Meteen naar de inhoud
Home » Blogging days are over

Blogging days are over

Na een bewuste keuze om een groot aantal weken afstand te nemen van het hele blog-wereldje hak ik nu de knoop definitief door.
Ik stop ermee. My blogging day’s are over.

Ik heb altijd met heel veel plezier blogs geschreven (mijn archief loopt terug tot 2006, jeetje 20 10 jaar aan blogs in wordpress – van daarvoor is helaas verloren gegaan). Maar het werd met het verstrijken van de jaren steeds moeilijker leuke onderwerpen te vinden. Het werd steeds moeilijker om steeds weer met volle enthousiasme achter de pc te kruipen. Ook de terugkerende onderwerpen die eigenlijk met veel gemak gevuld kunnen worden werden een steeds grotere opdracht voor me. Ik vond het ook steeds moeilijker mezelf te onderscheiden ten opzichte van al die andere bloggers. En dan, dan moet je knopen gaan doorhakken. Moeilijke knopen.

Mijn insteek was, de tijd zal het leren. En inderdaad, na al die weken zonder blog kan ik in alle eerlijk toegeven: ik mis het totaal niet.

Dus bij deze, mij allerlaatste blog op de laatste dag van Mei 2016.
Tijd voor wat anders, tijd voor een frisse blik. Nieuwe ideeën. De site zal niet stoppen maar zal in een andere vorm terugkeren. Hoe, daar ga ik me binnenkort eens in verdiepen…

12 reacties op “Blogging days are over”

 1. Heel erg herkenbaar, op dat punt kwam ik dus in 2011, en zie na 3 jaren van volledige pauze… dus wie weet zien we je ooit weer terug, en wie weet is het echt over, gelukkig ben je nog wel op andere media aanwezig 😉

  Ik hoop dat je daar wel blijft in elk geval!

  X

 2. Ik heb je blogs (in 2006 waren het nog logjes he? ;-)) altijd met veel plezier gelezen, maar ik begrijp je! Wat toen was, is nu gewoon niet meer. Bloggen was toen nog leuk en ongedwongen en gezellig, tegenwoordig moet het allemaal maar volgens bepaalde formules en professioneel. De spontaniteit van toen is eraf.
  En ach, als ik je af en toe nog voorbij zie schuiven op Facebook is dat toch ook goed? Je hoort voor mij nog steeds bij dat groepje van toen. 😉
  (enne, 2006 is geen 20 jaar geleden hoor, anders had ik een dochter van 20 gehad, haha!)

  1. oops, 10 jaar inderdaad. Heb het even aangepast 🙂

   En ik herken me helemaal in je verhaaltje. Hoewel er nu ook vele ongedwongen blogs zijn, die heel leuk zijn om te lezen, was het “vroeger” op een of andere manier anders.

 3. Super jammer dat je ermee stopt naamgenoot! Heb altijd, al die jaren van je blogs genoten. Maar klinkt wel als een goede, verstandige, doordachte keuze.

 4. Sas ik ga je op insta nog gewoon zien…
  Gek idee niet meer bloggen, toch loop ik er ook wel eens mee rond…
  Begon ooit om dingen die ik maakte te delen, verhalen van mijn kinderen…
  dat is er allemaal niet echt meer…

 5. Jammer joh dat je bent gestopt! Ik zag het natuurlijk wel al aankomen doordat het zo rustig bleef hier maar zal je blogjes zeker gaan missen! Misschien dat het toch nog ooit weer begint te kriebelen en ja, het bloggen is zeker wel anders geworden de afgelopen jaren. Het lijkt veel meer een commercieel ding te zijn geworden en dat is jammer.

 6. Toch jammer hoor. Nu mis je het niet, maar wie weet is dat over een half jaar weer totaal anders? Zo gaat het bij mij althans. Periodes van ‘geen zin’, of gewoon niets te melden. En ineens is dat dan weer anders en ben ik weer aan’t bloggen. Afijn, wie weet ooit weer ’tot ziens’ 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.