Basisrecept voor Cake

Basisrecept voor Cake

Bak jij wel eens een cake? En neem je dan een pak cakemeel mee uit de winkel? Terwijl het bakken van een cake eigenlijk ook heel goed te doen is met onderstaande basisrecept voor cake. Met ingrediënten die iedereen bijna altijd wel in huis heeft. Sinds ik dit cake recept heb ontdekt bak ik nooit meer ‘uit een pakje’.

Basisrecept Cake

Het basisrecept voor een gewone cake. Je hebt voor deze cake maar een paar eenvoudige Ingrediënten nodig.

Ingrediënten voor het cake basisrecept

  • 4 Eieren
  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • Roomboter, 200 gram
  • Snufje zout
  • optioneel: zakje vanille suiker
Ingrediënten voor het cake basisrecept
Ingrediënten voor het cake basisrecept

Bereiden van de cake

  • Zorg dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn. Zet ze bijvoorbeeld al de avond van te voren buiten de ijskast.
  • Zet je oven aan zodat hij alvast kan voorverwarmen.
  • Zeef de bloem boven je mengkom
  • Voeg de suiker, snufje zout en eventueel vanillesuiker toe
  • voeg ze zacht roomboter toe. Ik snij hem altijd in kleinere stukje
  • Start met mixen van je ingrediënten
  • voeg als laatste de vier eieren een voor een toe aan het beslag
  • Cakevorm invetten en licht bestuiven met bloem.
  • Doe het mengsel in de cakevorm en plaats dit ongeveer een uur in de voorverwarmde oven van 175 graden.

En klaar is je cake! Smullen maar.

Waarom ik kies voor dit basisrecept voor cake

Het bakken van een cake met deze basis ingrediënten heeft zo zijn voordelen. Met als belangrijkste vorodeel: je weet precies wat erin zit! Vergelijk de ingrediënten van een pak kant en klare cakemeel maar eens met een pak bloem. En bij beide opties moet je toch al boter en eieren moet toevoegen. Persoonlijk kies ik dan voor de minder bewerkte variant. En dan heb ik het nog niet eens over het prijsverschil gehad.

Cake van basisrecept
Cake van basisrecept

Ook lekker

Naast dit Basisrecept voor cake heb ik meer lekkere recepten voor je.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

6 Comments

  1. ria

    Ja zo bak ik ze ook, als ik het eens doe, met dezelfde hoeveel heden. Ik doe alleen eerst de suiker en de boter goed mixen, daarna pas de eieren stuk voor stuk en als laatste de bloem en snoepen maar, want het beslag op zich is ook al errug lekker 😀

    Reply
  2. Serena

    Zo maakte ik hem vroeger altijd, heerlijk!!!

    Reply
  3. LNNK

    Heerlijk! Cake is altijd goed 🙂

    Reply
  4. Stephanie

    Lekker joh! Meestal doe ik van alles 250 gram dan heb je extra veel 😉

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Het is 24 januari. En 24 januari is nationale pindakaas dag. En op deze dag heb ik een nieuw smoothie recept voor je. Een appel kaneel smoothie mét pindakaas. En nu niet meteen wegklikken maar even doorlezen, want deze appel kaneel smoothie is écht zo overheerlijk....