Minder plastic gebruiken, iets waar ik me steeds meer en bewuster mee bezig hou. Vooral als ik zie wat ik elke week toch weer richting milieuperron breng. Ik probeer er langzaam maar zeker verbetering in te brengen. Zoals het gebruik van shampoobars en ook de switch naar wasbare wattenschijfjes. Sinds kort ben ik ook overgestapt op bamboe wattenstaafjes. Dit in plaats van de standaard plastic wattenstaafjes. Uiteraard niet zonder ze grondig geprobeerd te hebben.

Bamboe wattenstaafjes: milieuvriendelijk alternatief

Miljoenen plastic wattenstaafjes komen er jaarlijks in de oceanen terecht. ‘Één klein stukje wegwerpplastic kan toch geen kwaad?’ is wat veel mensen denken. Maar niets is minder waar. Tijdens beach cleanups is het plastic wattenstaafje één van de producten die het vaakst gevonden wordt.

Bamboe wattenstaafjes

Bamboe wattenstaafjes

De wattenstaafjes van Paper en Boo zijn 100% biologisch afbreekbaar en een goed alternatief voor plastic wattenstaafjes. De wattenstaafjes zijn gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen en dus onschadelijk voor het milieu. Het katoen is niet gebleekt met chloor maar met waterstofperoxide. In één doosje zitten 100 bamboe wattenstaafjes. Doordat de stokjes van deze wattenstaafjes van hout zijn in plaats van plastic, zijn ze steviger en hierdoor makkelijker in gebruik. De wattenstaafjes worden zonder kleurstoffen en chemicaliën gemaakt en is een 100% natuurlijk product.

Bamboe wattenstaafjes

Ook over de verpakking is nagedacht

De verpakking waarin de wattenstaafjes zitten is geheel biologisch afbreekbaar. Het kartonnen doosje is gemaakt van gerecycled karton. De bamboe wattenstaafjes kunnen na gebruik bij het groenafval of op de composthoop. En dus niet door het toilet, wat schijnbaar heel veel mensen doen!

milieuvriendelijke verpakking

Mijn ervaring met bamboe wattenstaafjes

Mijn ervaring met de bamboe wattenstaafjes is gewoon positief. Niks op aan te merken. Ze doen gewoon wat ze moeten doen; mijn oren schoonmaken. Of dát waar ik ze persoonlijk vaker voor gebruik; de ‘foutjes’ tijdens het opmaken even snel corrigeren. En ook dan doen ze gewoon hun ding.

Dus, mijn tip voor jou; let volgende keer, bij het kopen van weer een voorraadje wattenstaafjes eens op welke je meeneemt of besteld. En maak dan gewoon eens de bewustere keuze! Om zo in kleine stapjes je ecologische voetafdruk te verkleinen. Moedertje natuur zal je dankbaar zijn.

Gebruik jij al milieu vriendelijke wattenstaafjes?