Meteen naar de inhoud
Blog Checklist
Home » Blog Checklist. Gratis, van mij voor jou

Blog Checklist. Gratis, van mij voor jou

Een Blog Checklist. Gratis, van mij voor jou. Zo vergeet je niets meer en heb je alle belangrijke punten gecontroleerd vóór je blog live gaat.

Herken je dat dat ook? Heb je net je nieuwe blog geplaatst en dan ontdek je dat er een suffe typefout in je zorgvuldig geschreven tekst staat. Zo stom! Of je bent vergeten je uitgelichte afbeelding toe te voegen. Of je ‘pin naar pinterest’ afbeelding vergeten. Om maar wat dingen te noemen. Het gebeurde mij best vaak.

Blog Checklist

Ik heb daar iets op bedacht. Ik heb een checklist gemaakt. Een blog checklist die standaard naast mijn toetsenbord ligt als ik mijn blogpost schrijf. Op deze manier vergeet ik niets meer. Of ja, zo weinig mogelijk.

blog checklist

Mijn blog checklist begon ooit als een handgeschreven lijstje wat ik steeds opnieuw overschreef als ik aan een nieuwe blog begon. Erg onhandig en bovendien tijdrovend! Ik besloot hem in Canva verder uit te werken tot een blog checklist die geheel naar mijn wensen was. Een checklist die ik maar hoef uit te printen als ik weer een nieuwe reeks blogposts start. Nog beter, ik heb enkele checklists gewoon klaar liggen op mijn werkplek.

Zo werkt de blog checklist

Je kunt drie blogpost per checklist kwijt. Eventueel per weeknummer als je dat wilt. Schrijf per blogpost in de linker kolom:

 • Wanneer je je post gaat publiceren.
 • Wat je titel gaat worden.
 • Categorie en tags die je gaat gebruiken.
 • Je zoekwoorden voor Google.
 • Of het een samenwerking is.
 • Ruimte voor notities. Ik gebruik deze ruimte voor dingen die ik niet wil vergeten. Denk hierbij aan inhakers, steekwoorden of bijvoorbeeld anchor teksten die vereist zijn bij sommige samenwerkingen.

Laatste check

De rechter kolom gebruik als als laatste check van mijn blog. Vóórdat ik mijn post inplan of live zet loop ik het lijstje door en ik vink ik af wat klaar is.

 • Heb ik mijn spelling gecontroleerd?
 • Heb ik een uitgelichte afbeelding gemaakt, geüpload en gekoppeld aan mijn post? Mocht je nog afbeeldingen zoeken voor een mooie header, kijk dan vooral even door naar de blog met mijn favoriete websites voor gratis stockfoto’s.
 • Hetzelfde voor mijn pin afbeelding. Is deze gemaakt, geüpload en gekoppeld aan mijn post. Inclusief een goede alt-tekst? Ik gebruik de jQuery Pin It Button for Images WordPress plugin om makkelijk te kunnen pinnen vanaf mijn website.
 • Hebben mijn afbeeldingen en foto’s de goede alt-teksten?
 • Heb ik mijn categorie en tags ingesteld?
 • Zijn mijn zoekwoorden verwerkt in de Yoast WordPress plugin? En heb ik mijn bolletjes groen.
 • Heb ik een interne link naar een ander artikel? En een externe link? Interne en een externe links in je blogpost zijn goed voor je Google ranking.
 • En als laatste, heb ik mijn posts ingepland voor social media?
blog checklist

Sinds ik dit lijstje naast mijn toetsenbord heb liggen werk ik een stuk sneller mijn blogs af en vergeet ik bijna niets meer.

JA! Ik wil die Blog Checklist gebruiken

Denk je nu, die blog checklist wil ik ook wel gebruiken. Ik geef hem gratis weg. Laat je naam en e-mail adres achter in onderstaande formulier en je ontvangt de checklist in je mailbox.

DOWNLOAD optie UITGESCHAKELD

Opslaan voor later mag natuurlijk ook.

Een Blog Checklist. Gratis, van mij voor jou. Zo vergeet je niets meer en heb je alle belangrijke punten gecontroleerd vóór je blog live gaat. #freebies #freebie #printables #printable #Blogplanner

Werk jij volgens een bepaald systeem of checklist?

11 reacties op “Blog Checklist. Gratis, van mij voor jou”

 1. heel handig en overzichtelijk!! zelf gebruik ik niet zoiets en ga het ook niet gebruiken omdat ik mijn eigen routine daarin heb ontwikkeld om het zo maar te zeggen en als ik daar nu vanaf zou stappen zou het een zooitje worden haha

 2. Oh wauw!! Je hebt er aardig wat tijd ingestoken en werk van gemaakt… Zelf maak ik hier geen gebruik van. Ik schrijf alles eerst uit in pages of Word en als ik tevreden ben zoek ik er een foto bij (of andersom… Soms heb ik de foto al en schrijf ik daar het blog omheen) de rest doe ik zodra ik mijn blog inplan. Alle stappen staan in WordPress al vermeld ?

 3. wauw, dit is wel heel handig! maar eerlijk gezegd denk ik dat ik het niet vaak zou gebruiken, ook omdat ik vaak blogs buiten huis plubiceer. maar ik snap je heel goed en heb je heel mooi gemaakt!

 4. Super handig die checklist! Ik heb ‘m opgeslagen, ik ga eens kijken of ik ‘m kan gebruiken. Nu moet ik zeggen dat ik ook vaak niet vanuit huis schrijf, dus ik weet nog niet of het echt gaat werken voor me.

 5. Wat een handige checklist! Ik kan mij voorstellen dat wanneer je met bloggen begint het allemaal nogal overweldigend is wat je moet doen (het is echt meer dan alleen een tekstje schrijven wat veel mensen niet weten) en dan is zo’n lijst echt heel handig. Ik blog al zo’n 6 jaar en dit lijstje zit nu wel standaard in mijn hoofd ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.