geurtjes. Eigenlijk overal waar je graag de lucht lekker fris en vochtvrij wil houden.

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Voor deze anti vocht tip heb je maar twee dingen nodig:

  • Zakjes Silicagel
  • Organza Cadeau

Zakjes Silicagel

Zakjes Silicagel. Dat zijn de zakjes met die plastic bolletjes die je aantreft in potjes (vitamine)pillen, verpakkingsdozen van elektrische apparaten en in schoendozen. Niet weggooien dus, maar bewaren!

Je kunt ze ook gewoon kopen via bijvoorbeeld bol.com. Zelf heb ik ze in elke anticonceptiepil-pakje zitten, elke maand één, dus mijn voorraad krijg ik wel bij elkaar.

Silicagel zijn vaste, vochtabsorberende kristallen van een silicaat, synthetisch gemaakt uit natriumsilicaat.

Organza Cadeau Zakjes

Verder heb je nog Organza Cadeau Zakjes nodig. Ik heb er laatst een hele hoop gekregen. Maar ook deze kun je gewoon kopen.

En nu de grote truc; *tromgeroffel*: 1 à 2 zakjes Silicagel in een organza cadeau zakje en dichtknopen. Kan het nog makkelijker 😉 En dan verdelen of ophangen op de gewenste plekken.

Zo heb ik zakjes door de hele caravan liggen, vrijwel in elke laatje en kastje, aan enkele kledinghangers in de kleding kast en hier en daar geplaatst tussen wat prullaria.

anti vocht tip voor je caravan, camper of boot - Silicagel in een organza cadeau zakje

En sinds ik deze Cheep-ass truc toepas, ruikt het na een winter met leegstand veel minder muf en is het een stuk minder vochtig in de caravan. Veder bespaar je behoorlijk op de vochtvreters, aangezien je daar een stuk minder van hoeft te plaatsen. Dé anti vocht tip voor in je caravan dus!

Heb jij ook soortgelijke tips? ik hoor ze graag!

Meer lezen?


Saskiadenkers.nl maakt gebruik van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.

Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.