Home » Recept: Banaan Ei Pannenkoeken

Recept: Banaan Ei Pannenkoeken

Recept: Banaan Ei Pannenkoeken

Geen idee onder welke steen ik geleefd heb, maar dit gerecht is schijnbaar een hele hype geweest op internet. Maar op een of andere manier zijn deze Banaan ei pannenkoeken pas recentelijk op mijn bord gekomen. En ze me toch een partij smakelijk! Zó lekker! En deze Banaan Ei Pannenkoeken zijn ook nog eens heel verantwoord. Ik bedoel, drie tot vier pannenkoekjes en dan toch maar 275 calorieën. Sinds mijn ontdekking maak ik ze dan ook regelmatig als ontbijt of lunch.

16-02-2015: Banaan-Ei-Pannenkoekjes

Er zijn verschillende recepten op internet te vinden, maar onderstaande is hoe ik ze het lekkerste vind, maar ook het makkelijkste te maken. Zonder havermout of met meer ei wordt het al snel een smurrie die niet te draaien is in de pan.

Recept: Banaan Ei Pannenkoeken

Ingrediënten

Dit heb je maar nodig voor de lekkerste Banaan Ei Pannenkoeken.

  • 30 gram havermout
  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan

Bereiding

Doe de havermout in een blender, en blend het geheel tot een poeder/meel. Doe het ei en de banaan erbij en blend het vervolgens tot een mooie glad beslag.

Giet het beslag over in een klein kommetje zodat het wat makkelijker werkbaar is. Koekenpan met wat olie op het vuur en vervolgens kleine hoeveelheden (sjuslepel per keer) in de pan bakken. Voorzichtig omkeren, ze zijn redelijk ‘breekbaar’.

Lekker met wat kaneel! Of garneer met wat vers fruit, honing of wat je dan ook lekker vind! Smakelijk!

banaan-ei pannenkoek
Volg:

18 Reacties

  1. 16 maart 2015 / 10:07

    Nou dan heb ik onder dezelfde steen gelegen haha, ziet er heerlijk uit!

  2. 16 maart 2015 / 10:52

    Ik heb niet onder een steen gelegen wat dit betreft, maar onder een hunebed dan, hahahaha maar klinkt goed, mijn moeder is gek op bananen, zal het haar eens geven, zien wat ze zegt!

  3. 16 maart 2015 / 11:33

    Ik heb het ooit één keer gemaakt het vond het toen zo vies haha! Maar dat was zonder havermout erin. Misschien toch nog eens proberen, ik heb de ingrediënten in huis!

  4. 16 maart 2015 / 11:33

    Dat dacht ik eind vorig jaar dus ook…
    Ik vind ze zelf iets minder smakelijk. Mis iets hartigs in de smaak. Misschien een reepje spek er door haha.

  5. 16 maart 2015 / 12:12

    Ik ken het ook en wil het al zo lang maken maar het komt er maar niet van (lees te lui om een koekepan te pakken). Ziet er heel lekker uit.

  6. 16 maart 2015 / 13:14

    Ik maak ze geregeld als ontbijtje, maar dan de versie met 2 eitjes en 1 banaan, soms doe ik er op bord een kloddertje griekse yoghurt bij, wat blauwe bessen en honing. Heerlijk, maar tis wel meer gedoe dan ff een boterham of kracker smeren.

  7. 16 maart 2015 / 14:29

    ~proest~ antwoord is bekend, ze komt woensdag naar mij toe, en dan gaan we het voor de lunch maken, hahahaha je staat vermeld in mijn laatste blog die ik net gepost heb 😉

  8. 16 maart 2015 / 14:54

    ik vind bananenpannekoeken zo lekker..

  9. 16 maart 2015 / 18:12

    Heerlijk, ik eet ze regelmatig!

  10. 17 maart 2015 / 1:31

    Ik heb ze wel voorbij zien komen, maar nog altijd niet gemaakt. Toch maar eens doen!
    De brackfast booster heb ik volgens mij ook van jou blog vandaan; wat een goeie tip! Ik eet het echt graag met kwark mjammie.
    Ze hebben hier nu alleen die zakken niet mewr maar in potten.
    Maar goed ik dwaal af; eerdaags deze pannenkoekjes toch ook maar eens eindelijk uitproberen na al die lovende woorden er over 😉

  11. Miranda
    17 maart 2015 / 7:37

    Deze pannekoekjes zijn lekker, ik maak ze heel vaak!

  12. 17 maart 2015 / 21:40

    Ja, altijd lekker deze pannenkoekjes. Zelf eet ik ze graag met blauwe bessen. Maar met kaneel ga ik ook eens uitproberen.

  13. 19 maart 2015 / 11:22

    Ik heb ze gister nog gemaakt. Lekker! Maar ik gebruik iets meer havermout en een vleugje honing.

  14. Serena
    20 maart 2015 / 6:51

    Ik gruwel van havermout, dus even kijken of het ook met bloem kan.
    Klinkt verder lekker!!!

  15. sunny mama
    7 april 2015 / 10:35

    Het recept staat ook al maanden op mijn blog. Alleen gebruik ik geen havermout.
    Leuk hé, het internet… Recepten die de wereld over gaan en zodoende allerlei verschillende uitvoeringen krijgen.
    Ik ga ze ook eens proberen met havermout. Lijkt me lekker!

    • 7 april 2015 / 12:53

      Ik heb ze ook geprobeerd zonder havermout, maar mét vind ik ze net even iets steviger en makkelijker te hanteren in de koekenpan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: