Banaan Ei Pannenkoeken Recept

Geen idee onder welke steen ik geleefd heb, maar dit banaan ei pannenkoek gerecht is schijnbaar een hele hype op internet geweest. Op een of andere manier zijn deze Banaan ei pannenkoeken pas recentelijk op mijn bord gekomen. En ze me toch een partij smakelijk! Zó lekker! En deze pannenkoeken zijn ook nog eens heel verantwoord. Ik bedoel, drie tot vier pannenkoekjes en dan toch maar 275 calorieën. Sinds mijn ontdekking maak ik ze dan ook regelmatig als ontbijt of lunch.

16-02-2015: Banaan-Ei-Pannenkoekjes

Er zijn verschillende recepten voor banaan ei pannenkoeken te vinden op internet, maar onderstaande is hoe ik ze het lekkerste vind. En ook het makkelijkste te maken. Zonder havermout of met meer ei wordt het al snel een te vloeibare smurrie die niet te draaien is in de pan.

Recept: Banaan Ei Pannenkoeken

Ingrediënten – dit heb je maar nodig

Dit heb je maar nodig voor de lekkerste Banaan Ei Pannenkoeken.

 • 30 gram havermout
 • 1 ei
 • 1 rijpe banaan. En hiermee bedoel ik dat de bananen schil genoeg bruine vlekjes heeft.

Bereiding – zo makkelijk is het.

Doe de 30 gram havermout in een blender en blend het geheel tot meel. Doe het ei en de banaan erbij en blend het vervolgens tot een mooie glad beslag. Je kunt eventueel ook kiezen voor havermeel, mocht je deze in huis hebben.

Giet het beslag over in een klein kommetje of maatbeker zodat het wat makkelijker werkbaar is. Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en vervolgens kleine hoeveelheden (sjuslepel per keer) in de pan bakken. Voorzichtig omkeren, ze zijn redelijk ‘breekbaar’.

Lekker met wat kaneel! Of garneer met wat vers fruit, honing of wat je dan ook lekker vind! Smakelijk!

Meer pannenkoek recepten

En als je eens een andere soort pannenkoek wil, bijvoorbeeld met groenten, probeer dan eens dit smakelijk pannenkoek recept: Pannenkoek met verborgen groenten. Ik heb verder ook nog een verzamel-blog met 10 pannenkoek recepten voor bijvoorbeeld Nationale Pannenkoekdag.

Pannenkoeken op een gezonde wijze? Maak dan eens dit Banaan Ei pannenkoeken recept. Ze zijn zó ontzettend lekker dat je bijna vergeet dat ze gezond zijn.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

17 Comments

 1. sammie

  Nou dan heb ik onder dezelfde steen gelegen haha, ziet er heerlijk uit!

  Reply
 2. Morgaine

  Ik heb niet onder een steen gelegen wat dit betreft, maar onder een hunebed dan, hahahaha maar klinkt goed, mijn moeder is gek op bananen, zal het haar eens geven, zien wat ze zegt!

  Reply
 3. Xaviera

  Ik heb het ooit één keer gemaakt het vond het toen zo vies haha! Maar dat was zonder havermout erin. Misschien toch nog eens proberen, ik heb de ingrediënten in huis!

  Reply
 4. Deborah Hamar

  Dat dacht ik eind vorig jaar dus ook…
  Ik vind ze zelf iets minder smakelijk. Mis iets hartigs in de smaak. Misschien een reepje spek er door haha.

  Reply
 5. Nesrin

  Ik ken het ook en wil het al zo lang maken maar het komt er maar niet van (lees te lui om een koekepan te pakken). Ziet er heel lekker uit.

  Reply
 6. Danielle

  Ik maak ze geregeld als ontbijtje, maar dan de versie met 2 eitjes en 1 banaan, soms doe ik er op bord een kloddertje griekse yoghurt bij, wat blauwe bessen en honing. Heerlijk, maar tis wel meer gedoe dan ff een boterham of kracker smeren.

  Reply
 7. Morgaine

  ~proest~ antwoord is bekend, ze komt woensdag naar mij toe, en dan gaan we het voor de lunch maken, hahahaha je staat vermeld in mijn laatste blog die ik net gepost heb 😉

  Reply
 8. jackie

  ik vind bananenpannekoeken zo lekker..

  Reply
 9. Jenn

  Heerlijk, ik eet ze regelmatig!

  Reply
 10. onderdeblauweregen

  Ik heb ze wel voorbij zien komen, maar nog altijd niet gemaakt. Toch maar eens doen!
  De brackfast booster heb ik volgens mij ook van jou blog vandaan; wat een goeie tip! Ik eet het echt graag met kwark mjammie.
  Ze hebben hier nu alleen die zakken niet mewr maar in potten.
  Maar goed ik dwaal af; eerdaags deze pannenkoekjes toch ook maar eens eindelijk uitproberen na al die lovende woorden er over 😉

  Reply
 11. Miranda

  Deze pannekoekjes zijn lekker, ik maak ze heel vaak!

  Reply
 12. Mieke

  Ja, altijd lekker deze pannenkoekjes. Zelf eet ik ze graag met blauwe bessen. Maar met kaneel ga ik ook eens uitproberen.

  Reply
 13. Northflix

  Ik heb ze gister nog gemaakt. Lekker! Maar ik gebruik iets meer havermout en een vleugje honing.

  Reply
 14. Serena

  Ik gruwel van havermout, dus even kijken of het ook met bloem kan.
  Klinkt verder lekker!!!

  Reply
 15. sunny mama

  Het recept staat ook al maanden op mijn blog. Alleen gebruik ik geen havermout.
  Leuk hé, het internet… Recepten die de wereld over gaan en zodoende allerlei verschillende uitvoeringen krijgen.
  Ik ga ze ook eens proberen met havermout. Lijkt me lekker!

  Reply
  • Saskia

   Ik heb ze ook geprobeerd zonder havermout, maar mét vind ik ze net even iets steviger en makkelijker te hanteren in de koekenpan.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Het is 24 januari. En 24 januari is nationale pindakaas dag. En op deze dag heb ik een nieuw smoothie recept voor je. Een appel kaneel smoothie mét pindakaas. En nu niet meteen wegklikken maar even doorlezen, want deze appel kaneel smoothie is écht zo overheerlijk....