Blogdip? 12 Blogtips!

Blogtips

Zit je in een blogdipje? Weet je even niet meer waar over je wilt of kunt bloggen? Nou, dan plaats je een tweet en vraagt je volgers om inspiratie, zoals ik dus laatst deed. En de eerste reactie op deze tweet was meteen een leuke terugketser van zosaar: ‘schrijf een blog met blogtips om uit je blogdip te komen’.

Blogdip? 12 Blogtips!

Bij deze dan ook mijn 12 tips om weer uit je blogdip te komen.

 1. Doe een ‘ask me anything‘. Aan de hand van je ontvangen vragen heb je zo weer twee a drie blogposts te schrijven.
 2. Maak een bucketlist en blog hierover. Ik plaatste onlangs de mijne.
 3. Duik eens in je archieven en zoek wat leuke oude posts bij elkaar die je nieuwe volgers nog niet kennen.
 4. Hoe ziet jouw blogplek eruit. Dit is de mijne.
 5. Review een favoriet beauty product, stoere gadget of een goed boek.
 6. Plog een dag uit je leven. Hoe doodnormaal je leven soms ook lijkt, plogs zijn populair en iedereen gluurt graag bij een ander mee.
 7. Maak een overzicht van je meest bijzondere, mooiste of gekste Instagram foto’s.
 8. Shoplogs zijn, net als plogs, bij velen erg favoriet. Dus mocht je na een dagje winkelen nog puf over hebben…
 9. Lijstjes, lijstjes lijstjes!! Lijstjes met bijvoorbeeld favoriete films, boeken, beautyproducten, bespaartips, favoriete hardloop songs, ja zelfs ook tips om uit een blogdip te komen! Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken.
 10. Spam je blog‘! Minimaal werk, maximaal resultaat. En je leert weer een boel nieuwe blogs kennen die misschien weer voor de nodige inspiratie zorgen.
 11. Gooi eens eens een tweet uit, zoals ik deed.
 12. Last but not least; Ga achter je pc/laptop vandaan en ga iets leuks doen. Maak je hoofd leeg. Een leeg hoofd zorgt dat er weer plek is voor nieuwe ideeën en inspiratie 😉

Heb jij nog tips om uit een blogdip te komen?

Ik hoor ze graag in de comments! En mocht een van bovenstaande punten jou tot een post hebben geïnspireerd, laat ook dan vooral eens een reactie achter. Ik vind het altijd leuk om eens te komen kijken.

Ook leuk:

15 reacties

 1. Ik ben net herbegonnen, hahaha en dat is meestal contra, inspiratie genoeg, naast dat je weer inspiratie krijgt van andere blogsters.

  Maar, als ik een leuke tip mag geven, schrijf eens over een normale dag uit je leven en maak er een sprookje van, of fantasy verhaal, verander namen, plaatsen, weet ik wat, dat is wat ik vroeger deed, schrijven over Rosa en haar Lief, en het was altijd een succes. In feite schreef ik op een bijzondere wijze een normale dag op van onze ontmoetingen, maar ik maakte ze pittiger, spannender, liet het vaak open ook, opdat mensen het zelf verder in konden vullen in hun hoofd 😉

 2. Leuke tips. Ik heb (nog) geen last van een blogdip, want veel tijd om te schrijven heb ik niet. Hierdoor blijven ideeën soms lang liggen en vind ik ze niet meer relevant om te plaatsen.

 3. echt een dip dat ik het echt niet weet gebeurt niet heel vaak..
  het is meer het ontbreken van tijd om soms iets te kunnen schrijven, ook heel frustrerend hoor

 4. En zo heb je zelf ook direct weer een blog gevuld! Ik heb niet vaak last van een blogdip, maar als het zo is, dan kijk ik meestal of ik nog ergens een tag heb klaarstaan of ik kijk even op telegraaf.nl of daar nog rare dingen staan of ik gooi er een lijstje tegen aan, doet het meestal wel goed!

 5. Handige tips! Ik kom vaak op de gekste momenten op nieuwe ideeen, vaak tijdens dat ik iets aan het doen ben inderdaad. Dus de laatste tip vooral 🙂 Niet geforceerd naar je computer staren.. Daar komt niets van terecht!

 6. Hele hele fijne tips. Ik heb vandaag toevallig ook artikel klaarstaan voor inspiratie, want daar kunnen we nooit genoeg van hebben toch 😉 ? X

 7. Als ik geen inspiratie heb, dan ben ik meestal chagrijnig. En dat schrijf ik meestal een blog over kleine of grote ergernissen in het leven. Liefst met zo veel mogelijk humor. Lucht nog op ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.