On the Bike

Ask me Anything: de antwoorden #3

Wanda vroeg me naar aanleiding van mijn Ask me Anything blog:

Had je motorrijbewijs al voor je je man leerde kennen of is dat een later ontstaan gezamenlijke passie geworden?

De schuldige hieraan is mijn broer, deze haalde ergens in 2005 zijn rijbewijs. Eenmaal één keertje achterop zijn R6 was ook ik verkocht 🙂
Ik spoorde manlief aan tot een proefles en niet lang daarna haalde ook hij zijn rijbewijs. Na een paar keer achterop ben ik zelf ook gaan lessen. Eind 2006 mocht ik dan eindelijk ook zelf op zo’n ruige machine stappen. Sindsdien eigenlijk alleen maar genoten en een mooie gezamenlijke hobby ervan gemaakt. Moet wel toegeven, de echte enthousiasme is een beetje verdwenen. Waar ik in het begin nog een dikke 10.000 kilometer per jaar reed (zomer én winter inclusief woon-werk-verkeer), ben ik tegenwoordig tevreden als ik per zomer zo’n 3000 kilometer maak. Maar dat zijn wel hele mooie (vakantie)kilometers.

Tiger (2)
Tiger (2)

Én ondertussen in het bezit van mijn droommachine; mijn Triumph Tiger 1050 SE. Zie foto hierboven.
Hieronder een foto van mijn eerste motor, Yamaha Fazer 600, tijdens onze eerste motor-vakantie in Luxemburg.

Mijn fazertje tijdens onze eerste motorvakantie in Luxemburg (2007)
Mijn fazertje tijdens onze eerste motorvakantie in Luxemburg (2007)

En net als ik ben je van 1974 en dus 40. Heb je daar moeite mee of is dit juist de leeftijdsfase waarin je merkt dat er meer balans is gekomen?

Moeite heb ik er absoluut niet mee. Wel merk ik zo af en toe dat mijn lijf toch wel al veertig jaartjes mee gaat. Een avondje doorzakken heeft toch wel zo zijn impact, laten we het daar maar even op houden. 😉
Ik woonde al vroeg samen, trouwde op een redelijk jonge leeftijd en woon al ruim 17 jaar op hetzelfde adres. Ik heb nooit echt gekke fratsen uitgehaald en ben een redelijk rustig persoon. Dus balans in mijn leven heb ik eigenlijk altijd al gehad. Wel merk ik dat ik de laatste jaren steeds meer waarde hecht aan de kleinere dingen in het leven; avondje samen thuis voor de buis, etentje met vrienden, vrolijke en gezonde katten in huis, een goede gezondheid…

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

4 Comments

 • Nicetobeout

  Leuk! Mijn man is ook een motormuis en ik heb zelf nog geen rijbewijs maar begin wel steeds vaker te denken dat het toch wel erg leuk zou zijn samen te rijden ipv alleen achterop te zitten.

 • Wanda

  Leuk dat je de vragen zo uitgebreid en in een aparte blog beantwoord! Grappig dat het juist je broer is geweest en jij vervolgens je man hebt aangespoord om uiteindelijk toch ook nog maar zelf je rijbewijs te gaan halen! Vroeger dus ook best wel veel gereden joh…
  Wat de 2e vraag betreft, lijken wel wat op elkaar… ook ik ben vrij rustig en doe weinig tot geen gekke dingen en net als jij vind ik steeds meer de kleinere dingen belangrijker…

 • Petra

  Wat leuk je motorrijbewijs! En ach 40 is maar een getalletje. Je bent zo oud of zo jong als je je voelt. Ik merk dat naarmate ik ouder word ook steeds gelukkiger ben met mezelf en mijn leventje.

 • Serena

  Ik heb ook mijn motorrrijbewijs, maar hier staat de opgevoerde brommer echt in de garage te verstoffen. Lastig om steeds je haren helemaal in de war te hebben en zo. Moet hem toch maar eens gaan verkopen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.