Bespaartips voor je online aankopen

Een hele poos geleden deelde ik al eens een blog met leuke, makkelijke maar vooral vanzelfsprekende bespaartips. Bespaartips zoals vooraf je boodschappenlijstje maken en daarbij letten op week-aanbiedingen. En dat groente weggooien zonde is, want je kunt er altijd nog een lekker en budget-vriendelijk soepje van maken.

Het klinkt heel cheap, maar elke cent die ik bespaar of niet hoef uit te geven is er één. En door de jaren heen hebt ik de nodige trucjes geleerd om op mijn online aankopen te besparen. En vandaag ga ik deze bespaartips met jullie delen.

Kijk en vergelijk!

Eigenlijk heel vanzelfsprekend, maar voor je je aankoop online doet, vergelijk dan de prijzen van de verschillen de webshops maar ook de echte winkels. De prijzen kunnen per winkel soms behoorlijk verschillen.

Speciale kortingsdagen.

Heb je iets op het oog dat “nog even kan wachten”, wacht dan op speciale kortingsdagen als BTW-dagen, Black Friday, Glamour Day, Singles Day en Cyber Monday. Met een beetje geluk scoor jij je aankoop met een super mooie korting.

Bonusway

Ik heb nog niet zo heel lang een account bij Bonusway. Bij elke aankoop wat ik doe bij een van de bekende online shops, kijk ik altijd of ik via Bonusway kan doorklikken. Het heeft me sinds mijn aanmelding in januari een kleine €20 bespaard op aankopen.

Kortingscode

Als je online koopt, kun je vaak ook gebruik maken van kortingscodes. Geef het woord kortingscode + winkel in via Google en ga op zoek naar een werkende kortingscode.

Treinkaartje online

Uitjes en weekendjes weg in eigen land? Ik kijk altijd wat de afstand is en welke parkeerkosten er nog om de hoek komen kijken. Heel vaak is het voor ons dan voordeliger om met de trein te gaan. Via de website treinreiziger hebben ze vaak goede aanbiedingen. Zo ben ik laatst voor € 10,50 pp naar Schiphol gereisd voor onze Florida trip. Een besparing van 60% op een normaal kaartje!

Bespaartips voor je online aankopen

Nieuwsbrieven

Vaak geven online shops een korting op je volgende aankoop als je je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Je kunt je daarna nog altijd uitschrijven. Ook kun je er eventueel voor kiezen om voor dit soort zaken een tweede e-mail adres aan te maken.

Ook leuk om te lezen: De koopjeskalender

Social Media

Meld je verder aan bij de social media kanalen van de online shops waar je regelmatig koopt. Vaak zijn er speciale acties die men alleen via facebook en/of instagram bekend maakt.

Dat waren mijn bespaartips. Middels een van bovenstaande tips probeer ik altijd wel iets van korting te scoren. De ene keer via een kortingscode, de andere keer weer via bijvoorbeeld de shopkorting website. Wat is zijn jouw bespaartips om op je online aankopen te besparen?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

14 Comments

 1. Nicole Orriëns

  Ik kijk meestal eerst even of er ergens een voucher of kortingscode te vinden is voor ik iets online koop. Vaak is er wel iets te vinden.

  Reply
 2. lodi

  ik ben het helemaal eens met black friday, vorig jaar kochten we de dag voor black friday, toen was het ook al korting en voordeel was, dat we het vrijdag al in huis had en niet dagen hoefde te wachten. En ik doe aan betaal zegels bij de jumbo, het is niet veel, maar mooi meegenomen.

  Reply
 3. Deborah

  Dit vind ik echt een goede die ik snel eens ga toepassen: KORTINGSCODE
  Als je online koopt, kun je vaak ook gebruik maken van kortingscodes. Geef het woord kortingscode + winkel in via Google en ga op zoek naar een werkende kortingscode.
  Dank voor de tips!!

  Reply
 4. Marsha

  Handige tips! Ik hou altijd goed de actiecodes in de gaten, en kijk ook of er kortingscode’s online voor zijn.

  Reply
 5. Georgina Lifestyle

  Wat een goede tips! Eerlijk gezegd let ik er niet zo op. Althans, als ik online een kortingscode voorbij zie komen van iets wat ik altijd nodig heb of waarvan dat al op mijn lijstje stond, dan maak ik er meteen gebruik van. Maar als ik nu iets wil kopen, dan ga ik niet op zoek naar kortingen. Zou ik eigenlijk wel meer moeten doen. Alhoewel ik trouwens wel bij het Kruidvat wacht op de actie 1 +1 gratis met deodorant van Dove en 1 + 1 gratis Therme. Mocht ik eerder deo nodig hebben en ik heb geen voorraad meer, dan is Dove bij de Action € 1,69 ook nog wel betaalbaar kwam ik laatst achter.

  Reply
 6. Merel

  Goed nadenken of je het wel écht nodig hebt. En iets langer wachten als het mogelijk is: rond de feestdagen zie je vaak dat grotere aanbieders ineens hun prijzen omhoog gooien voor ze zogenaamd korting geven. Toch zonde.

  Reply
 7. charlotte

  Als het om bijv. vliegtickets gaat dan loont het om ’s nachts te boeken. Scheelt echt enorm veel geld.

  Reply
  • Saskia

   Ja, mooi tip! Die wist ik nog niet. Dankjewel.

 8. rachel

  handige tips! ik bekijk altijd 2 sites en waar het meeste korting is bestel ik, mits ik haast heb dan is het gewoon klikken en klaar

  Reply
 9. Frederique

  Ja die treintickets zijn echt de moeite waarde, die houd ik zoveel mogelijk in de gaten. Ik koop ook niet te snel, als ik iets online zie dan save ik het en ga ik het pas 2 dagen later kopen als ik het dan nog wil. Werkt goed tegen impulsaankopen.

  Reply
 10. Jenn

  Fijne tips! Als ik iets nodig heb kijk ik altijd of er kortingscodes beschikbaar zijn 🙂

  Reply
 11. Villasappho

  Je tips zijn zeker goed. Dat via fb had ik niet bedacht. Masr ik heb meer tips blokkeer zoveel mogelijk cookies. Maak een print screen van wat je wil kopen zodat je de prijzen in de gaten kan houden. Shop incognito via je browser. Gebruik een adblocker en blokkeer ook de sociale media die je volgen. Dat kan sowieso via ABP. Verwijder cookies en let heel goed op fluctuerende prijzen. Bedenk dat bedrijven die het doen je eigenlijk beduvelen. Diverse programma’s waarschuwen dat bedrijven misbruik van black friday maken. Heb je het nu echt nodig? In januari is een hoop spul ook goedkoper.

  Reply
 12. Mandy

  Ik kijk altijd voor ik ga bestellen of er gratis verzenden is of een actie daarvoor en ik shop veel in de sale.

  Reply
 13. Cynthia

  Dat Googlen op een kortingscode doe ik ook vaak. Daar vind je meestal wel een fijne korting mee!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Online shoppen met korting, zó doe je dat!

Mijn gedrag als ik online shop: ik vergelijk enkele shops met het product dat ik graag wil. Ik kies de goedkoopste shop uit en ga vervolgens ook nog op zoek naar een kortingscode. Want shoppen met korting is leuk! Korting krijgen geeft je een goed gevoel. En daar waar...

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Een DIY en budget tip, daar houden we allemaal wel van. Toch? In deze blog deel ik een anti vocht tip voor je caravan, camper of boot. Maar je kunt dit ook toepassen in je kledingkast, kelderruimte, zolder, in de auto tegen condensvorming op de ruiten, of je sporttas...

Een Kastje Per Dag

Een Kastje Per Dag

Een kastje per dag. Elke dag één kast opruimen! Opruimen volgens een heel eenvoudig en goed te doen plan. Zorgt deze manier van opruimen en ontspullen voor een opgeruimd huis en meer rust in het hoofd? Ik neem de proef op de som! Ik hou van een opgeruimd huis. Alles...