Bamboe Wattenstaafjes – Milieuvriendelijk Alternatief

Bamboe wattenstaafjes - milieuvriendelijk alternatief
Categorie: Lifestyle

Minder plastic gebruiken, iets waar ik me steeds meer en bewuster mee bezig hou. Vooral als ik zie wat ik elke week toch weer richting milieuperron breng. Ik probeer er langzaam maar zeker verbetering in te brengen. Zoals het gebruik van shampoobars en ook de switch naar wasbare wattenschijfjes. Sinds kort ben ik ook overgestapt op bamboe wattenstaafjes. Dit in plaats van de standaard plastic wattenstaafjes. Uiteraard niet zonder ze grondig geprobeerd te hebben.

Bamboe wattenstaafjes: milieuvriendelijk alternatief

Miljoenen plastic wattenstaafjes komen er jaarlijks in de oceanen terecht. ‘Één klein stukje wegwerpplastic kan toch geen kwaad?’ is wat veel mensen denken. Maar niets is minder waar. Tijdens beach cleanups is het plastic wattenstaafje één van de producten die het vaakst gevonden wordt.

Bamboe wattenstaafjes

Bamboe wattenstaafjes

De wattenstaafjes van Paper en Boo zijn 100% biologisch afbreekbaar en een goed alternatief voor plastic wattenstaafjes. De wattenstaafjes zijn gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen en dus onschadelijk voor het milieu. Het katoen is niet gebleekt met chloor maar met waterstofperoxide. In één doosje zitten 100 bamboe wattenstaafjes. Doordat de stokjes van deze wattenstaafjes van hout zijn in plaats van plastic, zijn ze steviger en hierdoor makkelijker in gebruik. De wattenstaafjes worden zonder kleurstoffen en chemicaliën gemaakt en is een 100% natuurlijk product.

Bamboe wattenstaafjes

Ook over de verpakking is nagedacht

De verpakking waarin de wattenstaafjes zitten is geheel biologisch afbreekbaar. Het kartonnen doosje is gemaakt van gerecycled karton. De bamboe wattenstaafjes kunnen na gebruik bij het groenafval of op de composthoop. En dus niet door het toilet, wat schijnbaar heel veel mensen doen!

milieuvriendelijke verpakking

Mijn ervaring met bamboe wattenstaafjes

Mijn ervaring met de bamboe wattenstaafjes is gewoon positief. Niks op aan te merken. Ze doen gewoon wat ze moeten doen; mijn oren schoonmaken. Of dát waar ik ze persoonlijk vaker voor gebruik; de ‘foutjes’ tijdens het opmaken even snel corrigeren. En ook dan doen ze gewoon hun ding.

Dus, mijn tip voor jou; let volgende keer, bij het kopen van weer een voorraadje wattenstaafjes eens op welke je meeneemt of besteld. En maak dan gewoon eens de bewustere keuze! Om zo in kleine stapjes je ecologische voetafdruk te verkleinen. Moedertje natuur zal je dankbaar zijn.

Gebruik jij al milieu vriendelijke wattenstaafjes?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

8 Reacties

 1. rachel

  nee ik gebruik ze niet en ga ze niet gebruiken ook 😉 vind ze ook redelijk duur moet ik zeggen hahaha bij de wibra of action kosten ze 80 ct?

  Antwoord
 2. Lodi

  Ik gebruik eigenlijk nooit wattenstaafjes, maar vind het super goed dat deze nu ook milieuvriendelijk zijn, ik kan me best voorstellen dat men ze veel gebruikt.

  Antwoord
 3. Simone

  Oh wat goed deze staafjes, dat moet ik onthouden. Zolang ze niet pluizen vind ik alles prima!

  Antwoord
 4. Nicole Orriëns

  Nee, maar ik gebruik de gewone ook niet. Ik vind dit wel een heel goed initiatief! Alle klein beetjes helpen tenslotte.

  Antwoord
 5. Saskia

  Ik gebruik vrij weinig wattenstaatfjes (en gooi ze dan niet in de wc, doen mensen dat?!)
  Heel af en toe op mijn make-up bij te werken, verder eigenlijk niet.

  Antwoord
 6. Frederique

  Wij gebruiken in huis best veel wattenstaafjes. Ik vind deze toch te duur eigenlijk. Maar wij gooien ze nooit in de wc, wist niet dat dat een ding was….

  Antwoord
 7. Fleur

  Ik koop inderdaad ook bewust wattenstaafje die van hout gemaakt zijn. Vaak is de prijs ervoor maar iets hoger, maar op de prijs van wattenstaafjes maakt dat dan niet zoveel meer uit

  Antwoord
 8. Ika

  Ahh wat grappig deze heb ik ook, ik let hier ook altijd op.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...