Home » Better Save Than Sorry: Tekentang

Better Save Than Sorry: Tekentang

Tekenbeet - gebruik een Tekentang

Onderstaande verhaaltje “Better save than sorry: Tekentang” staat al een tijdje in mijn concepten, sinds mei om precies te zijn, met de bedoeling het nog verder af te maken. Wat wil, op 16 juli, tijdens een van de laatste uurtjes van een bezoekje op de camping ontdekte ik voor het eerst een tekenbeet, in mijn knieholte. Ik raakte eerst even lichtelijk in paniek, maar bedacht me toen dat ik een tekentang had liggen inclusief een kleine handleiding hoe dat ding in godsnaam te gebruiken.

Wat kwam mijn eerder genomen beslissing toen even goed van pas!

Lees mee…

Zoals misschien bekend (ahum) hebben wij een sta-caravan midden in de mooie natuur van de Duitse Eifel. Ik hou ervan om daar in mijn tuintje te werken. Muziekje aan, zonnetje op de bol, korte broek aan en lekker wat onkruid wieden. Het maakt mijn hoofd leeg. 🙂

En ik hou van hardlopen. Liefst, als het weer het een beetje toelaat, mét korte broek. Lekker de benen bruinen. Ook tijdens het hardlopen bevind ik me veel op voet- en wandelpaden tussen (hoger) gras en onkruid.

Better Save Than Sorry: Tekentang

Twee situaties waarin het oplopen van een tekenbeet een hoger risico heeft. En het moge ondertussen duidelijk zijn dat een tekenbeet grote gezondheid risico’s met zich meebreng. Ziekte van Lyme bijvoorbeeld.
Na het zien van een filmpje op Facebook, welke ik ook deelde op mijn tijdlijn, kwam er een mooie discussie los over hoe een tekenbeet te verwijderen. Het deed me wel beseffen, dat ik geeneens iets heb om een teek te verwijderen. En dat terwijl ik me best vaak op de risico volle plekken bevind.

Het heeft me doen besluiten om twee tekentangen aan te schaffen. Voorkomen is immers beter dan genezen.
Voor het geld hoef je het niet te laten, € 1.99 per stuk bij het Kruidvat.

En jij, ben jij op de hoogte van de gevaren van een tekenbeet. En heb je al maatregelen genomen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: