Better Save Than Sorry: Tekentang

Tekenbeet - gebruik een Tekentang

Wat wil, op 16 juli, tijdens een van de laatste uurtjes van een bezoekje op de camping ontdekte ik voor het eerst een tekenbeet, in mijn knieholte. Ik raakte eerst even lichtelijk in paniek, maar bedacht me toen dat ik een tekentang had liggen inclusief een kleine handleiding hoe dat ding in godsnaam te gebruiken. Binnen een mum van tijd had ik die vieze teek veilig verwijderd!

Wat kwam mijn eerder genomen beslissing toen even goed van pas! Lees je even mee?

Iek, een teek!

Zoals misschien bekend hebben wij een stacaravan midden in de mooie natuur van de Duitse Eifel. Ik hou ervan om daar in mijn tuintje te werken. Muziekje aan, zonnetje op de bol, korte broek aan en lekker wat onkruid wieden. Het maakt mijn hoofd leeg.

En ik hou van hardlopen. Liefst, als het weer het een beetje toelaat, mét korte broek. Lekker de benen bruinen. Ook tijdens het hardlopen bevind ik me veel op voet- en wandelpaden tussen (hoger) gras en onkruid.

Gebruik een tekentang om een Teek te verwijderen!

Twee situaties waarin het oplopen van een tekenbeet een hoger risico heeft. En het mag ondertussen duidelijk zijn dat een tekenbeet grote gezondheid risico’s met zich meebrengt. De Ziekte van Lyme bijvoorbeeld.

Na het zien van een filmpje op Facebook, welke ik ook deelde op mijn tijdlijn, kwam er een mooie discussie los over hoe een tekenbeet te verwijderen. Het deed me beseffen dat ik niets in huis heb om een teek te verwijderen. En dat terwijl ik me toch best vaak op de risico volle plekken bevind.

Gebruik een tekentang om een Teek te verwijderen

Het heeft me doen besluiten om twee tekentangen aan te schaffen. Een voor thuis en een tekentang voor op de camping. Voorkomen is immers beter dan genezen. En voor het geld hoef je het niet te laten, € 1.99 per stuk bij Kruidvat of, als je de deur niet uit wilt: bij bol.com

En jij, ben jij op de hoogte van de gevaren van een tekenbeet. En heb je al maatregelen genomen?

Meer weten over teken, tekenbeten of hoe een teek verwijderen? Kijk dan vooral even op de website Week van de Teek!

Deze blog kun je ook bewaren op pinterest!

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...